Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prijepolje

Ko je Bahrija Beganović zvani Lutka, čovek jači od radničkih prava i zakona?

Dugove ne vraća, porez ne plaća

Tajkun iz Prijepolja, Bahrija Beganović, jedan je od živih dokaza da država ne funkcioniše. Beganović radnicima i državi duguje više od četrdeset miliona, dere se na inspektore koji se drznu da uđu u krug njegove firme, izbacuje ih iz preduzeća, dok sedam krivičnih optužnica protiv njega stoji u fioci suda u Prijepolju. Tužilaštvo podnosi optužnice, ali se ništa ne dešava. "Lutka" je, kažu, jači od države.

Mersiha Hadžić

Još devedesetih godina, Beganović je uspeo da uhvati link sa vlastima iz Beograda, tada su njegovi kamioni sa švercovanom robom imali obezbeđen prolaz, pratnju i zaštitu tadašnjeg ministra policije Stoiljkovića.

Milošević je otišao sa vlasti, a tajkuni tog vremena su preživeli. Ni Lutka nije ispao iz kombinacija, tek u policijskoj akciji "Sablja" uhapšen je zbog prodaje devet miliona kilograma šećera na crno. Na teret mu je tada stavljeno i da je švercovao četrdeset tona belog luka iz Kine, a zbog reeksporta tog luka Srbiji je privremeno bi zabranjen izvoz povrća u zemlje Evropske unije. Za ova dva incidenta Beganović je osuđen na svega četiri meseca zatvora...

Od tada do danas prijepoljskom sudu protiv Beganovića poslato je sedam krivičnih prijava koje je sačinilo Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju. U optužnici broj K -194 iz 2013 godine Beganovića terete za poresku utaju od čak 39.8 miliona dinara, dok je u optužnici K-166/2012 od 15.05.2012. godine Beganović optužen da je prodavao robu na crno, u vrednosti od nekoliko desetina miliona dinara, i da je falsifikovao službenu ispravu.

Veliki broj firmi sa kojima je Beganović poslovao zbog prezaduženosti je otišlo u stečaj, a mnogim radnicima nisu uplaćeni penzioni doprinosi.

Ipak ovaj preduzetnik ne odustaje ni od biznisa ni od načina na koji posluje i nedavno se bacio na posao vađenja kamena iz majdana "Crna Stjena" koji se nalazi blizu Prijepolja u naselju Ivanje.

Beganovićev novi biznis podrazumeva mlevenje kamena u sitni granulat od koga se pravi beton. Veliki deo betona prodaje se na crno, a ni sve dozvole za ovaj posao nisu pribavljene. Dozvole nije ni moguće dobiti na lokaciji na kojoj on obavlja posao, jer je u pitanju naseljeno mesto. Od kada je on počeo sa poslom životni standard stanovnika Ivanja je srozan, bukom i prašinom koja se stalno diže. Jedan od prilaznih puteva ka Ivanju vodi između Beganovićevog postrojenja i majdana, i put je u nekoliko navrata pomeran onako kako njemu odgovara. Stanovnici ovaj putni pravac gotovo i ne koriste jer smatraju da je veliki rizik ići tuda.

Iz tog razloga meštani Ivanja su se više puta obraćali republičkim i opštinskim vlastima, ali inspekcijski radnici nerado dolaze u kontrolu kod Beganovića, jer to za njih uglavnom znači da će biti izloženi neprijatnostima i uvredama. Inače jedna od prijava protiv Beganovićeve odnosi se i na sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, ovaj spor je iz 2013. godine i vodi se pod brojem K 319.

Među dojavama koje su dostavljene policiji, navodi se da Bahrija Beganović zvani Lutka većinu kamiona koji su u njegovom vlasništvu nije registrovao i da ih vozi tako što premešta registarske tablice sa vozila na vozilo. U prijavi se čak navodi da Beganović radnike vozi autobusom koji je registrovan u Pljevaljima!

Njegova firma "Rad Labud" je na listi najvećih poreskih dužnika, i državi duguje 26 miliona dinara, firma duguje i velike iznose za struju, a nije platila ni opštinske i komunalne takse, kao i lokalne poreze.

U primedbi građana na rad Prvog osnovnog suda u Prijepolju, grupa građana je istakla da od osnovnog suda očekuju da počne borba protiv korupcije i kriminala.

Građani ističu da su oni malo mesto i da se kod njih zna ko je ko i ko je kako stekao kapital. U primedbi se navodi da su nezadovoljni što se gotovo ništa ne dešava u čak sedam predmeta koje je Tužilaštvo podnelo protiv Bahrije Beganovića Lutke. Oni ističu da je sud loše organizovan i da većina sudija nema hrabrosti ništa da preduzme.

Vršiocu dužnosti predsednika suda oni zameraju što je uzeo da vodi samo specijalizovane postupke. VD predsednika suda u Prijepolju, sudi samo u sporovima koji se tiču prethodnog postupka, Izvršenja krivičnih sankcija, u postupcima po zamolnicima u ostavinskim raspravama, koje u drugim sudovima mahom vode pripravnici.

-Predsednik suda treba da preuzme krivične predmete koji su od opšte društvene opasnosti, kao što su utaje poreza i pronevere, piše primedbi na rad suda kojom sugerišu da bi Prijepolje trebalo na ozbiljniji način da se uključi u borbu protiv korupcije koja drma celu Srbiju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane