Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rasulo

Poslenici bećarske ekonomije: nema para za regulaciju voda, ali ima za avioslužbu Vlade Srbije

Letenje buuu-džetom!

Uprkos katastrofi koja je Srbiju zadesila sredinom maja, Vlada Srbije planira da deset puta više sredstava uloži u sopstvenu avioslužbu nego u Republičku direkciju za vode! Istovremeno će i Fiat ove godine dobiti subvencije, skoro četiri puta veće od sredstava izdvojenih za budžetski fond za vode Republike Srbije.

Milan Malenović

Već godinama Vlada Republike Srbije se zadužuje, uzimajući kredite ili dajući garancije za:

· Srbijagas,

· Železnice Srbije,

· Puteve Srbije

· Elektroprivredu,

· Željezaru Smederevo,

· JAT

· Galeniku, pa, čak, i za JP Skijališta...

Ali se nikad, od dolaska DOS-a na vlast, nije zadužila za izgradnju akumulacija, uređenje vodotokova i druge oblike zaštite rečnih tokova i izgradnju nasipa, za

· Srbijavode i Vode Vojvodine.

U tom periodu su se promenile vlade:

· Zorana Đinđića,

· Vojislava Koštunice,

· Zorana Živkovića,

· Mirka Cvetkovića,

· Ivice Dačića/Aleksandra Vučića, koje su, kako se danas pokazuje, odgovorne za gubljenje ljudskih života i nečinjenje ništa da se moguće štete spreče, ili, pak, umanje.

U budžetu za 2014. godinu planirano je:

· 326,7 miliona dinara za Avioslužbu Vlade,

· 8,3 milijardi dinara za Fiat Srbija, dok je prošle godine tom preduzeću plaćeno 50 miliona evra, a u odeljku za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za Republičku direkciju za vode planirano je samo 29,7 miliona dinara, od toga 4,8 miliona dinara za tekuće popravke i održavanje, 15,1 milion dinara za životnu sredinu i klimatske promene i 1,5 miliona dinara za troškove putovanja.

Za Budžetski fond za vode Republike planirana je u tom budžetu:

· 2,7 milijardi dinara, od toga za specijalne usluge 9,6 miliona dinara, a za zgrade i građevinske objekte 2,58 milijardi dinara.

U budžetu za 2013. godinu bilo je planirano za vanredne situacije samo 380,8 miliona dinara, a za Republičku direkciju za vode 15,6 miliona dinara, Budžetski fond za vode 3,78 milijardi dinara i Republički hidrometrološki zavod iznos od 952 miliona dinara. Poznato je da Republika Srbija iz budžeta daje Javnom preduzeću Srbijavode sredstva na kašičicu, kao što je i gradska Đilasova vlada držala u blokadi za 18 miliona dinara JP Beogradvode, ostavila ga bez dinara kapitala, ikakvih zaliha peska i džakova za odbranu od poplava!

Za razliku od toga pokrajinska vlada se domaćinski odnosila i sasvim pristojnim ciframa finansirala svoje javno preduzeće Vode Vojvodine. Imajući u vidu da je ukupan planirani prihod budžeta Republike za 2014. godinu 7,84 milijarde evra, a planirani rashodi 9,18 milijardi evra, te budžetski deficit 1,36 milijardi evra, kao i činjenicu da se planirani prihodi ne ostvaruju, a da će rashodi znatno porasti, te da će se budžetski deficit znatno povećati u odnosu na planirani od 17,33 odsto, možemo zaključiti da će Vlada Aleksandra Vučića i njegov mlađani ministar finansija, biti dovedeni u iznuđenu situaciju, kresanja budžetskih rashoda ili znatno povećanog zaduživanja Republike.

Najavljeni rebalans budžeta Republike za drugo polugodište 2014. godine biće ubitačan, ali uvereni smo da neće rezati nepotrebne rashode i da neće prekinuti lanac zaduživanja koji je od dolaska na vlast DOS-a i vlade Zorana Đinđića, uveo u Srbiju neoliberalni koncept ekonomije, takozvanu "bećarsku ekonomiju", kako je to slikovito rekao prof. dr Jovan Dušanić. Ova Vlada neće ukinuti nepotrebne agencije, direkcije i stotine dupliranih uprava, službi i fondova.

Ekonomisti koji planiraju sredstva prihoda i rashoda budžeta, posebno republičkog i pokrajinskog, a i budžeta gradova i opština, ne mogu i ne smeju prevideti potrebu planiranog razvoja i rezervi u budžetu za slučaj vanrednih okolnosti.

Dokaz da to u republičkom budžetu ne postoji je da nema nijednog planiranog dinara za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, iako je poznato da se svaki uloženi dinar u te svrhe vraća kroz povećani prinos za tri godine.

Imamo stručnjake za tu oblast, imamo domaće metaloprerađivačke kapacitete, pred zatvaranjem, koji to mogu da urade, imamo holandsku pamet u vodoprivredi, koju možemo koristiti, ali mi nećemo da budemo domaćini, mi hoćemo da budemo troškadžije, ili bolje rečeno, deca "bećarske ekonomije".

Uništena putarska preduzeća u Srbiji dovedena su u stečaj i predstečajni postupak, a Ministarstvo saobraćaja ne brine o nezaposlenosti ovog sektora privrede, već samo o izgradnji, ili bolje rečeno mučenju na izgradnji koridora u Vojvodini, na jugu i zapadu Srbije.

I kako i sami državnici kažu, rasuta su gradilišta, a na njima nema na hiljade radnika, već nekoliko njih čuva mehanizaciju, koja ne radi, a pred televizijskim kamerama izjavljuje: nemamo od čega da kupimo repromaterijal! Na taj način prećutkuje činjenicu da Vlada nije platila izvedene radove, pa se ne može nastaviti gradnja, jer nema para za repromaterijal, a time i za isplatu zaostalih zarada.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane