Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Šid

Smrtni slučaj sa kojom pravosudna vlast nije saglasna

Obdukcija nad živim čovekom

Slučaj mladića iz Šida za koga zvanične vlasti tvrde da nije umro nasilnom smrću, mada to nikada nije validno potvrđeno, i dalje nije rešen. Otac poginulog još uvek traga za istinom o smrti svoga sina.

M. Hadžić

Smrt mladog Vladimira Miličića iz Višnjićeva kod Šida još izaziva nedoumice i sumnje da nije bila prirodna. Dvatesetčetvorogodišnji mladić je 5. marta 2005. pronađen na podu u porodičnoj kući. Na telu, inače do tada zdravog momka, nisu bile vidljive nikakve povrede. Još uvek je davao znake života, pa je prebačen u lokalnu ambulantu u kojoj je izdahnuo.

Istražni sudija Drago Tintor izdaje nalog za obdukciju koja je trebalo da bude obavljena u Novom Sadu i po čijim nalazima je smrt usledila nenasilnim putem, usled izlivanja krvi u mozak. Zanimljivo je da je naknadno utvrđeno kako je vozilo mrtvozornika, JKP "Standarda", koji je obavio transport tela od Šida do Novog Sada (udaljenost veća od 100 kilometara), na kilometar-satu pri preuzimanju tela imalo stanje 47886 km, a po pristizanju u Novi Sad navodno 47.903 km?! U umrlici je kao datum smrti naveden 6. mart 2005, što bi značilo da je obdukcija rađena nad živim čovekom.

Sve su ovo sitni propusti u odnosu na ono što je najbitnije. Otac pokojnog mladića, Radivoje Miličić je od početka tvrdio da smrt njegovog sina nije potpuno prirodna. Do izliva krvi u mozak je došlo, ali je ono izazvano spoljnim uticajem.

Kako su svedoci tvrdili, nesrećni mladić je do pred smrt radio kao konobar u lokalnom kafiću "Marlboro", vlasnika Predraga Koprića. Nekoliko dana pre smrti tu se fizički sukobio sa braćom Veinović, koji su u rodbinskim vezama sa vlasnikom, koji je sa svoje strane kum tadašnjeg inspektora pod nadimkom "Cara".

U toku tuče vlasnik kafića je pokojnog Vladimira nekom motkom udario u teme i onesvestio. Najverovatnije je taj udarac izazvao pucanje kapilara u mozgu i mladićevu smrt.

Umesto da istraži ove navode sudija Tintor je obustavio istragu i smrt proglasio nenasilnom. Uticaj u međuvremenu preminulog kuma Koprića, policijskog inspektora u tako maloj sredini, bio je presudan.

Otac preminulog mladića je bio uporan u svojim zahtevima pravosuđu da se sve nedoumice otklone, pa mu je sudija Drago Tintor pismenim putem zabranio ulaz u zgradu suda?! Sve zahteve oca nesrećnog mladića o izvođenju novih dokaza, pa i ponovljene obdukcije, ovaj sudija je odbacio kao da nije njegova ustavna i zakonska obaveza da utvrdi sve činjenice bez obzira na mogući krajnji ishod.

U međuvremenu se otac pokojnog momka obratio i Ministarstvu pravde odakle mu se 11. juna obratila Ljiljana Blagojević, pomoćnica ministra, objašnjenjem kako Ministarstvo nema mogućnosti da utiče na rad sudija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane