Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Smederevo: koliko je koštala sloboda gradonačelnice koja voli mito i fotelje?

Alibaba i 300 baraba

Odlukom Višeg suda u Smederevu gradonačelnica dr Jasna Avramović je posle osam godina suđenja oslobođena od optužbe da je, dok je bila načelnik Infektivnog odeljenja bolnice "Sveti Luka", omogućila pojedinim osobama da dobiju invalidske penzije preko reda. Tužilac je odustao od optužbe za falsifikovanje medicinske dokumentacije Bogdana Dašića, poznatog u Smederevu pod imenom Mile Robi. Takođe, tužilac je odustao i od optužbe protiv gradonačelnice za više slučajeva uzimanja mita.

Milan Milinić

Krajem septembra 2005. godine, Okružno javno tužilaštvu u Smederevu je u predmetu nelegalnih invalidskih penzija, podiglo optužnicu protiv 32 osobe, od toga 19 lekara iz Smedereva, Majdanpeka, Bora, Beograda i Zemuna, i njihovim pomagačima koji su, prema sudskim spisima, kriminalnim radnjama, omogućili većem broju osoba da ostvare invalidsku penziju, iako na to nisu stekli zakonsko pravo. Presuda je doneta 23. decembra 2011. Iste godine, zbog istih krivičnih dela počinjenih u vreme dok je bila načelnik Infektološkog odeljenja, uhapšena je i tadašnja predsednica opštine Smederevo, dr Jasna Avramović koja je bila u pritvoru od 5. oktobra do 4. novembra 2005. godine. Osuđena je tek 2. juna 2014. godine, na 15 meseci zatvora. Uprkos tome, gradonačelnici Smedereva i posle svega ne pada na pamet da podnese ostavku na ovu funkciju.

U februaru 2014. na konferenciji za novinare, šef odborničke grupe DS, Andreja Pavlović optužio je SNS, da je ta stranka ucenili smederevsku sirotinju: vi hoćete posao, mi hoćemo vlast, obezbedite nam pobedu, pa računajte na posao! Dobro obavešten, lako je izveo račun i optužio naprednjake, ciljajući na ujdurme Jasne Avramović, da traže od 10 do 100 glasova, od svakog ko traga za poslom.

Pavlović je naveo primer javnog preduzeća "Komunalac", koje je dolaskom Jasne Avramović na mesto gradonačelnika, podeljeno na četiri preduzeća i tako stvorena prilika, kako je istakao, da se zaposle oni koji fabrikuju glasove.

Lokalna opozicija organizuje pres konferencije, osuđujući amoralan stav gradonačelnice i zaklinju se da će je smeniti, ali nemaju odgovor na pitanje: kako? Naprednjaci sami imaju više odbornika nego kad bi se opozicija ujedinila.

Posle deobe Javnog komunalnog preduzeća, pod bajkom o racionalizaciji, počinje zapošljavanje stranačkih kadrova u novonastalim firmama gubitašima: Parking servis, Zelenilo i Groblja, Pijace i Čistoća. Komunalac je pre deset godina imao 250 radnika, krajem 2013. na spisku je 530, a koliko ih je sada?! Doktoru bez doktorata, Jasni Avramović olakšava situaciju što u Smederevu tako reći i nema opozicije. Ali, kod gospodara Vučića, ona je sada na poslednjem mestu. On neće da preuzme njeno breme.

Pre tri mandata, Jasnu Avramović je je ženski deo populacije izabrao za lokalnog lidera. Na godišnjicu tog događaja, uhapšena je i pritvorena pod sumnjom da je primala mito, falsifikovala dokumentaciju, posredovala u korupciji.

Za osam godina (koliko je trajalo suđenje), Jasna Avramović je u lokalnoj upravi bila visoko: predsednik opštine (pa je referendumom smenjena), zamenica gradonačelnika i gradonačelnik.

U međuvremenu je svim sredstvima odlagala ročišta i činila da slučaj zastari. Povremeno je nastojala da sudiji otme pravo da joj sudi. Konce je vukla iz Smedereva i iz Beograda. Kod određivanja termina ročišta, po pravilu je birala datume za koje je znala da ih neće poštovati, ni tih dana priviriti u sud.

Dešavalo se da, ili ne dođe dovoljno branilaca, ili "nisu proučili predmet" (recimo branilac koji je angažovan baš pred postavljanje na položaj direktora BIA-e), ne dođu svedoci, i slično.

Jasna Avramović do sada nije osuđivana, ni zbog saobraćajnog prekršaja, ali je, sudeći po sklonosti ka korupciji, mnogo puta mogla da bude kažnjena.

Niko ne zna kakve je muke raspinjan sudija Dragoslav Milanović dok je presudio, kako je presudio. Jasna je tražila njegovo izuzeće jer je, prema njenom tumačenju, kao član DS-a "poslušnik stranke". Sve bi bilo drugačije da Pokret za Smederevo ima svoje pravnike, ali nije to pokret takvo visokog obrazovnog profila. Više je okrenut lekarima i izbacivačima. Dr Jasna je brzo razumela da će ostati bez lente gradonačelnika ako se hitno ne pridruži smrtnom neprijatelju koji nezadrživo napreduje. Pokazalo se da, na kratke staze, ima dobru strategiju: donela je u miraz SNS utreniranih 20 odbornika, a ona postala poverenik. Zato je okrenula leđa biračima, bezočno ih prevarivši jer nisu joj dali poverenje da ih vara, već da ih štiti i zastupa, pa prišla draganima svojim suđenim, a neprijateljima smrtnim: Draganu Šormazu i Draganu Čoliću.

Načelnik policije u Smederevu zamalo nije upao u njenu zamku, ali je, na njegovu sreću, imao planove da napreduje za generala pa je na vreme izbegao suodgovornost za mnoge protivzakonite radnje u opštini.

Jedno je istina: Jasna Avramović je preporodila i oživela ruinirano sedište lokalnih naprednjaka, u kome je, nekih godina, bio jedan od 12 uglednih - kupleraja. Ali, ona sada gubi centar za ravnotežu. Umorila se, a ni Vučić je više "ne poznaje".

Šta je sve dr Jasna pretrpela i progutala od srpskog radikala koji je u kući držao ikonu svetog velikomučenika, prepodobnog dr Vojislava Šešelja i demokratskog (stranačkog) Srbina Dragana Šormaza, pre godina u kojima je Šešelj vređao haške sudije, a Šormaz hteo da bude kalif i pre i posle kalifa, bolje da čitalac ne zna, jer neće verovati.

Onda je hitno, sa svilenim gajtanom pod miškom i hatišerifom stigao Nikolić jr. Rasturen je gradski odbor naprednjaka i - Čolić može da baca žene s mosta, i gazi dečake na zebri, Šormaz može da siđe u podrum i bavi se ugostiteljstvom, ali obojica moraju da slušaju poverenika, makar im sanak pusti ne dolazio na oči čarne. A poverenik je dr Jasna Avramović, bivši udarnik Pokreta za Smederevo. Istina je: Dragan Čolić i Dragan Šormaz zajedno nisu doprineli SNS-u čitavog života, koliko je sirotica Jasna koja je, dok trepneš, preporodila sedište stranke u čaršiji, na prozore lično lepila postere omiljenih partnera gospodar Vučića i meštra Nikolića.

Ne treba zaboraviti ni to da je Avramovićka karijeru počela podrškom stranci "Pokret snaga Srbije", osvežavanjem i seckanjem tek ubrane zelene salate sa Milankom Karić. Onda se konsultovala sa lokalnim liderima SPS, kako da se popne u fotelju gradske uprave (pa nadigrala naivni SPS kod pravljenja skupštinske većine, ali se posle predomislila; zapravo, svima je pošteno nudila udeo u hladovini slasti vlasti). Činjenica je da je Jasna Avramović kontroverzna: prija joj pritvor, a opet, iz sve snage se upire da izbegne zatvor! Kad je bila mesec dana u pritvoru, imala je veće beneficije nego pokjni Pablo Eskobar.

Gradonačelnica Smedereva, posle svega što se desilo, i dalje živi kao kraljica.

Poplave jesu ršum načinile, ali ima i dobiti, recimo medijske: Jasna je odredila da, tokom poplava, njena televizija radi kao dragstor, a u dragstoru Jasna je na akciji. Poplava je, praktično, izbacila Jasnu u orbitu. Imala je i ličnog uspeha tokom pritvora - verila se sa tadašnjim predsednikom Opštine Smederevska Palanka Radoslavom Jocićem.

On srećno razveden, ona devojka u cvatu. Uspeh za oboje. Taj potez Radoslava Cokića pozdravljam u Jasnino ime: učinio je što bi malo ko, bio je to veliki gest dobre volje i neverovatne podrške. Posle toga mogla je Jasna doživotno da bude u pritvoru i da ne primeti, osim ako se uslovi drastično pogoršaju. Sad, ako presuda bude pravosnažna, ili pooštrena, ma kako javnost pa i sud blagonakloni prema Jasninom liku i delu, možda Cokić napravi još jedan, hvale dostojan logički potez, pa da plati šta košta.

Cokić je u međuvremenu skinut sa funkcije u Palanci (još se ne zna ko je kome smestio i stao na žulj, niti ko je dužan, a ko poverilac, tek Cokić je nedavno priznao da postoje neki neraščišćeni računi pa ako mu palanačka opština plati što duguje i on će "možda" da plati opštini stanarinu za komforan stan koji drži za onaj slučaj, kao pribežište) i preselio u Smederevo.

Verovatno je bio prinuđen na selidbu ili je još bio zelen pa nije znao kako je kad Jasna stegne. Ona mu je obezbedila mesto direktora sektora "Srbijašuma". Ipak, makar jednom dnevno sigurno se pita: šta mi je ovo trebalo?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane