Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

SUBNOR zahteva smenu Jasmine Ivanović, gradskog sekretara za socijalnu zaštitu

"Žalite se Evropskoj uniji!"

Na funkciji gradskog sekretara za socijalnu zaštitu nalazi se Jasmina Ivanović, osoba koja je zainteresovana samo za pare. Sredstva iz budžeta grada Beograda ona nenamenski troši, a na ratne vojne invalide i porodice palih boraca je potpuno zaboravila.

M. Hadžić

Udruženje ratnih vojnih invalida (URVI) grada Beograda podnelo je gradonačelniku Beograda Siniši Malom predlog za smenu Jasmine Ivanović, sekretara gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Kako ona radi borci su predložili da se Sekretarijat preimenuje u „Sekretarijat protiv boračko-invalidske i socijalne zaštite".

Gospođa Ivanović se jedino bavi finansijama i sve čini za otimanje sredstava i njihovo nenamensko trošenje. Tako je 18.000.000 dinara predviđenih budžetom za projekte boračko-invalidskih i socijalno humanitarnih udruženja nenamenski preusmerila za plaćanje ličnih pratilaca.

Ona je bez konkursne procedure i mišljenja Gradskog javnog pravobranilaštva, a samo na osnovu običnog telefonskog poziva, iz sredstava odobrenih boračko-invalidskim udruženjima izdvojila 100.000 dinara i tim novcem platila člansku kartu gradskog menadžera Gorana Vesića koji je na taj način postao 4. jula 2014. počasni član SUBNOR-a. Za ovo nenamensko trošenje budžetskih sredstava gospođa Ivanović nije odgovarala.

Sekretar Ivanovićeva se u prostorijama gradske uprave nepristojno izražava i o samom gradonačelniku Beograda, Siniši Malom. Za njega je nejasno i kako je postao gradonačelnik, niti je poznato da li je završio privatni ili državni fakultet i sa kojim uspehom.

Ivanovićeva nema vremena ni za sopstvene redovne aktivnosti. stvari, ona nema vremena ni za šta od čega nema ličnu korist. Tako je odbila da 12. jula 2014. da prisustvuje polaganju venaca na spomen obeležje palim borcima od 1990-1999. u Obrenovcu iako su bili prisutni resorni ministar za socijalna i boračka pitanja, predsednik opštine Obrenovac i drugi visoki zvaničnici. Nije došla ni 17. avgusta 2014, niti je poslala zamenu, na obeležavanje godišnjice početka ratova na prostoru bivše SFRJ.

Nema vremena ni da primi predstavnike gradskih boračko-invalidskih udruženja koja su sastanak tražila još u junu mesecu. Kada i organizuje neki sastanak Ivanovićeva na njega pozove nekompetente osobe. Tako je bilo i 30. jula 2014. kada je došlo dvadesetak ljudi od kojih većina nije znala ni zašto su uopšte bili pozvani. Sastanak je namerno bio loše organizovan da ne bi dao nikakve rezultate.

Sve se tog dana svelo na monolog Ivanovićeve koja je pretila kako će ukinuti finansiranje boračko-invalidskih udruženja, kao da se ona o tome pita, i upućivala prisutne da se za pare obrate Evropskoj Uniji.

U predlogu za razrešenje Ivanovićeve URVI Beograda ističe kako je Komisija za finansiranje programa i projekata borački-invalidskih i socijalno-humanitarnih organizacija, na čijem je čelu Milenko Beočanin, nije stručno sastavljena, pa samim tim neće moći da odgovori na postavljene zadatke.

Od kako je Ivanovićeva sekretar, ni jedan problem boraca i ratnih vojnih invalida nije rešen. Kada udruženja najave protest povodom toga, ona obeća rešavanje po hitnom postupku, ali na svoje obećanje zaboravi čim se protest otkaže. Obećala je tako vraćanje subvencija za komunalne usluge ratnim vojnim invalidima sa 30 na 50 odsto, ali se ništa nije desilo. Čak ni predlog nije formalno podnela.

Invalidi smatraju da je nedopustivo da na ovoj dužnosti bude osoba kao što je Jasmina Ivanović koja pokazuje otvorenu mržnju prema ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, posebno prema njihovoj deci. Međutim, ni urgencija predata 28. avgusta 2014. gradonačelniku Malom nije pomogla da se ova žena razreši dužnosti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane