Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kako je zastrašivanjem građana, uz pomoć batinaša iz Beograda, Vučićeva Srpska napredna stranka "dobila" izbore u Majdanpeku

Grdana agituje na terenu

U siromašnoj i privredno nerazvijenoj opštini Majdanpek, osim proizvodnje u rudniku bakra, sve je zamrlo. Zainteresovanost stranih ulagača za ovaj kraj je nikakva. U takvim okolnostima su se desili lokalni izbori za Skupštinu Opštine 7. septembra 2014. godine gde na scenu stupaju lični i stranački interesi Aleksandra Vučića. Takozvane "grupe za pritisak", zapravo stranačke "pajser brigade" na čelu sa navijačkom grupom "Ultras" i kriminalnom grupom pod nazivom "Front", naprednjaci su dobili izbore.

Mersiha Hadžić

Preletanje iz stranke u stranku koje se desilo uoči izbora u Majdanpeku, bilo je sasvim očekivano. To podrazumeva opstanak u vlasti. Poznati preletači su sad ujedinjeni u grupu koja deluje kao ceo tim i preleće sinhronizovano i organizovano. Ako nekog ne prime, ulaze ostali u stranku, a onda dovlače i one dotad nepodobne koji postaju nezamenljivi. Iz DS su preleteli u LDP isterali stare članove, iz LDP u SNS...

Početkom avgusta ove godine, lokalni izbori su bili u najavi, a većina svite iz upokojene stranke LDP već se našla u SNS. Priključili su se i drugi preletači.

Celokupno članstvo SNS u Majdanpeku bilo je ogorčeno zbog ulaska tolikog broja preletača, ne znajući da je u pitanju Vučićeva taktika, da bivšu "demokratsku koaliciju" udomi i zaštiti njihovu korupciju i pljačku. Tako su, i u ovim izborima, ponajviše stradali osnivači stranke i nekadašnji članovi SRS koji su poverovali Vučiću i Nikoliću.

Tako je stranačka centrala SNS u Beogradu raspustila Opštinski odbor u Majdanpeku, čime se raspustio celokupni sistem odbora SNS u Opštini Majdanpek. Nema više predsednika Opštinskog a ni mesnih odbora i funkcionišu koordinatori koji su zaduženi samo za prelazni period a odborima upravlja Beograd. Izbori najavljeni za 7. septembra, Vučić šalje iz Beograda grupu koja radi kampanje po celoj Srbiji za naprednjake.

U Majdanpek je tada stiglo oko 70 članova ove organizovane kriminalne grupe pod nazivom „Front", pod komandom dve "važne ličnosti", Gordane Ljubičić, sa nadimkom koji je dobila u Majdanpeku Grdana, zbog svog spoljašnjeg izgleda, koji podseća na transvestita, i izvesnog Mikija, čoveka sumnjivog izgleda i prošlosti. Miki je glavni šef ove kriminalne grupe.

Ova grupa je radila sve mimo zakona, pripremajući kampanju za Vučićeve pulene. Kad je oprema stigla, učesnici su imali na raspolaganju neograničena sredstva, kako materijalna tako i tehnička. Bio im je obezbeđen i smeštaj u najboljem hotelu u Majdanepku i Donjem Milanovcu, kao i privatnim smeštajima u svakom mestu Opštine Majdanpek, automobil za svakog pojedinačno (preko 40 automobila) i gorivo bez ograničenja. Dobili su štampane plakate, mobilne telefone, svu opremu za brzo delovanje i lepljenje plakata, banere u svakom mestu i plus dnevnice za svakog člana tima.

Izračunato, sve je iznosilo oko milion evra! Pitanje je ko je to platio, i da li je prijavljeno nadležnima ovakvo bahato trošenje novca. Desetak dana pred izbore, stigla je i nova podrška iz Beograda. Naime, došlo je oko 40 nabildovanih siledžija, pripadnika navijačke grupe „Alkatraz", koji su imali zadatak da uteraju strah u kosti lokalnom stanovništvu i oni to i rade. Pretili su, izazivali, a u toku izbora i šamarali glasače i silom ih navodili da glasaju za SNS. Po mestima su se kretali u grupi od 3-5 osoba i patrolirali autom sa 4-5 osoba u njemu. Ponašali su se kao SS jedinice Hitlerove vojske.

U toku boravka, pravili su nekoliko prekršaja i bili legitimisani (nekima je pisana prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira!). Po legitimisanju utvrđeno je da se radi o osobama iz Novog Sada, Beograda, Pančeva i drugih mesta iz Srbije, a po izgledu da se radi o razbojnicima (tetovirani četvrtasti likovi spremni na svako kršenje zakona, znajući da su poslati od „glavnog" u državi, tj. lično premijera Vučića, i da imaju njegovu podršku).

Ove lokalne izbore propratila je grupa od preko 100 članova SNS koji nisu imali nikakve veze sa lokalnim izborima. A lokalni političari i pripadnici lokalnog SNS našli su se u čudu i više se ništa nisu pitali. Bilo je jasno da o svemu odlučuje SNS centrala Beogradu i članovi "Fronta".

Rezultati ovih lokalnih izbora bili su da je kršenjem zakona pobedila SNS i osvojila 47% glasova, samo na osnovu primene sile i terora kriminalnih grupa i ginekoloških pregleda, koje je prvi na listi a doskorašnji predsednik Opštine Dejan Vagner ocenio kao- "naučno istraživački rad"!

Inače, ove osobe se očigledno profesionalno bave kampanjama i od toga imaju finansijske koristi, ali saznajemo da je „Grdana" invalidski penzioner sa 41 godinu života, a očigledno da nema nikakav invaliditet, jer sasvim je radno sposobna, jer je mesec dana aktivna na terenu i obavlja sve poslove, kao i svaka radno sposobna osoba. Očigledno je da joj je Vučić obezbedio invalidsku penziju da bi mogla da se bavi njegovim kampanjama.

Na sam dan izbora, već u prvim jutarnjim časovima, član Alkatraza je išamarao glasača koji je zadobio teže telesne povrede i tražio pomoć u Domu Zdravlja u Donjem Milanovcu. Po povratku, napadnuti je zatekao policiju kojoj nije smeo da da izjavu o događaju, jer mu je grupa "Alkatraz" pretila paljenjem kuće. U toku istog dana ga je još jednom napala grupa "Alkatraz" i ponovo išamarala, zastrašujući tako stanovnike sela koji su se iz revolta organizovali u stražu i čuvali napadnutog meštanina.

Predsednik Opštinske Izborne komisije Dejan Škorić iz Majdanpeka (SNS), falsifikovao je odluku na opštinske izborne komisije i na nelegalan način štampao izborne listiće u privatnoj štampariji člana SNS-a u Kučevu.

Veruje se da je štampano više listića da bi se delilo u toku izbora, ali, budući da štampanju i prijemu listića nije prisustvovao niko iz Izborne komisije, osim predsednika, to nije utvrđeno. Ono što jeste utvrđeno je da štampani listići nisu bili u skladu sa zakonom o lokalnim izborima, član 30, koji precizira da na listiću mora da pored naziva liste stoji i ime prvog sa liste, što ovde nije urađeno. Primedba i žalba su predate nadležnim organima, ali, imajući u vidu se radi o pobedi naprednjaka, sigurno je da primedba, iako blagovremena i potpuno na mestu, neće biti uvažena.

Izborni rezultati ovih lokalnih izbora su rezultat kršenje zakona: pobedila je SNS osvojila 47% glasova na osnovu primene sile i terora kriminalnih grupa. Predsednik opštine, Dejan Vagner, osim besplatnih ginekoloških pregleda, nudio je građanima i preglede kod očnog lekara i deljenja naočara zaplenjenih od kineskih trgovaca. Čak je deljena i humanitarna pomoći namenjena Obrenovcu i područjima obuhvaćenim poplavama, poklanjali su školski pribor i organizovali koncert Amadeus Benda, organizovali su predstavu sa klovnom za uveseljavanje dece...Sve samo da Vučićeva stranka pobedi. Takođe, desilo se i kršenje izborne tišine lepljenjem plakata na dan pred izbore, javno u sred dana, bez straha da bi mogli imati neprijatnosti zbog kršenja zakona.

Osobe sa početka priče izbijaju na površinu zbog svog zalaganja, o kome niko iz lokalnog SNS ništa nije znao, ali neko je negde verovatno to prezentovao tamo gde i kako treba, i njihov „vođa" je postao prvi čovek SNS-a u opštini Majdanpek.

Do pre mesec dana, on je bio član LDP-a, a danas je već prvi čovek SNS-a. Glasačke kutije se još nisu „ohladile", u opticaju je poništenje izbora jer je predat prigovor na nezakonite izborne listiće a SNS deli zaposlenja u državnim preduzećima po političkoj pripadnosti a što je najgore izbor i raspodela poslova se vrši na najnižem stepenu partijske hijerarhije, na mesnim odborima.

A 1.

Saopštenje za javnost Vlaške stranke

Danas u ranim jutarnjim časovima (oko 4 sati izjutra) dogodio se još jedan varvrvarski napad na pripadnike Vlaške stranke u Majdanpeku. Naime, u zgradu u kojoj živi Ružica Nikolić, kandidat za odbornika u Skupštini opštine Majdanpek, sa svojim suprugom Jankom Nikolićem, aktivistom Vlaške stranke, upala su dva maskirana lica i podmetnula požar.

Na sreću požar je brzo lokalizovan, tako da veće materijalne štete nema, a hvala bogu ni ljudskih žrtava.

Kako je ovo treći napad na aktiviste i kandidate Vlaške stranke, posle napada na Nebojšu Trailovića, kome su isečene gume na automobilu, kao i na Ivana Stefanovića, kome su porazbijani svi prozori na kući, rukovodstvo Vlaške stranke zahteva hitnu intervenciju organa reda i zaštitu gradjana Srbije od ovakvih vandalskih napada!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane