Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Raport

Život i priključenija naprednjačkih vođa

Skupa briga za narod

Dok za narod planiraju dalje stezanje kaiša, smanjenje plata i penzija i gladovanje, funkcioneri naprednjaka "zahvataju" iz budžeta koliko im treba. Pet i više plaćenih funkcija nije nikakva retkost. Primer nekadašnjeg vatrenog radikala, Aleksandra Martinovića, danas poslanika SNS-a i predsednika opštine Ruma, kao i primeri naprednjačkih funkcionera u Nišu, rečito govore da uz svaku vlast idu pare i privilegije.

M. Hadžić

Šampion zarada u javnom sektoru Srbije je predsednik SO Ruma Aleksandar Martinović. Ovaj istaknuti radikal, koji je od leta 2012. naprednjak, kao predsednik mesečno zarađuje 25.000 dinara. Istovremeno on je i predsednik NO "Galenike", sa 64.830 dinara mesečno, predsednik je UO Agencije za privatizaciju (54.000 dinara mesečno), nastavnik i naučni istraživač na Pravnom fakultetu u Novom Sadu (70.000 dinara, plus 60.000 i plus 19.000) a stiže još i da obavlja funkciju poslanika u Skupštini Srbije (30.000 mesečno).

Godinama je u Skupštini Srbije potpredsednik SRS Aleksandar Martinović bio jedan od najžešćih kritičara Tomislava Nikolića i Srpske napredne stranke.

Još zanimljivije je da je on sve do nedavno iznosio teške optužbe na račun suparničke stranke. Među njegovim "čuvenijim" izjavama u to vreme (23. 4. 2012. godine), bila je i ona gde kaže:

"...Srpska radikalna stranka od 2008. godine upozorava da Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića finansiraju tajkuni i mafijaši. Danas je ta naša tvrdnja dobila potvrdu. Uhapšen je Dušan Stupar zbog učešća u velikoj pljački pančevačke azotare. Dušan Stupar nije samo finansijer Nikolića i Vučića, nego je svoju poslovnu zgradu na Novom Beogradu ustupio na korišćenje centrali te tzv. "napredne" stranke...

Srpska radikalna stranka podseća da je Nikolić u koaliciji sa Bogoljubom Karićem, čovekom koga je svojevremeno optuživao da je najveći kriminalac u Srbiji...Podsećamo i da Stanko Subotić, takozvani Cane Žabac, takođe veliki prijatelj Tomislava Nikolića...Reč je o stranci koja od 2008. godine ne dobija ni jednog jedinog dinara iz budžeta Republike Srbije. To je apsolutni dokaz da je SNS stranka koja se finansira na apsolutno nelegalan način, da je finansiraju tajkuni, mafijaši i kriminalci."

Uskoro je Martinović komentarisao i kako je politika naprednjaka antisrpska pa je doslovno rekao: "...Između Borisa i Tome nikakve suštinske razlike nema. To je lice i naličje iste prozapadne, izdajničke i antisrpske politike."

Trebalo je da prođe samo dva meseca od izbora, pa da Martinović potpuno zaboravi ono što je govorio o SNS i da pređe u redove te stranke.

Postavljanje na mesto gradonačelnika Niša Zorana Perišića nije sprečilo u tome da se i dalje bavi svojom lekarskom profesijom. Naime, niški hirurg ima vremena da obavlja, ni manje ni više, nego još pet dodatnih funkcija, od koji su „samo" tri plaćene. Gradonačelnik, ujedno je kardiohirurg, vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu, predsednik je Gradskog odbora SNS u Nišu, potpredsednik Saveta na Medicinskom fakultetu, predsednik Stalne konferencije gradova i opština i predsednik UO Udruženja kardiologa.

Kao gradonačelnik Perišić mesečno zarađuje 142.296 dinara, u Kliničkom centru zaradi još 26.691 dinara mesečno, a na Medicinskom fakultetu 73.222 dinara. Ima jedan auto (Tojotu avensis, godište 2009.), jedan dvosoban stan od 63 kvadratna metra, ali zato čak tri (?!) garaže. U tome gospodin Perišić ne vidi ništa loše, jer ima pozitivno mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije. Ako nastavimo dalje, videćemo da nije jedini sa tolikim brojem funkcija. Slično "posluje" i Dejan Andrejević, narodni poslanik i direktor niškog JKP "Naisus" .

Pored upravljanja JKP "Naisusom," Dejan Andrejević takođe obavlja još šest dodatnih funkcija. On se ponosno pohvalio jednom dnevnom listu da, s obzirom na broj funkcija i radnih sati koje obavlja, malo je plaćen. Neverovatno zvuči podatak, da je Andrejević od države naplatio čak 242.542 dinara za putne troškove tokom proteklih nekoliko meseci. Možda to ne bi bilo toliko čudno da je Andrejević u tom periodu koristio svoj privatni automobil. Međutim, on je koristio službeni automobil Javnog preduzeća "Naisus" kako bi se sa nekolicinom kolega vozikao do republičke skupštine. Još jedna činjenica koja govori o bahatosti ovog političara je i ta da je odmah po dolasku na vlast u "Naisusu" zaposlio rođenog brata, koji je 2012. primljen za rad u Laboratoriji, da bi ekspresno napredovao i postao poslovođa u Sektoru za distribuciju i proizvodnju vode.

Prošle godine je Andrejević prijavio dva plaćena posla: direktor "Naisusa" (mesečno 102.000 dinara) i načelnik Službe za poslove gradonačelnika (84.327,95 dinara mesečno). Ove godine je plaćen samo kao direktor "Naisusa" (109.898 dirana), dok posao narodnog poslanika, navodno, obavlja volonterski, bez naknade (osim putnih troškova).

Neizbežan na ovoj listi je i Darko Bulatović, nekadašnji predsednik fudbalskog kluba "Radnički" iz Niša, trenutni čelnik ED "Jugoistok".

Prema zvaničnim podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Bulatović je od 1. januara 2000. penzioner sa mesečnom penzijom od 48.000 dinara, a od 17. jula 2012. je i predsednik niške opštine Crveni Krst, sa platom od 51.000 dinara. Funkcija direktora "Jugoistoka" se u izveštajima pomenute Agencije ne navodi, iako je Bulatović na tom položaju još od marta meseca.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane