Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Slučaj višestrukog stranačkog preletača, lekara-anestizeiologa, docenta, političara i mešetara

Bez mere u tendere

O dr Predragu Stevanoviću, miljeniku svake vlasti, pa i ove današnje, pišu njegove kolege, takođe članovi vladajuće Srpske napredne stranke, objašnjavajući kako se Stevanović snašao u ulozi političkog "preobraćenika" po treći put i koliko mu je to koristi donelo. Tabloid prenosi njihovo obraćanje javnosti uz neznatna skraćenja.

....

„Preletača" ima u svakoj bolnici ili domu zdravlja širom Srbije, i svugde izazivaju isti osećaj gnušanja...

Uprkos zajedničkim karakteristikama, mi- izvorni članovi najmoćnije političke stranke tvrdimo da je ipak on - dr. Predrag Stevanović, šampion nad šampionima. - bivši član URS, DS i od nedavno SNS-a.

Imenovani se svojevremeno (kao član URS-a) zatekao u fotelji Pomoćnika direktora za naučno-istraživačku i obrazovnu delatnost u polusrušenoj i poluizgoreloj bolnici „dr. Dragiša Mišović". Da ironija bude potpuna, taj čovek nikada nije imao nikave veze ni sa naukom, ni sa pravom edukacijom niti sa istraživačkim radom. U vreme vlasti DS na gradskom nivou, imenovani „preleće" u DS te kao njen kadar i kandidat, zaposeda mesto direktora KBC Bežanijska kosa. Međutim, ubrzo po ustoličenju, pravi niz gadosti. Obračunava se (smenjuje) sve one, koji bi mogli da kontrolišu njegov rad. Smenjeni su eminentni nastavnici Medicinskog fakulteta i postavljeni poslušnici sa krivičnim presudama i pod istragom. Traži način kako da otpusti jedinog sertifikovanog službenika za javne nabavke. Raskida višegodišnji ugovor o održavaju medicinske opreme i sklapa nov bez sprovođenja postupka javne nabavke. Zahteva da se nađe način da se raskinu svi tenderski ugovori za 2013. godinu u kojima on nije učestvovao - (čitaj dogovorio proviziju!). Takođe bez postupka javne nabavke, sklapa ugovore u vezi kupovine informacionog sistema i antivirusnog programa direktnim dogovorom sa ponuđačima. Protivzakonito sprovodi javnu nabavku lekova za bolnicu ( u višemilionskim iznosima ) izbacujući sertifikovanog službenika za javne nabavke iz tog posla i svih Komisija za javne nabavke. Za šefa Pravne službe postavlja neukog mladića, preuzetog iz propale građevinske firme i njemu poverava da vodi sve postupke javnih nabavki.

Čuvena rečenica dr Predraga Stevanovića je- „Dreger mora da prođe!", koju su čuli članovi Komisije koja je trebala da odlučuje o javnoj nabavci. Tom prilikom je izabran skuplji i nepovoljniji ponuđač. Sebi i sinu obezbeđuje najskuplji laptop, mobilni telefon i najskuplju opremu za taj telefon u toku nabavke računarske opreme. Bez saglasnosti Ministarstva zdravlje na mesto „šefa svog kabineta" postavlja mašinskog tehničara, a za šefa tehničke službe postavlja građevinskog inženjera uprkos činjenici da se u ovoj službi nalaze skener, magnetna rezonanse, angiografi, mamografi i brojna druga sofisticirana oprema. Zapošljava šestog po redu vozača na postojeća dva sanitetska vozila. Svim novozaposlenim radnicima daje stimulaciju od prvog meseca zaposlenja „znajući" da su to svojim radom zaslužili.

Da bi sebi obezbedio nesmetano nezakonito postupanje i pljačku bolničke kase, novi direktor omogućava da se za člana Nadzornog odbora imenuje osoba krivično osuđivana i sa više opomena pred otkazom i omražena u kolektivu. I pored strogih zabrana zapošljavanja nemedicinskog osoblja, zapošljava svoju metresu, ekonomistu - koja je studirala desetak godina na perivatnom fakultetu i koja nema ni dana iskustva u radu sa finansijama. Radila je kao PR u pošti. Da bi pljačka dostigla cifre koje je dr Predrag Stevanović zamislio, blisko sarađuje i sa dr. Aleksandrom Stefovskim, preletačem iz DS u SNS. Reč je o čoveku koji je bio zamenik Gradskog sekretara za zdravlje i za koga se u Beogradu priča da je „ulaznicu" u SNS platio 500.000 evra, ali naravno sa idejom da svoju investiciju dobrano naplati pucajući na mesto Sekretara za zdravlje Grada Beograda. Sa ovakvim okruženjem direktoru dr Predragu Stevanoviću je oslobođen put ka besomučnoj pljački donedavno jedne od najuspešnijih i najorganizovanijih bolnica u Srbiji.

U prošli ponedeljak je prekinuo godišnji odmor jer je dobio informaciju od dr Stefovskog da će biti smenjen, hitno je zahtevao da se uplate avansno sva potraživanja, iako su rokovi prema ugovorima i do 120 dana. Sigurno im se žurilo da pokupe proviziju pre odlaska.

I pored opomene da nema namenskih sredstava za to, naredio je da se izvrše plaćanja, što je njegova ljubavnica i uradila uplativši 40 miliona dinara. Sa ovim bi i te kako trebalo da se pozabave istražni organi, budžetska inspekcija i direkcija za javne nabavke.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane