Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Poplava, pa šta, rekoše gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković

Neka visi Džambo!

Samo dve nedelje je trebalo da Vučićeva vlast pronađe krivca za kriminalne propuste prilikom majskih poplava. Umesto da danas u zatvoru leže gradonačelnik Beograda i predsednik opštine Obrenovac, stanica policije opštine Čukarica, privela je obrenovačkog Roma Slobodana Nedeljkovića, poznatijeg među sugrađanima (a, i šire), kao "heroj Džambo", koji je danima hrabro spašavao ugrožene u poplavama.

Igor Milanović

Onog strašnog dana, 16. maja 2014. godine, dok su milioni kubika vode nosili sve pred sobom, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali (a, kriminalac veliki!), našao se pametan da preko svoje službe za informisanje, uputi molbu građanima Obrenovca da ne napuštaju svoje domove i da se "za sve potrebne informacije obrate Operativnom centru Uprave za vanredne situacije grada Beograda na broj 1985".

Ovo, slobodno govoreći, masovno ubistvo s predumišljajem, nije bio razlog da policija privede Sinišu Malog makar na informativni razgovor. Njegova banditska psihologija, birokratska osionost, lopovski duh i životinjski nagon da gazi sve pred sobom, doveli su do toga da su mnogi građani Obrenovca danas pokojnici (broj mrtvih, po svemu sudeći, neće nikada precizno biti utvrđeni).

Kada je Uprava kriminalističke policije za grad Beograd pozvala Miroslava Čučkovića, predsednika opštine Obrenovac, na informativni razgovor, a povodom njegove očigledne krivice za sve što se u ovom skoro potonulom gradu dešavalo, on se uporno pozivao na Sinišu Malog i na "instrukcije" koje je od njega dobio.

U lancu ovako kriminalne neodgovornosti, i Čučković je smatrao "da je sve pod kontrolom", te je odlučio da malo lumpuje u kafani te kritične noći, baš u vreme kad je trebalo izvesti građane iz svojih kuća i spasiti ih sigurne smrti. Punih šest sati na snazi je bio poziv Siniše Malog da građani ostanu kod kuća. Bilo je to dovoljno vremena da se Obrenovac evakuiše, ali...

Kao mala partijska gnjida koja ništa ne radi dok mu veća gnjida od njega ne naredi, Čučković je dočekao zoru u zdravlju i veselju. Ali, te noći on nije bio sam u, očigledno žrtvovanom Obrenovcu. Naime, od ponoći do zore, nekim čudom u Obrenovačkoj u Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) bilo je kompletno rukovodstvo, bio je Aleksandar Vučić, bili su i drugi najvažniji državni funkcioneri. Ali, ne radi sprečavanja poplava. Uskoro je postalo jasno i zašto se to društvo skupilo "u nedoba"...

Predstava je počela kada je, već sutradan, na prvoj konferenciji za štampu, Aleksandar Vučić dramatičnim (paničnim) glasom rekao da je katastrofa strašna da su u pitanju "hiljadugodišnje vode" i da je "šteta biblijskih razmera".

Nakon što su tu i druge njegove slične izjave mediji uredno preneli, i grupa mladića iz Obrenovca je to ponovila pred kamerama nekih televizija i u međusobnim razgovorima sa građanima. Ali, za njih su važila neka druga pravila i drugi zakoni- odmah su uhapšeni zbog "širenja panike", a nekoliko dana kasnije, zbog slične "panike", više građana je zatvoreno i počela je neviđena cenzura svake kritičke misli, "brisanje" čitavih sajtova, haranje po privatnim Fejsbuk nalozima...

Nakon svega što se desilo, bilo je za očekivati da policija i tužilaštvo samostalno sprovedu istragu nad Sinišom Malim i Miroslavom Čučkovićem. Na žalost, umesto toga, napravljena je čitava farsa sa "osam sati razgovora u policiji", gde je bahati predsednik opštine Obrenovac zvanično bio. Sinišu Malog niko nije ni na razgovor pozvao. Njegov suštinski gazda, Aleksandar Vučić, ne bi to dozvolio. Mali je malo veći lopov od Čučkovića, a takvi su uvek zaštićeni kao retke zveri.

Prava slika naprednjačke vladavine sklopila se u nedelju 1. juna ove godine, kada je građanin Obrenovca, Slobodan Nedeljković zvani Džambo, priveden u policijsku stanicu na Čukarici kako bi objasnio zbog čega je pričao da su mu se žena i dete utopili. Naime, ovaj obrenovački Rom je u vreme poplava, kad su se širile su se vesti o tome kako "hrabri Džambo spašava građane od davljenja, iako su njegova žena i dete stradali u poplavama", nešto slagao.

Ispostavilo se (ili se to i ranije znalo), da on nema ni ženu ni dete, i da je sve bila prevara. Ipak, bez obzira što ovaj "Džambo" nije Rambo, evidentno je da je učestvovao u spašavanju svojih sugrađana, za razliku od gradonačelnika Beograda i predsednika opštine Obrenovac. To mu niko ne može osporiti. Policija ga je privela zbog toga što je širio lažne informacije o sebi, jer nije ni oženjen i nema ni ženu ni dete. I Petar Tešić, učenik iz Bariča, punio je danima džakove sa peskom, a uhapšen je 21. maja zbog''širenja panika i straha"!

Umesto da hitno zatvori i Sinišu Malog i Miroslava Čučkovića (i druge odgovorne), stradao je grešni "Džambo". Krivac je pronađen! Neka visi Džambo, za sve što su bahati državni funkcioneri na čelu sa Aleksandrom Vučićem skrivili.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane