Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Bolest koja se širi: Industrija mesa Matijević i dalje truje građane Srbije nekažnjeno

Smrt u skladu sa zakonom

Uprkos tome što je više puta dokazano da mesna industrija Petra Matijevića iz Novog sada doslovno truje građane Srbije, njemu još nijedna vlast nije stala na put, niti je odgovarao za širenje masovnih oboljenja. Naprotiv, reklo bi se da je njegov prljavi posao "uveden u zakonske okvire".

Vuk Stanić

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević, prodaje hranu od koje konzumenti i njihova deca mogu da dobiju maligna oboljenja, sterilitet, dijabetes, atrofiju mozga, impotenciju i 60 drugih strašnih bolesti. Sve ovo odobreno je uredbom Vlade Srbije, još u vreme Vlade Mirka Cvetkovića, a na snazi je i danas. Javnost je sa ovim činjenicama upoznao Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta iz novog Sada, i to je Matijevića razbesnelo pa je preko advokata Brigite Pantović podneo privatnu krivičnu tužbu 31. januara 2011. godine. Ipak, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, Tamara Kucurac pokazuje hrabrost i donosi 13. 7. ove godine oslobađajuću presudu (Posl. br. K 327/11).

Nije lako u Novom Sadu biti nepristrasan sudija i doneti presudu, koja nije po volji Petru Matijeviću, čoveku koji preti i policajcima kada ga hapse, koji istražni zatvor koristi da sklopi nove poslove, napada štamparije i medije koji ga kritikuju...Ipak i to se desilo. Krivičnu tužbu je pred Osnovnim sudom u Novom Sadu pokrenuo Petar Matijević, tvrdeći da mu je narušen poslovni ugled i kreditna sposobnost, kada su u javnost iznete tvrdnje o štetnosti njegovih proizvoda, na kojima je jedno vreme stajao i znak zloglasne međunarodne organizacije Kodeks Alimentarijus.

Ova organizacija svake godine izdaje listu otrova za koje tvrde da ih nije štetno staviti u hranu za ljude. Lista se svake godine proširuje, a izrađuju je lekari koji se nalaze na platnom spisku ove organizacije, ili su na neki način bliski sa onima čiji proizvodi dospevaju na spisak. Naučno je dokazano da veliki broj aditiva koje oni odobravaju izaziva rak dijabetes i druga oboljenja. Širom sveta počev od Sjedinjenih američkih država lobisti firmi koje proizvode genetski modifikovanu hranu, otrovne i štetne aditive, sa Kodeksom alimentarijusom dogovaraju da njihovi proizvodi uđu na listu. Lobisti potom lobiraju kod Američke Vlade i drugih svetskih vlada, da što više zemalja u svoje zakonodavstvo implementira Kodeks Alimentrijus kao pravilo.

U Srbiji je Kodeks Alimentarijus bio zabranjen do 6. 6. 2011. godine, kada su demokrate Boris Tadić i Mirko Cvetković prihvatili da naši proizvođači mogu da proizvode hranu u skladu sa takvim kodeksom. Ovakva odluka za posledicu ima da je u Srbiji sve veći broj ljudi sa Hronovom bolešću, sve više žena odlazi na operaciju štitne žlezde, raste broj dijabetičara, sterilnih žena i muškaraca. Hrana proizvedena na način kako to dozvoljava Kodeks Alimentarius, utiče i na sve veći broj malignih oboljenja, ali ona nije i jedini uzrok tog rasta. Odlazak demokrata sa vlasti nije značio i ponovnu zabranu ovog kodeksa pa je tako proizvođačima u Srbiji i danas dozvoljeno da truju građane.

U pitanju je kancerogena i na drugi način otrovna hrana, a u skladu sa Kodeks Alimentariusom. Kodeks se zahvaljujući Demokratskoj stranci i kod nas primenjuje. Kodeks sadrži odredbe o korišćenju veštačkog goveđeg hormona rasta i antibiotika u svim vrstama mesa namenjenih ljudskoj ishrani.

Novosadski pokret Zelenih koji su zvanično upozorili građane, upozorava da je Vlada Srbije uključena u kolo genocida nad vlastitim narodom.

Multinacionalne kompanije jureći velike profite uz pomoć dobrih pozicija na svetskom tržištu obaraju sve dosadašnje kontrolne norme u oblasti proizvodnje hrane, aditiva i ostalih dodataka hrani. Jedna od metoda uvećanja profita je gušenje konkurencije, koje se postiže donošenjem propisa koji njima odgovaraju. Usvajanje Kodeksa Alimentarijusa u Srbiji je deo te "igranke". Industrija mesa Petra Matijevića, koja je u početku stavila znak Alimentarijusa na svoje viršle, 13. 7. 2014. godine), pa ga potom povukla, nije jedina koja od novih propisa profitira. Velike profite u oblasti prehrambene industrije zahvaljujući ovim demokratskim propisima ostvaruju, Viktorija grupa, MK komerc, Pertnina Ptuj, ali i mnoge firme koje se bave uvozom prehrambenih proizvoda.

GLOSA

Matijević prebacuje pare u Hrvatsku

Pokret Zelenih iz Novog Sada tvrdi da Petar Matijević intenzivno prebacuje svoj profit iz Srbije u Hrvatsku. Novosadski "Zeleni" su napisali i ovo: "... Važno je da gazda Pera inkasira milione evra, i prebacuje ih na račune u hrvatske banke" . Matijević je već godinama pod istragom, ali, iskustvo govori da srpskim vlastima do sada nikada nije pošlo za rukom da konfiskuju imovinu nekog tajkuna ili kriminalca u inostranstvu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane