Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Sirotica pravda

Ponedeljak, šesti oktobar, u redakciji magazina Tabloid komemorativna atmosfera.

Grafički dizajner Igor Pešić je preko vikenda uradio tri verzije preloma, za štamparije sa kojima smo pregovaralii i za formate koje one štampaju.

Klika Aleksandra Vučića, kojom diriguje njegov kum Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije, krenula je da nas satre, zabrani štamaprijama da nas štampaju, a potom, valjda, streljaju.

Teški pregovori su bili. Mađar so ima štampariju, i Ester Horvat iz ove kuće prvo prihvata da nas štampa, cena je veoma visoka, skoro nemoralna. Prihvatamo i mi, a ona u petak javlja da za nas nema više mesta. Pogledamo na njihov sajt, a ono Vučić posetio njihovu štampariju. Čestitao im, obećao pomoć. On samo obećava, on ne ume da daje.

U petak smo razgovarali sa gospođom Isidorom Bašić Balković. Pristaje da nas štampa u svojoj Rotografika štampariji iz Subotice. Cena zastrašujuća - 24 dinara po primerku, 48 strana, samo osam kolornih. Cena je dvostruko veća on cena koje naplaćuju beogradske štamparije.

U petak smo imali takođe težak dan. Naši urednici su obavestili nekoliko desetina uglednih nemačkih novina, te-ve stanica, novinarskih udruženja, Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, predstavnike nemačke privredne komore u Beogradu i Berlinu, misiju OEBS-a u Beogradu, vlasnika štamparije Aksel Špringer suvlasnika štamparije APM Print, koja je, nakon zabrane rada Štampariji Grafoprodukt iz Novog Sada, pristala da nas štampa, ali je na direktora Nedeljka Vučinić vršen strašan pritisak da odustane od daljeg štampanja.

Kolege iz Nemačke i OEBS-a su u šoku. Ne veruju da štamparija odbija štampanje lista koji unapred plaća usluge, a list nije zabranjen. Zvone telefoni.

U petak, 3. oktobra, posle podne direktor Vučinić, očigledno umoran od razgovora i odgovora na pitanja iz inostranstva, saopštava nam da će nastaviti štampanje lista. Dogovorili smo se da proceduralno obavestimo službe štamparije o tiražu i drugim podacima. U ponedeljak smo to učinili, platili smo unapred štampanje, završili pripremu broja, čije štampanje je u utorak.

Mučnina vlada među urednicima. Većina od nas smo pri kraju radnog i životnog veka, umorni od decenijske borbe za slobodu. Nismo ipak očekivali da je nećemo dočekati, i da će nam život zagorčati krmak koji se zove Aleksandar Vučić, šizofrenik koji duže od dvadeset godina ima opsesiju da davi medije, od kojih traži da ga veličaju, kuju u zvezde.

I ranije je Vučić gasio medije, kada je bio ministar u u Vladi Mirka Marjanovića. Uživao je da ih kažnjava, da pleni urednicima imovinu i nameštaj iz stana, uključujući i dečja kolica, a radovao se, kao malo dete i ubistvima novinara, kojima je pretio osvetom.

Odavno je prošlo podne, i Nedeljko je ''na rezervnom položaju''. Brani se ćutanjem. Odlazimo kasno popodne kući, sa neizvesnošću koja izaziva bes, ogorčenje i želju za osvetom.

Istorija Srbije je istorija mraka. Ljubomir Nenadović je, svojevremeno, pisao pisma sirotici pravdi, ne stavljajući adresu, jer nije znao gde ona stanuje, niko je u Srbiji nije video.

Dakle, došao je i utorak i čitaoci, ipak, mogu kupiti i ovaj broj, na kioscima. Zahvaljujući gospodinu Nedeljku Vučiniću. Hvala mu.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane