Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Prelazi li imperija Ružice Đinđić u vlasništvo EBRD-a?

Poražena i Viktorija

U poslovnom sistemu Victoria group našlo se šest bivših društvenih preduzeća, zapošljava 1.736 radnika, na 563 miliona evra ukupnog prihoda iskazan gubitak samo u 2013. godini iznosi 29,8 miliona evra, a 11 privrednih društava ove grupacije, uzeto zajedno, imaju ukupne obaveze 541 milion evra, dok sopstvenim kapitalom pokrivaju samo 27,3 odsto ukupne imovine, odnosno posluju tuđim parama.

Miodrag K. Skulić

Poslovni sistem „Victoria Group" AD iz Beograda čine bivša društvena preduzeća: Sojaprotein AD iz Bečeja, Fabrika za preradu uljarica AD iz Šida, Pred. za preradu veštačkih đubriva Feril doo iz Bačke Palanke, Victoria Logistic doo iz Novog Sada (del. Skladištenja), Veterinarski zavod AD iz Subotice, SP Laboratorija AD iz Bečeja (tehn. ispitivanje i analize), Luka-Bačka Palanka doo, Riboteks doo iz Ljubovije (slatkovodne akvakulture), Victoria Phosphate doo iz Bosilegrada (inž. delatnosti), Victoria Starch doo iz Zrenjanina (proizvodnja skroba i skrobnih proizvoda) .

Victoria group AD u Beogradu osnovan je i upisan u Registar privrednih subjekata 08.11.2001, kao nespecijalizovana trgovina na veliko. Danas je pet fizičkih i pravnih lica vlasnik ovog akcionarskog društva i to: Milija Babović (22,55 odsto), Zoran Mitrović (22,55 odsto), Victoria group AD (22,55 odsto), EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj) iz Londona (21,35 odsto) i Apsara Limited (11,00 odsto). Ukupna vrednost akcijskog kapitala je uplaćena u novcu, i iznosi 3,75 milijardi dinara, ili oko 35 miliona evra.

Sistemom upravljaju: Zoran Mitrović, JMBG: 1607967710429, generalni i izvršni direktor, ograničeno supotpisom još jednog člana Izvršnog odbora. Direktori su još: Branislav Radovanović, JMBG: 2009971710440, Nikola Vujačić, JMBG: 1105970930030 i Thomas Boitani, italijanski građanin. Pored Milije Babovića, predsednika Nadzornog odbora, članovi tog organa su i: Olivera Ilinčić, Vedrana Jelušić Kašić, hrvatski građanin, Micheal Whitney, britanski građanin i Nandi Ahulja, građanin Indije.

Veći deo, pa čak i osnovu ovog poslovnog sistema, čine bivša društvena preduzeća, koja imaju tržišnu prihvatljivost, ali sistem je sistem i on danas melje sve, pa i tako dobro tržišno pozicionirana preduzeća.

Sojaprotein iz Bečeja

Ovaj proizvođač ulja i masti iz Bečeja ima 416 zaposlenih, i u 2013. godini ostvario je 11,4 milijarde dinara ukupnih poslovnih prihoda, uz iskazivanje gubitka u poslovanju te godine u iznosu od 1,15 milijardi dinara, ili 10,1 odsto ukupnog prihoda. Akcionarsko društvo Sojaprotein u vlasništvu je Milije Babovića i Zorana Mitrovića, po 22,55 odsto, ali stoji upisana zabrana da se akcije ne mogu otuđivati sve dok se na vrati kredit ICF-u, dok je razlika do sto odsto prikazana napred u kapitalu ovog akcionarskog društva u vlasništvu pet lica. Sopstvenim sredstvima Sojaprotein pokriva 45,6 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine, iznosile više od 12,6 milijardi dinara. Ovo privredno društvo imalo je manji ukupan prihod prošle, nego prethodne 2012. godine,za 23,7 odsto.

Victoria Oil iz Šida

Ovaj proizvođač ulja i masti iz Šida ima 294 zaposlena i u 2013. godini ostvario je 13,2 milijarde dinara ukupnih poslovnih prihoda, uz iskazivanje gubitka u poslovanju te godine u iznosu od 873 miliona dinara, ili 6,61 odsto ukupnog prihoda. Akcionarsko društvo je u vlasništvu Victoria grupe. Sopstvenim sredstvima društvo pokriva 26,5 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine su iznosile 12,4 milijardi dinara. Ovo privredno društvo imalo je manji ukupan prihod prošle, nego prethodne 2012. godine, za 30,6 odsto.

Preduzeće za proizvodnju veštačkih đubriva Fertil doo iz Bačke Palanke

Ovo preduzeće ima 98 zaposlenih i u 2013. godini ostvarilo je na 2,7 milijardi dinara ukupnih poslovnih prihoda, dobitak u poslovanju u iznosu od 480 miliona dinara, ili 28,1 odsto ukupnog prihoda. Ovo privredno društvo u vlasništvu je Victoria grupacije. Sopstvenim sredstvima društvo pokriva 14,4 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine, iznosile 6,7 milijardi dinara. Ovo privredno društvo imalo je manji ukupan prihod prošle, nego prethodne 2012. godine, za, čak, 80 odsto.

Victoria Logistic doo iz Novog Sada

U ovom poslovnom sistemu posluje i privredno društvo čija je delatnost skladištenje, koji ima 291 zaposlenog i u 2013. godini ostvaren je ukupan poslovni prihod u iznosu od 32,2 milijarde dinara, uz iskazivanje gubitka u poslovanju u iznosu od skoro 3.66 milijardi dinara, ili 11,4 odsto ukupnog prihoda. Društvo je u vlasništu Victoria grupacije. Ovo zavisno društvo izgubilo je celokupan sopstveni kapital, pa su obaveze veće od knjigovodstvene vrednosti ukupne poslovne imovine za 4,8 milijardi dinara. Ukupne obaveze društva su 19 milijardi dinara. Društvo je imalo manji ukupan prihod prošle, nego prethodne 2012. godine, za 21,2 odsto, kada je, takođe, iskazan gubitak u poslovanju u iznosu od 2,6 milijardi dinara.

Veterinarski zavod u Subotici

Proizvođač gotove hrane za domaće životinje iz Subotice, ima 322 zaposlena i u 2013. godini ostvarila je 3,6 milijardi dinara ukupnih poslovnih prihoda, a iskazana je neto dobit u poslovanju te godine u iznosu od 336 miliona dinara, ili 9,2 odsto ukupnog prihoda. Veterinarski zavod iz Subotice u vlasništvu je Victoria group (52,83 odsto), Sojaproteina (31,40 odsto) i 1.734 mala akcionara (15,77 odsto). Sopstvenim sredstvima Veterinarski zavod pokriva 66,6 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine, iznosile 1,7 milijardi dinara. Ovo privredno društvo imalo je isti ukupan prihod prošle, kao i prethodne 2012. godine, kada je iskazan neto gubitak u poslovanju u iznosu od 433 miliona dinara.

SP Laboratorija u Bečeju

Ovo privredno društvo obavlja tehničke analize i ispitivanja i sa 136 zaposlenihi u 2013. godini ostvarilo je 398 miliona dinara ukupnih poslovnih prihoda, uz iskazivanje neto dobitka u poslovanju te godine u iznosu od 21,3 milion dinara, ili 5,3 odsto ukupnog prihoda. Akcionarsko društvo SP Laboratorija u vlasništvu je Victoria grupacije. Sopstvenim sredstvima SP Laboratorija AD pokriva 88,8 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine, iznosile 59,6 miliona dinara. Ovo privredno društvo imalo je 11,7 odsto veći ukupan prihod prošle u odnosu na prethodnu godinu.

Luka iz Bačke Palanke

Privredno društvo obavlja delatnost manipulacije teretima i sa 35 zaposlenih u 2013. godini ostvarilo je 84,2 miliona dinara ukupnih poslovnih prihoda, uz iskazivanje neto dobitka u poslovanju te godine u iznosu od 1,45 milion dinara, ili 1,72 odsto ukupnog prihoda. Društvo je u vlasništvu Victoria grupe. Sopstvenim sredstvima društvo pokriva 98,3 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze društva, na kraju prošle godine, iznosile samo 12,8 miliona dinara. Ovo privredno društvo imalo je manji ukupan prihod prošle godine, nego prethodne 2012. godine za, čak, 41,5 odsto.

Riboteks u Ljuboviji

Društvo obavlja delatnost ribarstva, tj. slatkovodne akvakulture, te kao proizvođač rečne pastrmke ima samo 14 zaposlenih, a u 2013. godini ostvarilo je 99,2 miliona dinara ukupnih poslovnih prihoda, uz iskazivanje neto gubitka u poslovanju te godine u iznosu od 5,8 miliona dinara, ili 5,87 odsto ukupnog prihoda. Društvo je u vlasništvu je Victoria grupe. Sopstvenim sredstvima društvo pokriva 84,8 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava, dok su obaveze ovog akcionarskog društva, na kraju prošle godine, iznosile 42,3 miliona dinara. Ovo privredno društvo imalo je veći ukupan prihod prošle godine, nego prethodne 2012. godine za 12,1 odsto , kada je iskazan neto gubitak od 25,2 miliona dinara.

Victoria Phosphate iz Bosilegrada

Društvo je registrovano za inženjerske delatnosti i sa devet zaposlenih radnika, u 2013. godini nije imalo ni dinara poslovnih prihoda, uz iskazivanje neto gubitka u poslovanju te godine u iznosu od 84 milion dinara. Društvo je u vlasništvu Victoria grupe i pošto je izgubilo celokupan kapital, posluje tuđim sredstvima, pa su obaveze društva na kraju prošle godine iznosile 469 miliona dinara. U 2012. godini, takođe, društvo nije imalo nikakvih prihoda, a iskazalo je gubitak u iznosu od 60,5 miliona dinara.

Victoria Starch iz Zrenjaninu

Ovo društvo sa 24 zaposlenih, specijalizovano za proizvodnju skroba i skrobnih proizvoda, u 2013. godini ostvarilo je 30,5 miliona dinara poslovnih prihoda i iskazalo gubitak u toj godini od, čak, 273,5 miliona dinara, dok je gubitak u prethodnoj godini bio 137,8 miliona dinara. Društvo je u vlasništvu Victoria grupe.

Victoria group iz Beograda

Sa 97 zaposlenih iskazan je poslovni prihod u 2013. godini 900 miliona dinara, uz iskazivanje neto dobiti od, čak, 1,84 milijarde dinara. Toliki iznos dobiti iskazuje se zbog prezentovanja svog uspešnog poslovanja pred bankama i drugim komitentima. Sopstvenim sredstvima ovaj poslovni sistem u matičnom društvu pokriva 50,79 odsto ukupno angažovanih poslovnih sredstava.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane