Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Ponovo u pljačke: Aleksandar Vučić vratio bivšeg direktora "Dunav osiguranja" Mirka Petrovića na istu funkciju

Opet mutno u "Dunavu"

Jedan od visokopozicioniranih službenika Dunav osiguranja, potaknut Tabloidovim istraživanjima pljački u državnim preduzećima, opisao je Tabloidovom novinaru ulogu i značaj Mirka Petrovića, bivšeg generalnog direktora ove kompanije, koji se ponovo vratio u "staro jato", na čelo ove kompanije. Naime, naš sagovornik teško optužuje Petrovića za velike štete koje je naneo Dunav osiguranju (i drugim firmama u kojima je radio), kao i za korupciju druge oblike nezakonitog sticanja imovine.

Vuk Stanić

„Mirko opet ukrade auto!". Ova čuvena replika iz filma „Maratonci trče počasni krug", danas bi se mirne duše mogla primeniti na Mirka Petrovića, magistra, koji se posle pet godina opet vratio u Dunav osiguranje, na njegovo čelo, da još malo rasproda od onoga što je ostalo i „utali se" za još neku proviziju...

Važan član menadžmenta Dunava kaže da Petrović, nije baš svojom voljom stigao opet na mesto direktora te da su njegovi apetiti sa godinama porasli, pa je posle smene u Zavodu za izradu novčanica već bio kaparisao mesto direktora Komercijalne banke, (što je poprilično bilo uznemirilo Ivicu Smolića, sadašnjeg direktora Komercijalne banke) ali je Vučić ipak odlučio da ga vrati „ na mesto zločina"!?

I kako to obično biva, novi (stari) direktor je krenuo u žestoku hajku protiv svih onih za koje smatra da mu nisu od koristi u svojim ciljevima, a istovremeno je vraćao na čelne funkcije sve one za koje postoje i sudski procesi zbog krađa i malverzacija...

Naš sagovornik kaže da je Mirko odmah počeo sa demagogijom tobožnje štednje, pa je izašao u javnost sa pričom kako je sebi skresao platu skoro upola! Takođe, dodaje da je Petrović hladnokrvno rekao za javnost kako je njegova sada plata 340.000 hiljada, smanjena skoro upola od 670.000. Tabloidov sagovornik kaže da to nije tačno i da je njegova plata kao direktora je 466.000 dinara...Ali to nije sve...

Naš izvor potvrđuje da je Petrović, kao predsednik Nadzornog odbora naše filijale u Banjaluci imao je 1.000 evra, plus za isto članstvo u Dunav banci 100.000 dinara, te posedovanje takozvane biznis kartice u Komercijalnoj banci (bez limita sa kojom može da troši koliko hoće i kad hoće). Pa, jeli to njegovo poštenje, može li mu neko stati na put, pita se naš sagovornik.

Posao otvaranja i vođenja te biznis kartice u firmi vodi izvesna Tanja Jovišić, tako da niko nema pristup niti podacima koliko državnih para troši direktor i posebno na šta troši silne pare...Svemu tome treba dodati i činjenicu da putuje širom sveta na sastanke borda direktora oko reosiguranja, na kojima se "licem u lice dele procenti"...E, takav je direktor stigao ponovo u Dunav osiguranje. Uprkos svim privilegijama Petrović je ovo imenovanje shvatio kao kaznu a ne kao poklon svemoćnog Vučića, konstatuje Tabloidov izvor i dodaje:

"...Mirko Petrović je sa prvim danima novog rukovođenja Dunavom krenuo u pravu demagošku štednju, računajući da će na taj način steći ponovo naklonost Vučića, (čak je skepticima u firmi stalno ponavljao kako je to Vučićeva naredba!?) pa je odmah svim direktorima oduzeo službene automobile, pa čak i terencima „jugiće" koji više uopšte i nemaju nikakvu tržišnu vrednost. Ali, Petrović misli drugačije, jer time želi da skrene pažnju javnosti sa svojih ličnih marifetluka i povampirenje onih kadrova u Dunavu koji su odavno trebali da budu iza rešetaka, a ne na državnim jaslama iz kojih uzimaju koliko hoće i kad hoće...Naravno, sebi je ostavio službeni automobil, „Pasat", da ga ima, da mu se nađe...U isto vreme počeo je sa zastrašivanjem zaposlenih, kako kompromitujuća dokumentacija ne bi dospela do istražnih organa ili medija i kako se ne bi konačno otkrili njegovi saigrači u ranijim pljačkama i pravljenju lažne knjigovodstvene dokumentacije...".

Petrović je, prema svedočenju Tabloidovog sagovornika, za člana Izvršnog odbora za auto osiguranja odmah predložio Miroslava Stanišića, koji je javnosti dobro poznat iz ranije Afere Litas u Požarevcu iz 2006. godine!

Da li je Petrović u to vreme svojim uticajem u stranci DSS i na Vojislava Koštunicu lično, uspeo da pravdu i zatvor za ovog gospodina prolongira pa zbog toga sudski proces u ovom slučaju i danas traje? Ali, on takav kadar hoće uz sebe. Valjda u njega ima poverenje da će raditi isto, kao nekad, za njega i sebe...

Takođe, tvrdi naš sagovornik, Petrović hoće pored sebe u Izvršnom odboru Dunav osiguranja da ima još jedno dobro poznato lice- gospođu Radicu Rubežić, koja je u prethodnom periodu vladavine u Dunavu (2004-2009) bila direktor Interne revizije, čovek od posebnog njegovog poverenja. Dokazani kadar, pa ako se zna da je u Dunav došla iz finansijske policije, onda i nije čudo što finansijska policija nikada nije ušla u ovu firmu!

Ranije je njen osnovni zadatak bio "da pegla papire" u svakoj kontroli NBS ili MUP-a. Isto kao i treći njegov kandidat, Ana Ćetković, bez dana rukovodećeg iskustva, ali je bliska sa glavnim šefom ove lakrdije od firme.

To važi i za četvrtog predloženog člana za Izvršni odbor od strane direktora Petrovića, izvesna Tanja Jovišić, čuvar biznis kartice bez limita!

I nju je kandidovao, jer je blizak sa njom i odana mu je. Drugih referenci nema. Ali, to nije sve...

Tabloidov izvor iz vrha Duunav osiguranja kaže da je Petrović odlučio da sve kandidate za Izvršni odbor nagradi i članstvom u Izvršnim odborima Dunav banke, Dunav RE, Dunav osiguranja u Banjaluci, valjda poštujući nalog premijera da jedno lice bude imenovano na što više funkcija. Ali, poseban šlag na torti je dovođenje (povratak u Dunav) Zvonka Zindovića iz "Delta Đenerali", koji je ekspert "za bočna plaćanja i igre na sreću". Krajnje je vreme da nadležni pogledaju kako je u ranijem radu u Dunavu gospodin Zindović zatvarao potraživanja i otpise potraživanja što je zdušno generalnom direktoru i Upravnom odboru predlagao ovaj „stručnjak"?

Naš sagovornik takođe kaže i to da je Mirko Petrović na mesto direktora imovine i nabavke odlučio da postavi Vladimira Živanovića, čoveka koji se „proslavio" zatvaranjem duga od agencije Milenijum i BMS od neuplaćenih prodatih pazara. To je "zatvorio" kroz poslovne knjige tako što su se kreditne agencije zadužile kod Dunav banke za 20 miliona dinara, a kao garancija kredita izdao je polisu osiguranja kredita!?

Epilog je da kredit nisu vratili, a sada se banka naplaćuje kroz polise osiguranja korisnika kredita. A, u normalnim okolnostima, po zakonu, gospodin Živanović je morao ova potraživanja da naplati od navedenih agencija u roku od 24 sata i u celosti!

Eto, sa takvim kadrovima Mirko Petrović hoće da posluša svoga premijera i ozdravi srpsku privredu. Da ironija bude još veća Narodna banka Srbije odobrila je članstvo u Izvršni odbor Dunava Rubežiću i Stanišiću, ali nisu mu prošle miljenice-Jovišićeva i Ćetkovićeva. Priča se u firmi da će sada pokušati da „progura" Zindovića, kako bi imao apsolutnu kontrolu u novima finansijskim mućkama u Dunavu...

Naš izvor zaključuje da je "...svima nama jasno zašto gura Živanovića, jer je on bio direktor filijale motornih vozila, da je oštećenja podizao do neverovatnih 40-50 odsto, a dozvoljeni zakonski maksimum je 5 odsto?! I sve to kroz veliki broj posrednika i njihove enormne provizije, što je Petrović potpisivao tokom ranijeg petogodišnjeg boravka u Dunavu. Da li su se te velike provizije, delom vraćale i direktorima Dunava i Mirku lično? Verovatno da, ali je to posao za policiju i tužilaštvo...".

Takođe, Tabloidov sagovornik prenosi i deo atmosfere u Dunavu pa kaže: "...U firmi je već panika, jer je nedavno stigao i dopis MUP-a, za proverom dokumentacije oko uvođenja čuvenog informacionog sistema, što je Mirko potpisao 2006. godine sa nekom bugarskom firmom i platio 8 miliona evra! Ali, do današnjeg dana ništa od onoga zašta su dati silni milioni evra...Strah je veliki, jer su moćnici uzeli velike državne pare, pare svih nas...".

I drugi izvori upućeniji u sva zbivanja u Dunavu u vreme dok je Mirko Petrović, tvrde da je on u svom ranijem direktorskom mandatu, napravio veliki skandal time što je hotele Metropol i Jugoslaviju, koje je država dala u vlasništvo krajem devedesetih "Dunav osiguranju", u vreme vladavine JUL-a i svemoćnog Nebojše Maljkovića, jednostavno prodao u jadnom i ruiniranom stanju, zbog čega je od kupaca iz Grčke dobio jedva tridesetak miliona evra!

Imao je plan rekonstrukcije, renoviranja i proširenja hotela, ali njemu su bile preče pare, pa je u dosluhu sa dosovskom Agencijom za privatizaciju, prodao sve budzašto i time stekao svoj lični bonitet kod banaka...Kako? Pa, 27 miliona evra, koliko je neto ostalo Dunavu, raspodelio je u 24 banke, ne vodeći računa koje su banke rizične...

Tako su propale pare u Agrobanci i još nekima. Petroviću to nije bilo važno, već je od nekih banaka uzeo posle kredite za renoviranje porodične kuće i ko zna šta sve još...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane