Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sport

Čije pare troši Dragiša Binić, bivša fudbalska zvezda?

Lik na delu

Nekadašnji fudbaler "Crvene Zvezde" Dragiša Binić, danas je predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga. Od kako je na ovoj funkciji, Binić se ponaša kao Sulejman Veličanstveni: malo vlada a više uživa. Naravno, koristeći budžet koji nije njegov. O tome kako zaista izgleda Binićeva "vladarska" svakodnevnica, za Tabloid piše jedan od uglednih sportskih radnika iz ovog kraja. Redakcija objavljuje njegovo pismo uz neznatna skraćenja...

...

Pišem vam ovo pismo jer ne znam kome se obratiti, kako bih zaštitio fudbalske klubove koji grcaju u dugovima i jedva sastavljaju kraj sa krajem, dok Dragiša Binić troši naše ogromne pare bez bilo kakvih odluka i bez osvrtanja na probleme klubova u Savezu u kom je predsednik.

Kada je Dragiša Binić došao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, na računu saveza je bilo preko 3.000.000 dinara (tri miliona dinara), a tačna suma se može proveriti u knjigovodstvu Sportskog saveza Kruševca, koji vodi poslovne knjige ovog Saveza. Te pare su uglavnom bile oročene, i ušteđene su domaćinskim poslovanjem prethodnog rukovodstva Saveza. Plan je bio da se od tog novca pomogne razvoj infrastrukture klubova i sagradi kuća fudbala koja bi bila dom svih fudbalera iz Kruševca i okruga.

Međutim, Dragiša Binić, se prema ovom novcu odnosio kao prema svojoj dedovini. Nije mario na teško stanje klubova, već je sve uložio i dalje ulaže u svoj lični život. Od ovog namenskog novca je kupio prošle godine na Beogradskom sajmu novi automobil marke Škoda Octavia 2013. godište sa svom mogućom opremom. Automobil je kupljen sa sajamskim popustom na lizing, ali je i pored toga njegova cena bila preko 15.000 evra. Da nevolja bude veća, Fudbalski savez Rasinskog okruga plaća lizing nekoliko stotina evra mesečno + kasko osiguranje od nekoliko stotina evra godišnje + obavezan servis koji nije ispod 40 000 dinara u ovlašćenom servisu nekoliko puta godišnje. Nekoliko puta godišnje jer je sa autom za samo godinu dana prešao više od 70 000 km. I to sve sa samo nekim putnim nalogom za službeno putovanje, kada je i benzin sipan o trošku Saveza.

Auto je registrovan sa tablicama na kojima piše „FSRO" i čija je sama izrada 80. 000 dinara plus troškovi registracije, pa se dolazi do računice da je godišnja registracija za ovaj automobil minimalno 115. 000 dinara godišnje.

Kola nikada nisu parkirana u Savezu već ih privatno vozi Dragiša Binić. A tako je oduvek i bilo. Čak i njegov sin koji je igrao fudbal u FK Napredak je često viđan za volanom ovog automobila po gradu a i dalje, u drugim gradovima. Retko kada su korišćena za službena putovanja. Jer, realno, malo službenih putovanja ima kao predsednik ovog Saveza. Par puta su sudije vozile automobil na utakmice, svu ostalu kilometražu su Dragiša Binić i njegov sin samostalno načinili. Sve ove troškove je finansirao, a i dalje plaća, Fudbalski savez Rasinskog okruga.

I još, druga zloupotreba, tiče se zloupotrebe službenog telefona. Dragiša Binić i nekolicina funkcionera Saveza ima plaćene račune za usluge mobilne telefonije, a besplatno su dobili najbolje telefone iz ponude operatera. Tako se dešava da svakog meseca računi za mobilne telefone koje pravi Dragiša Binić budu enormno veliki, često preko 10. 000 i 20. 000 dinara! Takođe i pojedini funkcioneri Saveza. A svima je poznato da predsednik Dragiša Binić veoma retko dolazi u prostorije Saveza niti ima bilo kakve poslove u vezi sa Savezom. Sve poslove obavljaju sekretari Saveza.

FS Rasinkog okruga je kupio brojeve telefona sudijama koje je plaćao po 50 dinara mesečno, a koji su bili umreženi i u mreži se pričalo besplatno. Međutim, pošto je nestalo para zbog potrošenog novca na sve napred nabrojane enormne troškove Dragiše Binića, Savez je skoro oduzeo brojeve sudijama a ostavio je samo brojeve funkcionera koje i dalje enormno plaća.

Za svo ovo vreme, tek neki „prijateljski" klub je pomognut sa ponekom fudbalskom loptom, i to samo pred izbore koji su održani prošle godine! Nijednom klubu nije pružena bilo kakva druga pomoć, nijedan teren nije obnovljen ovim novcem, a sav novac je skoro potrošen! Savez se finansira od kotizacija fudbalskih klubova koji se takmiče u ovom Savezu i od sudijskih taksi koje plaćaju Savezu posle svake utakmice. Dakle, samo klubovi plaćaju savezu kako bi se Dragiša Binić razbacivao sa njihovim novcem. A klubovima novac donira grad Kruševac. Zaključak je da Dragiša Binić troši gradske pare, pare svih nas, do kojih je došao kamuflažom preko fudbalskih klubova kojima je nametnuo da moraju plaćati Savezu. Postavlja se pitanje, da li je ovo zloupotreba službenog položaja predsednika Fudbalskog saveza Rasinskog okruga? Kako stati na put ovako bahatom ponašanju i trošenju našeg novca?Kome se obratiti, a ko mi mogao obuzdati osiono ponašanje Dragiše Binića?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane