Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pljačka

Članovi Saveta autora SOKOJ-a, otkrili sistem krađa autorskog novca, pa dobili otkaz!

Ko krade imaće, ko znade nastradaće

O tome kako su pojedini privilegovani autori, udobno uljuškani u fotelje Upravnih odbora Sokoja putem naštimovanih i napumpanih izveštaja, ostvarivali ogromne godišnje ekstraprofite, piše poznati srpski kompozitor, Milutin Popović Zahar, član Saveta autora SOKOJ-a

Piše: Milutin Popović Zahar

Savet Autora Sokoja je na predlog Zavoda za zaštitu intelektualne svojine odredio Komisiju u sastavu Milutin Popović Zahar, Miša Marković, Rade Radivojević i Zoran Starčević. Dobivši u zadatak da ispita validnost izveštaja emitera sa radija i Televizije, kablovskih emitera i drugih obveznika plaćanja naknada za korišćenje autorske muzike, Komisija je prvi put u istoriji Sokoja primenila mehanizam kontrole korišćenja repertoara monitoringom, bliže rečeno -upoređivanjem snimaka pojedinih emisija sa izveštajima odgovornih urednika koji su ih poslali Sokoju na obračun.

Ono što su urednici i stručne službe pojedinih televizija ili drugih emitera prijavljivali Sokoju da je emitovano tokom obračunskog perioda za jednu godinu, često uopšte ne odgovara ni po broju emitovanja, ni po imenima učesnika pojedninih emisija, pogotovu ne stvarnim autorima izvedenih kompozicija u tim emisijama.

Sigurno smo da ni vlasnik Pinka gde su se u izveštajima pojavile prve disproporcije, Željko Mitrović, verovatno pojma nema šta mu rade nekolicina njegovih urednika, štimujući izveštaje o emitovanju dela pojedinih autora kojima su tako ostvarivali sume novca nekoliko hiljada puta veće od prosečnih primanja svih ostali 8 do 9 hiljada članova Sokoja.

Tako su pojedini privilegovani autori, udobno uljuškani u fotelje Upravnih odbora Sokoja putem tih naštimovanih i napumpanih izveštaja, ostvarivali godišnje sume novca od kojih boli glava..Ako pomenemo da su u tim lažnim prijavama pojavljivala brojka od 70 do 80 hiljada emitovanja godišnje po pojedinom autoru, što je u novcu iznosilo od 30 do 100 hiljada evra, može se shvatiti količina na drzak način prisvojenog novca, koji je podeljen uglavnom između nekolicine naj istaknutijih autora koji su uglavnom u članovi najvišeg organa Sokoja- Upravnog odbora.

Imena sa najvećim primanjima pomenuta na zadnjoj skupštini Sokoja su Dragan Brajović, Vlada Georgijev, Marina Tucaković pa čak verovali , ili ne i Saša Popović koji je naglo, postao hit kompozitor iako malo ko zna njegove pesme!

Suma od 30. 000 evra koje je inkarsirao za proteklu obračunsku godinu dobijena je time što je prijavljeno da su se njegove pesve vrtele u emisijama "Granda" oko 7.200 puta godišnje.

Da bi to bilo realno, godina bi umesto 365 dana morala da ima 560 dana! Komisija je radila po sistemu slučajnog uzorka i počela od najpopularnijih programa Pink televizije, obrađujući 5 do 10 najviše prisutnih autora u ukupnoj masi novčanog fonda Sokoja.

Komisija je dobila sva priznanja za istorijski preokret u vrednovanju stvarnih rezultata svakog autora, i bila hvaljena i od stručne službe Sokoja, Upravnog odbora, Nadzornog odbora, kao i od Zavoda za intelektualnu svojinu.

Pošto je dojavom nekog iz Sokoja saznala za nalaze Komisije, služba iz centrale Pinka je ekspresno poslala dopis kojim je priznala da su poslati podaci posledica "greške u softveru" i da je na primer prihod Vlade Georgijeva umesto 70. hiljada evra bio ustvari samo cca 1.500 evra.

Na nedavnoj skupštini Sokoja, dolazi do pravog šoka: Predsednik Upravnog odbora Srđan Hofman, uz podršku direktora Sokoja Aleksandra Kovačevića na brzinu menja dnevni red i proziva prisutne, da dizanjem ruku prvo izaberu nove upravne organe i time pruži alibi prozvanim autorima koji su se koristili lažnim košuljicama.

Tako su svi ti autori ponovo našli uhleblje u drugim organima Sokoja kao što je Nadzorni odbor ili Savet autora, a Komisija koja je raskrinkala sve mahinacije, umesto da nastavi rad za opšte dobro svih članova Sokoja, na nemoralan, protivzakonit način mahinacijama Srđana Hofmana, Aleksandra Kovačevića i njihovih pulena iz Upravnog odbora preglasana i sprečena da dovrši svoj kapitalni posao! Uzalud je Predstavnik Zavoda za intelektualnu svojinu protestvovao protiv takvog nemoralnog i protivpravnog čina! Da bi skinuli odgovornost sa sebe, čelnici Sokoja su zaigrali na zadnju kartu sopstvenog spasa!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane