Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Već opljačkani i poniženi Beograđani preko Bus-Plus sistema finansiraju narko-dilere i teroriste na Kosovu

Kud svi Turci, tu i Mali Siniša

Gradske vlasti Beograda bezobzirno štede na najsiromašnijima i najslabijima, ali imaju uvek dovoljno para za svoje funkcionere i njihove poslovne partnere. Deca u prestoničkim vrtićima nemaju čime ruke da operu, ali se zato milioni evra iz beogradskog budžeta preko turske kompanije Kent Kart šalju teroristima i narko-dilerima na Kosmetu. Za neki procenat od mesečno skoro 400.000 evra koliko grad avansno plaća, Siniša Mali rado zatvara oči i ne želi da vidi ovu pljačku Beograda.

M. Grabež

Pod izgovorom da grad Beograd više nema para nedavno su smanjene ili ukinute mnoge beneficije koje su do tada uživali roditelji obolele dece, podstanari, porodice koje kupuju stan na kredit, koje imaju više od jednog deteta u vrtiću, ali i roditelji trojki, četvorki i dvostrukih blizanaca, kao i porodilje.

Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji grada Beograda je objavljen u "Službenom glasniku" 22 jula, a na snagu je stupio početkom avgusta. Ranije su za 20 odsto smanjivane bile cene boravka u vrtiću oba deteta, dok od sada samo jedno dete ima pravo na ovo sniženje. Podstanari i roditelji koji otplaćuju kredit za stan izgubili su subvenciju od 10 odsto na cenu vrtića. Ukinuto je i pravo kumulativnih popust, pa sada roditelji moraju da biraju samo jedan osnov za umanjenje cene boravka njihove dece u predškolskoj ustanovi.

Roditelji trojki, četvorki ili dvostrukih blizanaca imali su pravo da za svako dete dobiju 50 odsto manju cenu obdaništa, dok posle ovih izmena to pravo ostvaruju tek od trećeg deteta.

Porodicama sa detetom obolelim od kongenitalne malformacije, deformiteta i hromozomskih abnormalnosti, bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, duševnih poremećaja i poremećaja ponašanja, bolesti nervnog sistema, bolesti cirkulatornog sistema, neoplazme i drugo do sada se smanjivala osnovica za obračun regresa za 20 posto, bez obzira na to da li obolelo dete ide u vrtić ili njegov brat, odnosno sestra. Ovaj član je izbrisan iz pravilnika i ovu povlasticu roditelji obolele dece više nemaju. Cenovnik usluga nije menjan.

U obdaništima vlada hronična nestašica osnovnih higijenskih sredstava, nema sapuna, toalet papira, papirnih ubrusa za ruke...Nema ni para za nabavku kreveta, pa je mališanima uskraćeno poslepodnevno spavanje. Pošto je tender za nabavku ovih sredstava i sređivanje prostorija i okruženja vrtića već obećan nekom tajkunu bliskom gradskim vlastima, uprava zabranjuje roditeljima da od svojih para nabave i vrtićima doniraju potrebnu opremu. Ne dozvoljava se ni besplatno uređivanje prostora ispred zgrada predškolskih ustanova, jer onda tajkun ne bi imao šta da radi, pa ne bi ni zaradio pare iz budžeta, a time bi finansijski ostali uskraćeni i gradski čelnici.

Odmah posle dolaska na čelo Beograda Siniša Mali je porodiljama smanjio jednokratnu pomoć koju je grad plaćao za skoro 60 odsto. Dok se smanjuju davanja najugroženijim stanovnicima glavnog grada, dotle se povećavaju nameti i cene svega što je pod kontrolom ili u vlasništvu grada.

Već se sada najavljuje pooštravanje kontrole u gradskom javnom prevozu, ukidanje većine povlašćenih kategorija i povećanje cena. Istovremeno se najavljuje smanjenje broja vozila za čak 10 odsto uz povećanje broja kontrolora koje će plaćati Beograd iz gradskog budžeta, jer se konzorcijum Bus-Plusa čvrsto drži klauzule ugovora po kojoj on plaća 200 kontrolora.

Iako je sam gradonačelnik Mali svojevremeno rekao kako je Bus - Plus neprofitabilan i da ga treba ukinuti, od toga je iznenada odustao. Ima 40 miliona razloga u dinarima, svakog meseca da ne ukida Bus - Plus!

U dokumentu broj S-21-031.1-84/2014 od 15. jula 2014. godine, potpisanim od strane Irene Ljubomirović Ivanović iz gradske uprave, tvrdi se kako se vodi pretkrivični postupak u vezi Aneksa 4 zaključenog između Gradske uprave i konzorcijuma okupljenom za sprovođenje Bus-Plus naplate karata. Upravo je ovaj aneks jedan od najvažnijih razloga zbog koga se Malom ne isplati da se odrekne usluga pomenutog konzorcijuma.

Članom 7 Aneksa potpisanog 26. juna 2013. menja se član 37. stav 1. Osnovnog ugovora tako što se ubacuje: "Uplata naknada iz člana 33. ovog ugovora vršiće se akontativno dva puta mesečno do 5. i 20. u mesecu po 20.400.000 dinara sa pripadajućim PDV-om, a konačna uplata preostalog iznosa naknade iz člana 33. vršiće se do 15. u mesecu za protekli mesec, po ispostavljenoj fakturi i usaglašenom obračunu."

Upravo poslednje dve reči "usaglašeni obračun" navode pravnike da smatraju kako je ovim konzorcijumu oko Bus-Plusa omogućen siguran mesečni prihod od 40.800.000 dinara, bez obzira da li radi ili ne, jer dok nema obostrane usaglašenosti računa grad ne može da potražuje povraćaj uplaćenih, a nezasluženih para.

Koliko je ovo para vidi se iz toga da svi roditelji u ovom trenutku za boravak svoje dece u predškolskim ustanovama duguju 155.248.206,98 dinara, što je manje od četvoromesečnog izdvajanja grada za akontacije Bus-Plusu.

Članom 4. pomenutog Aneksa određeno je da će konzorcijum oko Bus-Plusa gradu iznajmiti deo opreme potrebne za kontrolu karata. I na taj način će privatni konzorcijum zarađivati pare.

Interesantno je da je ovo jedini aneks koji je ispred Beograda potpisao tadašnji gradski menadžer Aleksandar Bijelić, najbliži saradnik tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa, dok je sve ostale anekse potpisivao direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac. Takođe je ovo i jedini ankes koji nije dobio odobrenje Gradskog javnog pravobranioca. Očigledno je Đilas bio svestan štetnosti ovog dokumenta po grad i njegove protivzakonitosti pa je svojim aktom broj 34-2702/13 naložio svom čoveku od poverenja da on lično potpiše Aneks i da isti prethodno ne da na odobrenje Javnom pravobraniocu.

Ono što Beograđani ne znaju jeste da kupovinom karte GSP Beograd ne finansiraju samo ovdašnje tajkune i podmićene političare, već i narko mafiju i teroriste iz samoproglašene Republike Kosovo.

Članice Konzorcijuma koji vodi Bus-Plus su posle promena od 1. oktobra 2013. (Aneks 5): Apex Solution Tehnology d.o.o, Procescom d.o.o, Sava Terzić, Kent Kart Global Elektronika A.S, Kent kart Ege Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi i Kent Kart Marmara Elektronik Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

Iza turske grupacije Kent Kart stoji kontroverzni turski biznismen Ahmet Emir Basmaci koji je još devedesetih bio predmet interesovanja nemačke obaveštajne službe BND zbog svojih poslovnih veza sa vrhom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, tada od strane nemačkih službi tretirane kao teroristička organizacija. Njegova veza u OVK je u to vreme bio vođa "Dukađini grupe" Ekrem Luka.

Još 2009. Basmaci je uveo besplatno daljinsko čitanje verifikatora karata, a milionskim sumama je pomogao razne grupe koje su nastale posle navodnog gašenja OVK. Da bi oprali pare zarađene trgovinom organima srpskih žrtava, droge i oružja čelnici OVK su još početkom ovog veka ušli u legalne poslove. Jedan od najatraktivnijih je trgovina naftom i naftnim derivatima, a upravo tu je Basmaci imao odlične kontakte. Basmaci se preko svoje firme Bekstrol bavi i naftom. Preko Basmaci Group teroristi sa Kosova su zato počeli da nabavljaju naftu i derivate koje su zatim preprodavali na tržištima Albanije, Kosova i Makedonije.

Još jedan blizak poslovni saradnik Basmacija je i Nuo Stanaj, brat pokojnog Antuna Stanaja, optuženog za šverc cigareta.

Kako 8,53 odsto cene plaćene za svaku kartu Bus-Plusa ide Konzorcijumu iza koga stoje Ahmet Emir Basmaci i njegove kompanije, to znači da preko dva miliona stanovnika Srbije bez svoje volje i znanja pomažu teroriste, narko dilere sa Kosova i švercere cigareta!

Sve ovo je poznato i gradskim vlastima, kako sadašnjim, tako i prethodnim, ali one, očigledno, imaju veoma jake finansijske razloge da ovu činjenicu zanemaruju.

Kent Kart zbog svog sumnjivog poslovanja skoro da uopšte ne posluje u Evropi. Sistem sličan beogradskom Bus-Plusu uz učestvovanje kompanije iz Turske u celoj Evropskoj Uniji urađen je jedino u malom poljskom mestu Cevu. Osim u Beogradu i Prizrenu, Kent Kart posluje u Skoplju, Alepu (Sirija), Dohi (Katar) i Amanu (Jordan). Čijim teroristima i narko dilerima idu pare iz ovih gradova još nije poznato.

A 1.

Građanska akcija protiv Bus-plus pljačke

Poziv na bojkot!

Poštovani korisnici javnog prevoza u Beogradu,

Već 31 mesec, pred našim očima se odigrava Bus-Plus pljačka.

Kada bi samo 800.000 zaposlenih plaćalo preskupe markice, mesečni prihod bi bio skoro dva puta veći od kompletnih mesečnih troškova javnog prevoza ?!

Prihodi od pojedinačnih karata, bili bi dodatni bonus !

Naši dosadašnji pozivi građanima, da izađu na proteste protiv Bus-Plus kriminalaca, nisu naišli na veći odjek, delom zbog medijske blokade, a delom i zbog neshvatanja lične odgovornosti.

Od 01.09.2014., najnovija gradska administracija, planira reprizu ponašanja svojih prethodnika kroz:

1. Nametanje overavanja personalizovane kartice (?!)

2. Blokiranje neoverene personalizovane kartice (?!)

3. Deblokadu iste na prodajnom mestu, uz naplatu 400 dinara (?!)

4. Pisanje kazne, ako se deblokada ne plati (1.000 dinara, ako se plati na licu mesta, odnosno 5.000 dinara, ako se dobije opomena), iako je putnik UNAPRED PLATIO mesečnu markicu ?!

Bojkot javnog prevoza 02.09. 2014. je najbolji i najlakši način za okončanje terora i pljačke Bus-plus kriminalaca!

Ovo je web stranica gde se okupljamo i dogovaramo:

www.facebook.com/pages/Gradjanska-Akcija-Beograd

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane