Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Jug Srbije u lavirintu lažnih naprednjačkih investicija: nema posla ali ima intriga

Dva puta radikal, jednom naprednjak

Na prvi pogled zabačen i zaboravljen grad na jugu Srbije, Kučevo je slika i prilika Srbije i njenog režima. Grupa zaposlenika u opštnskoj upravi, napisala je pismo Tabliodu o stanju u ovom gradu. Zbog opširnosti, redakcija ga objavljuje u skraćenoj formi.

...

Do sada investicije nisu dolazile u naš kraj. Nije poslanik demokrata Milovanović imao interesa da dovodi investitore. Znao je da na taj način bi još više podigao ugled opštinskoj Vlasti. Ostajemo bez voljenog vođe. Nadamo se da će predsednik češće dolaziti u Kučevo. Da neće kao prethodni poslanik da se preseli u Beograd i zaboravi na nas. Predsednik je već odredio svoga naslednika. Biće to njegov dugogodišnji predsednik stranke, sada zamenik predsednika opštine Novica Janošević. Pred Novicom je blistava politička karijera. Učlanio se u radikalnu stranku sa nepunih 18 godina. Uvek je želeo daleko da dogura. Predsednik ga puno voli. Dao mu i svoj auto marke Audi 6 da vozi.

Njegov naslednik Janošević već dugo čeka priliku da zasedne u predsedničku fotelje. Šta se tu dogodilo da doživotni kandidat za poslanika Novica Janošević odustane u korist našeg predsednika Zorana Milekića-Ćuke.

Tri puta je Novica bio na listi za narodnog poslanika. Dva puta kod radikala i jednom kod naprednjaka. Nekako mu uvek daju loše mesto. 2012. godine bio 142 na listi. Nije imao sreće da prođe. Gledajući po nivou obrazovanja Janošević je na višem nivou od Ćuke. Pored toga što je veterinarski tehničar on je i student Visoke škole za industrijski menadžment koja radi u zgradi opštine. Taman do kraja mandata završiće osnovne studije.

U drugom mandatu završiće master i može da doktorira. Sve to do četrdeset godina. Blistava karijera jednog mladića koji je „štrojio prasiće" kod veterinara Save i Ljutice pre nego što je prešao na rad u opštinu. Verujemo da će učiniti dosta više od svog političkog tate.

Posle dolaska naprednjaka na republičku vlast svi smo očekivali da će gurati novac i investicije u Kučevo. Nešto tu nije ispalo kako valja. Čak i investicije koje su u predizbornoj kampanji bile najavljene nisu se dogodile. Ništa ne bi od otvaranje velike fabrike cementa. Planirana je tada investicija od 75 miliona evra. Bili predstavnici italijanske firme. Gledali smo na televiziji kako se naš predsednik grli sa Italijanima.

Janošević je govorio o značaju tako velike investicije. Od ministarstava životne sredine jedna firma je dobila dozvolu da se na delu naše i susedne opštine Golubac izgradi elektrana na vetar snage 100 MW. Opština Kučevo kao dobar domaćin sprovela sve radnje. Urađen je Prostorni plan za pomenuto područje. Sve je to prošlo skupštinsku proceduru. Predsednikovi najbliži saradnici bili su non stop na terenu. Tačno se znala lokacija. Znalo se i gde će biti postavljen koji stub sa vetrogeneratorom. Sa lokalnim stanovništvom napravljeni su ugovori o davanju u zakup njiva i pašnjaka na 25 godina uz dobru godišnju nadoknadu. Svi su bili zadovoljni. I predsednik i narod. Bili smo ponosni na našeg predsednika. Pred izbore počela priča da modna industrija „Mona" iz Beograda otvara pogon u našoj opštini. Za buduće investitore urađene su industrijske zone kako u Kučevu tako i u velikim naseljima Neresnica, Rabrovo, Voluja...

Kako kaže ona naroda. Biće sve isto samo njega nema. Da li će biti sve isto il će duh našeg predsednika biti stalno prisutan. Pitamo se dal će predsednikovi ljudi nastaviti sa istim žarom da rade svoj posao. Dal će se nastaviti razvoj naše opštine.

Pričalo se da glavnu reč u opštini vodi sadašnji predsednik Skupštine opštine Dragoslav Mratić. On je iskusan političar. Od 1992. do 2000. godine bio predsednik opštine. Bila su to teška vremena. Socijalisti su vodili opštinu po mišljenju naroda bolje nego demokrate i radikali, tj. naprednjaci. Radio je Šumsko industrijski kombinat, radila je Industrija kreča. Trgovinsko preduzeće Zvižd je bilo uspešno. Svega toga sada nema. Kod Mratića nije bilo političkog zapošljavanja. Bilo je discipline. Pitamo se zašto je Mratić savetovao našeg predsednika da zapošljava tolike radnika za čijim angažovanjem nema stvarne potrebe. Stvarno ovde niko ne zna koliko ima radnika na platnom spisku. Verovalo se da će gospodin Vučić malo juriti lopove i po našoj opštini. Koliki li su dugovi. To valjda niko i ne zna. Ustvari to i nije bitno.

Održana je svečana sednica Skupštine opštine Kučevo pred sam 1. maj. Predsednik je svog malodobnog političkog sina ubacio u svoju fotelju. Da bi sve bilo pod kontrolom za direktora Javno komunalnog preduzeća Kučevo postavlja svog vernog slugu, Gorana Gutu. Goran je prethodnih deset godina bio direktor Turističke organizacije Kučevo. To je ustanova koja je organizovala dolazak hiljade i hiljade turista u našu opštinu. Ustvari za deset godina ništa se nije radilo u TOS-u Kučevo. Urađen je jedan objekat kod pećine Ravništarke.

Kako oni kažu Informacioni centar naše opštine. Da li zbog organizacije, da li zbog slabe turističke ponude turista nema. Taj informacioni centar je je služio za pijanke i orgije koje bi predsednik organizovao, a sproveo verni sluga Goran. Dugo je predsednik razmišljao koga da postavi za novog VD direktora Turističke organizacije Kučevo. Do zadnjeg dana nije se znalo. Nisu znali ni odbornici. Doneta je prava odluka. Svog brata od ujaka Nebojšu Brsanovića- Nešu postavlja za VD direktora. To je onaj Neša na koga je zadnjih devet godina naš predsednik vodio svoju privatnu građevinsku radnju. Dugo je vođen postupak za utaju poreza. Angažovao je predsednik silne advokate da bi spasio svog batu. Dolaskom naprednjaka na Vlast u republici o toj utaji se više i ne priča. Verovatno je sve sređeno.

Neša ni formalno ne ispunjava uslove za direktora. Do skora je bio srednjoškolac. Predsednik je našao da je njegov bata dok je bio mali studirao Višu ekonomsku školu. Teško mu škola išla i nikada je i nije završio. Onda je predsednik doneo sudbonosnu odluku. U zgradi opštine otvorena je privatna škola za menadžment. To studira bata Neša. Predsednik mora biti ponosan na svoje kadrove. U indeksu su im uglavnom devetke i desetke. Studenti za primer.

Pored zabrane zapošljavanja u javnim ustanovama, predsednik svoju vernu sekretaricu Violetu zapošljava u policiji. Šta će tamo raditi. Radeći kod predsednika Violeta je završila neku Visoku školu. Jeste bila visoko kotirana. Da poslanici imaju sekretarice, verovatno bi je poveo sa sobom u Beograd. Mlada je , treba da vidi sveta. Šta će biti u policiji, to još niko ne zna. Nagađa se da bi mogla biti i komandir. Pa onda sa pendrekom da neposlušni narod dovodi u red.

Taman prošlo petnaest dana od odlaska našeg predsednika naše mesto je pogodila strašna nesreća. Zlatonosna reka Pek je prosto podivljala, izlila se iz korita i poplavila naselje Pek. Voda je ušla u stambene i pomoćne objekte. Načinjena je velika materijalna šteta. Organizacija je odbrane je bila loša. Vremešni Bulajić direktor JP Direkcija za izgradnju i razvoj naselja opštine Kučevo slabo je organizovao odbranu od poplava. Stari komandant za Vanredne situacije Ćuka nije služio vojni rok u tadašnjoj JNA. Verovatno ima neku falinku. Novi predsednik je i novi komandant.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane