Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Režimsko građevinsko preduzeće, "Neimar GNB profit", uz podršku političkih moćnika pljačka građane

Legalno-ilegalno

Preduzeće Neimar GNB profit godinama bez problema zida višespratnice u beogradskoj opštini Barajevo, ali tako što ih legalizuje (ako ih uopšte legalizuje), tek pošto rasproda stanove naivnim kupcima. Opštinski i gradski moćnici stoje iza ovog preduzeća, pa se zato samo u njegovom slučaju dešava da direktori odeljenja Gradske uprave svojim službama predaju blanko zahteve za legalizaciju objekata! Sve po sistemu: legalizujte sve, i ono što smete po zakonu, ali i ono što ne smete.

M.G.

U Barajevu, u ulici Borivoja Tašića 30, niklo je nekoliko višespratnica koje je izgradilo preduzeće „Neimar GNB Profi" d.o.o, registrovano u istoj ulici na broju 62. Stanovi su prodati, kupci su se uselili i tek onda shvatili šta su zaista dobili za svoje pare.

Prvo su utvrdili da zgrada nema upotrebnu dozvolu, a i građevinska dozvola je pod velikim znakom pitanja, jer je poslednja odavno istekla. Zgrade, višespratnice sa većim brojem stanova u kojima živi više stanara, nemaju priključak na kanalizacionu mrežu, a fekalije se jednostavno izlivaju na neku obližnju parcelu. Zbog nedostatka kanalizacije pri nedavnim pljuskovima voda se nije nigde odlivala, već je poplavila parkiralište i dečije igralište, pa je morala ručno da bude odstranjivana.

Najgore je to što investitor i prodavac, „Neimar GNB Profi", pokušava da troškove izdavanja upotrebne dozvole prebaci na kupce stanova, iako je to već bilo plaćeno prilikom kupovine stanova! U slučaju da to prihvate, novi vlasnici ne samo da bi ponovo plaćali ono što su jednom već platili, već bi i sva odgovornost za dobijanje dozvole prešla na njih, a oni uopšte ne znaju šta je „Neimar" legalno uradio, a šta nije.

Vlasnica „Neimara" Grozdana Bošković, kao i direktor Nenad Bošković, očigledno je, imaju jaku podršku kako u opštini Barajevo, tako isto i na nivou grada.Tako, na primer, u postupku legalizacije direktorka Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, građevinsku i urbanističku inspekciju Gradske uprave Beograda, Mila Rajnić, dana 20. decembra 2013. Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata dostavlja blanko zahtev za legalizaciju objekata u Borivoja Tašića 30/g i 30/ž.

Na obrascu koji je predat jasno piše: „zaokružiti 1 ili 1 i 2" (u zavisnosti da li se podnosi zahtev za građevinsku i/ili upotrebnu dozvolu), ali gospođa Rajnić to nije primetila. Takođe nije naznačila ni o kakvom objektu se radi.

U međuvremenu, pošto su platili svoje stanove novi vlasnici su ostali i bez dela kupljene imovine. Pre potpisivanja ugovora predstavnici „Neimara" su im pokazivali ne samo stanove koje nameravaju da im prodaju, već i podrume i ostale pomoćne prostorije. U ugovoru, međutim, piše samo da se prodaje „odgovarajući podrum", ali nije naznačeno ni koji je to tačno ni koliki je prostor.

Posle toga, „Neimar" podnosi Odseku za građevinske i stambene poslove grada Beograda zahtev za odobravanje rekonstrukcije i pretvaranja dela garaža i stanarskih ostava u stambeni prostor. Rešenjem od 13. novembra 2013. godine, načelnica pomenutog odeljenja Nada Obradović odobrava podneti zahtev, pa tako stanari ostaju bez podruma i vešernica koje su im pokazane i za koje su verovali da kupuju zajedno sa stanovima, a zauzvrat dobijaju ostave od jedva jednog kvadratnog metra površine.

Javna je tajna da „Neimar GNB" u Barajevu može da radi šta hoće, jer uživa zaštitu političkih moćnika. Ovo preduzeće, zvanično, ima samo četiri zaposlena, prošle godine je ostvarilo poslovni prihod od svega nešto preko 61,5 miliona dinara i svrstano je u mikro preduzeća! Uprkos tome, ono bez problema pobeđuje i na tenderima pokazujući tako da u Srbiji nije važno ko si, već ko stoji iza tebe.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane