https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Čmarko

M. Grabež

U svojoj knjizi "Kako smo Srbima podmetnuli Otpor", bivši komandos iz Vijetnama Robert Helvi, američki vojni obaveštajac i operativac specijalnih ratova, seća se tajnih sastanaka 2000-te, u budimpeštanskom hotelu Hilton, sa grupom od 12 "srpskih" regruta, koji će činiti jezgro američke obaveštajno-subverzivne grupe pod zvučnim nazivom "Otpor", i čiji će zadatak biti uklanjanje režima Slobodana Miloševića.

U knjizi pominje i ime Marka Blagojevića, koga je nedavno Aleksandar Vučić izabrao za direktora Kancelarije za pomoć i obnovu područja pogođenih poplavama. Hejli kaže: "...Marko Blagojević (CESID) je posebna priča, on verovatno smatra da 'svojoj' otadžbini Srbiji još nije dovoljno duboko zabio nož u leđa...Nedavno, prilikom pokušaja organizovanja subverzivne i anti-državne (anti-ruske) aktivnosti (za potrebe zapadnih obaveštajnih službi) u ruskom 'Podmoskovlju', Marko Blagojević (CESID) je demaskiran javno od strane ruske državne televizije i hitno proteran iz bratske Rusije".

Ko je uopšte Marko Blagojević? Javnost je prvi put za njega čula još 1997. godine, kada ga je pokojna Slobodanka Nedović, profesorka Pravnog fakulteta u Beogradu, koja je bila i osnivač Centra za slobodne i demokratske izbore (CESID), dovela u ovu organizaciju kao "spoljnog momka". Tek njenom smrću (2004. godine), Blagojević počinje da izigrava važnog čoveka. Ta predstava mu je uspela samo zahvaljujući činjenici da je CESID već bio dovoljno poznat, i prema rezultatima rada i priznat.

Ali, zašto je Vučić izabrao Blagojevića, postaje jasno analizom nekih njegovih izjava koje nas podsećaju kako su nam Amerikanci "uterali demokratiju". U jednoj od njih, koju je dao za englesko govorno područje, Blagojević govori o saradnji sa američkim vlastima i organizacijom IRI koju opisuje kao glavnog utemeljivača srpskih demokratskih reformi i priznaje da su "reforme" u Srbiji američki proizvod, odnosno, da SAD i IRI imaju ulogu onih koji "ne pomažu", nego onih koji omogućavaju, pokreću i predstavljaju temelj "reformskih procesa" Srbije.

Da bi bilo jasnije o čemu je reč, IRI je organizacija koju finansira vlada SAD iz državnog budžeta. Poznata je u svetu po nizu državnih prevrata koje su realizovali širom sveta, po svojoj direktnoj vezi sa CIA i jedna je od organizacija koja je kreirala ideju albanskog Kosova, razbijanje Srbije i sprovođenje antisrpskih procesa u Srbiji.

Naravno, i Blagojević je "abonent" ove organizacije. Kao i mnogih sličnih koje rade na devastaciji Srbije kao države.

U Vladi Srbije osam ministara su pripadnici gey populacije! I njihova sabrat Marko Blagojević dolepršao je u njihovo jato, kao brojač para.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane