Natrag

Zabrana distribucije Magazina Tabloid

Redakcija Magazina Tabloid je teška srca primorana da se opet obrati predstavnicima medunarodnih institucija i citaocima, ocekujuci bilo kakvu podršku i pomoc. Naime, bili smo primorani da magazin štampamo u Podgorici, jer su sve štamparije odbile da ga štampaju u Srbiji i Republici Srpskoj, iako smo unapred placali štamparske usluge.

Posle tri dana držanja novina, distributerska kuca CENTROSINERGIJA, (Futura Plus) odbila je da tiraž našeg magazina stavi u prodaju, obrazlažuci da ce nam platiti ceo tiraž kao prodat. Na taj nacin dovela je druge distributere u neprijatan položaj. Na ovaj potez, kako nam je objašnjeno, primorao ih je biznismen Stanko Subotic koji pokušava da preotme ovu distributersku kucu od sadašnjeg vlasnika, a na molbu direktorke kompanije Ringijer koja izdaje listove Blic, NIN i Alo, Jelene Drakulic Petrovic, o cijem smo radu pisali u ovom broju.

Uvereni smo da ovo nije samo poraz naše redakcije, vec i medunarodne zajednice koja toleriše najgore oblike nasilja nad medijima. Više citalaca nam se ponudilo da zapali kioske Future plus ("Moj kiosk"). Molimo ih da ako se, ipak, na to odluce, sacuvaju živote prodavaca koji su i onako u teškom položaju.

Takode saopštavamo da je Pošta Srbije odbila da uruci pošiljke u kojima smo pretplatnicima poslali broj našeg magazina, kao i ambasadama, koje su takode pretplatnici na naš list!

Redakcija Magazina Tabloid

www. magazin-tabloid. com

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane