Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Valjevo: Vučićev direktor bez znanja i adekvatne radne biografije, postavljen na mesto direktora "Krušika"

Otimači i potkivači

Na čelo valjevske fabrike "Krušik" zaseo je naprednjački kadar, koji je doveden sa ciljem da skloni sve sposobne inženjere i prethodno rukovodstvo. Naime, Vučićev "stručnjak", Mladen Petković, nikada, ni jednog dana nije radio u fabrikama namenske proizvodnje niti se razume u to. Smisao njegovog izbora je u otvaranju mogućnosti za pljačku i pranje novca.

major Goran Mitrović

Dana 3. januara 2014. godine, Nadzorni odbor valjevskog "Krušika", smenio je sa mesta generalnog direktora Jovana Davidovića i na mesto v.d. direktora postavio ekonomistu iz beogradske opštine Surčin, Mladena Petkovića, inače bivšeg direktora "Kovačkog centra Valjevo" i nekadašnjeg magacionera na aerodromu "Nikola Tesla"...Petković je, takođe, dolaskom u Valjevo, tretiran i kao nekadašnji "kadar" preduzeća "SDPR Jugoimport". Naime, "Kovački centar Valjevo" je zajedničko preduzeće "Krušika" i "Jugoimporta", pa je Petković tako stigao gde je stigao.

Ali, o tome ko je ovaj čovek, još uvek traju nedoumice kod radnika "Krušika" i građana Valjeva.

Neke stvari u vezi sa njim su ipak jasne. Reč je o čoveku koji se bez trunke srama hvali i preti svojim političkim vezama ("salonska ekipa" Vučićevih jurišnika i poltrona - brat od strica mu je v.d. SDPR-a Jugoslav Petković, a tu su još i Branislav Prostran, Nebojša Stefanović-Neša Slina i drugi...).

Od tada pa sve do danas 14. septembra 2014. godine, na delu je nezapamćena bahatost, neznanje, podmetanje i manipulacije...Mnogo grehova, nepravilnosti, nezakonitih rabota desilo se zbog ove kadrovske nameštaljke.

Izabrani menadžment je priča za sebe...Radi se o ljudima sa prljavim biografijama ili bez biografija, krivično gonjeni, bez dana radnog iskustva i adekvatne škole, koji su došli da se poigraju sa sudbinom "Krušika"...

"Beogradski ekonomista" - sintagma kojom se usled nedostatka profesionalnog pedigrea, radnog iskustva i poslovnih uspeha opisuje v.d. izvršnog direktora, Mladen Petković. Čovek bez profesionalne biografije, sumnjive stručnosti, rođen 1977. godine u Zrenjaninu, nakon mnogo muka u svojoj 27. godini završava Ekonomski fakultet u Beogradu sa više nego skromnim prosekom. Protivrečne su informacije šta je, gde je i kako radio pre dolaska u "Kovački centar" 2012. godine, ali i o tome će se uskoro čuti. Stranačka pripadnost, drugarske i rodbinske veze i kombinacije, nakon sramne epizode u "Kovačkom centru" (slučaj, dobro poznat široj javnosti, čeka epilog na sudu) omogućile su mu "transfer" i još jednu značajnu referencu u profesionalnoj "karijeri".

Koji su to kriterijumi, koje osobine i kvaliteti, koji plan i vizija su ovu osobu odredili za, skoro izvesno, budućeg generalnog direktora fabrike?

Bahat, agresivan, neartikulisan i nekulturan bez potrebnog znanja, iskustva, energije i plana, improvizano putem manipulacija, straha i ucena apsolutistički rukovodi fabrikom. Ne obazirući se na zakone, procedure, savete i preporuke kao i na pisana i nepisana pravila ponašanja netaktički i tvrdoglavo udara glavom od i kroz zid ostavljajući ponižene i ozlojeđene zaposlene, struku, kooperante...

Već dobro poznati "napredni" sistem pranja novca, koji su gospoda Branislav Prostran i Jugoslav Petković "patentirali" u FK "Zemun", preneli su i na novog v.d. direktora "Krušika". Tako se ostvaruje matrica glavnih jurišnika i poltrona Aleksandra Vučića, po kome se deo dobijenog novac od sponzorstava, iz budžeta lokalne samouprave i ostalih izvora, sliva u stranačku kasu, kao i u džepove odabranih. Sprema se "implementacija" takvih rabota i preko računa valjevskog kluba FK Budućnost-Krušik.

"Krušik" će, kažu, izvršiti transfer tehnologije i znanja u Azerbejdžan. Konačno nakon vise od dve godine iščekivanja, ako do kompletne realizacije ugovora dođe, "Krušik" bi mogao da ostvari naplatu od 55 miliona dolara. Ne treba sumnjati da će, ako bude tog prihoda, Vučić i njegova stranka debelo da "omaste brkove".

Ipak u "Krušiku" se nastavljaju spletke i podmetanja i iz više kuhinja sprema najgori mogući scenario. Na poslednjoj održanoj Skupštini, 30. jula ove godine, usvojena je promena Statuta po kome bi, između ostalog, trebalo da bude izabrano rukovodstvo, (namerno izbegnut atribut "novo"), koje će od sada činiti bord direktora - generalni, tehnički i direktor za ekonomske finansijske poslove. Na sednici Nadzornog odbora treba da bude raspisan konkurs, koji je samo obična predstava i farsa. Uslovi konkursa "prilagođavani" su sadašnjem v.d. direktoru Mladenu Petkoviću, a i sam v.d. na sva zvona obelodanjuje da "ima podršku sa najvišeg nivoa" i da će sigurno biti inaugurisan u generalnog direktora. Već je odredio da budući tehnički direktor bude dugogodišnji predsednik Skupštine.

Dolaskom u "Krušik", Petković, između ostalog, smenjuje inženjere Marka Vlasonjića, Dragana Bojića, Milenka Ljubičića i Slobodana Obrenovića, inače radnike "Kovačkog centra Valjevo" koji su ovo preduzeće i stvorili svojim znanjem. Mediji su javili da su oni otpušteni "posle pisanih prijava arhivara i kurira"!

Smenjeni Milenko Ljubičić, bivši direktora „Kovačkog centra" sa 38 godina iskustva u vojnoj industriji i njegove kolege koje Petković doslovno isterao, tvrde da je svemu ovome prethodilo šikaniranje na radnom mestu kakvo u karijeri nisu imali. Inspekciji rada koja je donela rešenje o njihovom vraćanju na posao, uradila je jalov posao, jer nisu vraćeni! Otpuštenima je direktor tada uručio upozorenja o sticanju uslova za prestanak ugovora o radu i rešenja o privremenom udaljenju s posla na 90 dana, da bi im samo mesec dana kasnije napisao i konačne otkaze.

Petkovićevo obrazloženje bilo je da su "nesposobni i nestručni", a pisane prijave protiv njih, slao je jedan od vođa valjevskog odbora Srpske napredne stranke i jedan od najbližih Petkovićevih saradnika.

U valjevskom Osnovnom sudu, otpušteni inženjeri podneli su tužbe protiv Petkovića, ali, kako će u naprednjačkom pravosuđu doći do pravde? Napor je bio, barem za sada, uzaludan. Iako su o svom otpuštanju i podnetim tužbama sudu upoznali rukovodstvo "Jugoimporta" i „Krušika", nisu dobili nikakav odgovor. S druge strane, Mladen Petković, Surčinac, sa samo 35 godina starosti i sumnjivom biografijom, stavljen je na čelo "Krušika" -preduzeća sa 1.300 radnika, umesto diplomiranog inženjera Jovana Davidovića. Ko je ovo mogao da smisli ako ne Vučićev klan u SDPR-u?

Kuda sve ovo vodi, pokazuje i podatak da je „Kovački centar Valjevo", u trenutku otpuštanja osam vrsnih stručnjaka, imao 68 zaposlenih, a Petković je ugovorima na određeno vreme zaposlio još tridesetak radnika, mahom niže kvalifikacije od inženjera koji su dobili otkaze.

„Krušik" je suvlasnik „Kovačkog centra Valjevo" sa udelom od 49 odsto. Kada je otvaran 2010. godine u prisustvu tadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, rečeno je da je investicija vredna 4,5 miliona evra, i da će fabrika raditi za celokupnu vojnu industriju Srbije. Planovi o zapošljavanju 4.000 ljudi bili su obična propaganda Demokratske stranke, i plod lažnih nadanja da će kupci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata svojim narudžbinama podići na noge namensku industriju u Srbiji.

Naravno, iza svega se krije kriminalno organizovanje bivših i sadašnjih mešetara iz "Jugoimporta SDPR", u koji su uključene vođe bivšeg i sadašnjeg režima. I Tadićevi i Vučićevi ljudi. "Krušik", kao i "Kovački centar Valjevo", pretvoreni su u stranačka preduzeća na čijem čelu stoje naprednjački jurišnici. Smisao imenovanja Mladena Petkovića na mesto direktora ove strateški važne fabrike, nalazi se u njegovoj odanosti Vođi. Ako on odluči da nešto proda, uništi ili jeftino i uz pomoć diletanata uništi, onda tu nema pomoći.

Pitanje je samo dokle će i Valjevo i cela Srbija gledati ovakvo uništavanje državnih dobara.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane