Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Kako je gradska kasa u Zrenjaninu pretvorena u privatni budžet Srpske napredne stranke

Kafana je njima sudbina

Politička prostitucija uveliko hara Zrenjaninom. Nekolicina ovdašnjih vrhovnika nazadnjaka na vlasti zavela je apsolutnu tiraniju u centru Banata. Nekontrolisano "ludilo" koje tako "uspešno kontroliše" beogradske centrala SNS, svodi se na nasilan silom pokušaj da građane uteraju u naprednjački mrak. Kafanska divljanja lokalnih bogova, Nenada Karapandže, Darka Bađoka, uz prećutnu saglasnost Gorana Kneževića, stigla su i do "centrale" vladajuće stranke u Beogradu. Sledi ozbiljno podnošenje raporta kod velikog šefa, jer su, izgleda, preterali. Istina, i po šerijatu, i po nepisanim zakonima višestranačke Srbije, pobedniku pripada pravo na pljačku, ali ne ovako i ne bez odobrenja sa najvišeg mesta. Za pljačku se uvek pita glavni.

Zoltan Horvat

Poslednja divljanja zrenjeninskih vlastodržaca po elitnim gradskim restoranima, već su detaljno opisani u beogradskoj centrali Srpske napredne stranke, a sa tim je upoznat i Voljeni Vođa. Takozvano "nosioci" ovdašnje lokalne vlasti, često viđeni u alkodelirijumu kako razbacuju po salama štosove petohiljadarki (iz gradske kase), gde se obesno isteruju muzikanti i dovode novi, gde je 1.200.000 dinara "pristojan" novac za celovečernje orgijanje zatvorenog tipa, nisu više tajna za većinu (na izborima) prevarenih Zrenjaninaca.

Javna ofiranja ovdašnje samozvane elite, demonstracija teško razumljive sirove i surove sile bez kompasa, stida i odgovornosti, pokazuju da je i ova garnitura, "ovenčana" bahatim vređanjem inteligencije sugrađana, na izlaznim vratima iz Gradske (javne) kuće.

Kako se u Zrenjaninu, u oprobanom maniru, javni interes pretvara u privatni? Kao dobar "trening" pred Dane piva bez domaćeg piva, daleko od očiju javnosti, „operacija" pelješenja para iz gradske kase kreće iz VIP kancelarija gradske uprave.

"Sredovečna gospođica" Žana Šahović, načelnica finansija, pastorka ovdašnjeg još „legendarnijeg" večitog direktora Stanka Ilića, odgovorna VIP političarima i partijama koje trenutno obožava (SNS), mada formalno pripada SPS-u, potpisuje VIP nalog kojim se 1,2 miliončića dinara "hitno, neodložno i za specijalne potrebe" prebacuje Direkciji za razvoj i uređenje grada.

Novac je ekspresno legao na račun, a blentavi sugrađani nemaju pojma šta im rade (samo)izabrani otimači vlasti nakon izbora. Akteri ove VIP transakcije, nakon unovčavanja VIP naloga (danas u Zrenjaninu svemogući baš sve mogu), odoše pravac restoran, u "Stara zanatlija", njihovu omiljenu bazu. Ova kafanska brigada, na čelu sa Džegerom (Karapandži), "natovarena" teško zarađenim parama sugrađana, zauzela je salu, pa udri po mesini i piću. Terevenka zagarantovana, ima se, može se, ovdašnji vrhovnici nazadnjaštva se raspojasali. Sami sebi najprijatnije društvo, nisu mogli dozvoliti da im bilo ko smeta. Ekspresno je najurena muzika, pa je pozvana nova! VIP-ovci pod teškim gasom, daleko od očiju javnosti, dali sebi oduška, pa je u pravcu muzikanata poletelo i mnoštvo petohiljadarki. Ovakvi događaji, na svu sramotu Zrenjanina i obećanog obećanja uspostavljanja pravne države, nisu interesantni ni policiji ni pravosuđu, pa je bezbednost obesnih aktera zagarantovana.

Da je nekontrolisana žurka sa buradima pića i "vozovima" hrane bila plaćena iz privatnih džepova, ni po jada. Međutim, račun je plaćen direktno iz gradske kase, što za elitu ovdašnjih nazadnjaka baš i nije podatak za uzbuđavanje. Džeger je povodom pominjanja ovog slučaja čak i (a la Šojić) iznenadjjjen i uvredjjjen, jer je ovo i ovakvo božanstvo Zrenjanina uvereno da narodne pare sme i mora da potroši isključivo privilegovan nazadnjak.

Džeger, Daksi (Bađok) i društvo iz restoranske sale, moralo je nekako da opravda let šuški po sali, pa je usledio očekivani raport, kod potpredsednika stranke, Regionalnog Isusa. Ovaj ih je pažljivo saslušao, i u opuštenoj atmosferi, recimo u kafiću "Tango", izrekao presudu uz novu turu pića. Nema dokazane krivice, suprug kume supruge mu, omiljeni mu i dragi Džeger (dolazio mu redovno u posete dok je bio u pritvoru), dok je živ i drma gradom i šire, nikada i nikome neće i ne sme odgovarati.

Dakle, nastavak elitnog divljanja po srednjem Banatu je logična ali tužna posledica karaktera ove i ovakve vlasti. Jedno obećavaju ga majci, drugo misle, treće, ništa konkretno ne rade, al' dembelanski uživaju na račun sugrađana. A i ono udaranje mlade devojke u centru grada od strane Daksija, pokrajinskog poslanika, grubi je nasrtaj glave Valentine Nestorović na stisnutu pesnicu bezgrešnog Daksija. Advokati u službi nazadnjaka, palata (ne)pravde pouzdan partner, policija sluša vlast, kud ćeš lepše za bezbrižan i neodgovoran život u društvu gradskih siromaha.

Prema tome, dabome, zaključak Regionalnog večitog davaoca vizije razvoja na poslednjem zatvorenom sastanku u zatvorenom kafeu ovdašnje elite, nazadnjaštvo u Zrenjaninu mora da se hrani strahom sugrađana, koje mori daleko veći problem, biološki opstanak u životu opasnom po život.

Naopaka je ali zaslužena vlast nad kukavičkim Zrenjanincima, nespremnima da konačno preuzmu odgovornost za sopstvene očajne živote, ali spremne za idiotsko sluganjstvo svakoj vlasti.

Da li se recimo Daksi, uprkos najavama iz centrale SNS-a o seči kadrova sa sijaset funkcija, odrekao neke od svojih mnogobrojnih funkcija? Vesti iz Beograda su tačne, ne pada mu na pamet.

Vučić obožava da bude obožavan od ovakvih podanika, a ovaj njegov iz centra Banata, iz neophodnog strateškog mesta uterivanja vlasti, pravi je predstavnik nazadnjaštva u Zrenjaninu. Pokrajinski poslanički mandat mu se osladio, pomoćnik direktora JKP Čistoća i zelenila i kontrolor mnogo čega u gradu, mogao bi da bude gazda do smrti...

Kako na brojne autogolove ovdašnjeg ogranka stranke reaguje Daksijev kolega, uvaženi dr Predrag Matejin, šef poslaničke grupe SNS-a u pokrajinskom parlamentu? Uglavnom ćuti, nemušto odgovara da "nešto nije upoznat sa stanjem u bazi", jer se u novosadskoj Banovini, pod njegovim autoritativnim vođstvom, vodi odsudna bitka za novo otimanje Vojvodine od njenih građana. Po principu, svi su dobrodošli u papazjaniju zvanu stabilna vlast labilnih, nije važno koja si stranka, nego 'e si li dobar za idiotsko potkupljivo politikanstvo, bez stalnog imena, mirisa, ukusa i zbogom pameti.

Čedomir Janjić, novi gradonačelnik, nakon nekoliko meseci upoznavanja sa sistemom „...Postavili smo te da pokorno ispunjavaš sve naredbe", na velikom je iskušenju. Svaki konkretan pokušaj bilo kakvog samostalnog rada i odlučivanja mimo centrale nazadnjaka, bio je osuđen na propast u Zrenjaninu. Kako iz "živog blata" surovog centralizma koji guta žive ljude? Dozlaboga sporo, al' uporno u rešavanju tekućih problema redom. Ovogodišnji Dani piva su od većine sugrađana ocenjeni kao najuspešniji do sada, obnovljena Poljoprivredna škola primila je učenike, mali-veliki interesi prosečnog Zrenjaninca ne smeju biti zaboravljeni.

Na kraju, teški problemi koje sugrađanima zadaju Džeger, Daksi i pajtosi, padaju pravo na glavu ovim neopevanim junacima Zrenjanina. Naime obrušio se gornji sprat zgrade na Trgu Zorana Đinđića, pravo u raskošan poslovni prostor u suvlasništvu pomenutih, pa se narednih dana očekuje da ispostave račun gradskoj kasi i ekspresno naplate štetu. Kako su došli u posed lokala, možda bi pomoglo čitanje bajke Alisa u zemlji čuda, a možda istinu najbolje zna novi-stari direktor JP Stambene agencije Laslo Fuks. Ali, neće da kaže, iz preventivnih razloga. Iz nameštene fotelje se u Zrenjaninu leti i zbog daleko manjeg greha.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane