Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Crna hronika

Pančevo: gradonačelnik-naprednjak i njegova kriminalna družina

Na dokovima Tamiša

Građani Pančeva još nisu uspeli da se oporave od odolaska demoklrata sa vlasti, a već ih je zajašila Srpska napredne stranke. Od početka njene vladavine, funkcije i priznanja se dele po burazerskom principu, a čelnici grada jedni druge prijavljuju policiji, koja hapsi samo one koji nemaju dovoljno jake veze u Beogradu. Gradonačelnik Pančeva, Pavle Radanov, dobio je od mogućih dvadeset, čak 44 glasa, ali sve je to normalno za "naprednu" vlast grada u kome je šef Misije EU u Srbiji, Majkl Devenport, proglašen počasnim građaninom. Kao i većina vodećih ljudi u pančevačkom odboru naprednjaka, i Radanov je direktno ili indirektno, uključen u kriminalne tokove. Brat Aleksandra Vučića, Andrej, oslobodio je iz zatvora Dejana Simeunovića, nasilnika optuženog za ubistvo, koji je, istovremeno, i "siva eminencija" pančevačkog odbora SNS-a. Simeunović je imao i sukob sa pomoćnikom Pavla Radanova, Dejanom Živanovićem, koji je takođe hapšen. ali zbog primanja mita. Pančevci željno čekaju dan kad će se ovakvi "kadrovi" Srpske napredne stranke preseliti u Sremsku Mitrovicu

Arpad Nađ

Pančevački odbor Srpske napredne stranke (SNS), sličan je svim gradskim, opštinskim i mesnim odborima ove stranke u Vojvodini, kao i čitavoj Srbiji. Sve one koje znate iz škole i života kao najgore đake, ili najgore ljude, oni su na najvišim funkcijama u SNS-u.

Gradonačelnik Pančeva je Pavle Radanov, državnim medijima poznat po svoja dva patenta: za produžavanje i povećanje obima muškog polnog organa. Hvali se da je od prodaje svog, kako sam kaže, „naučnog otkrića" i hot lajna koji je držao, zaradio trideset hiljada evra. Naravno, porez nije platio, ali ko sme da ga pita za to, kada je u SNS-u!

Osnovnu školu, Radanov nikada ne bi završio, da mu otac nije bio poznati pančevački pedijatar. Gimnaziju je završio na jedvite jade, a na pravnom fakultetu nije uspeo da položi ni jedan jedini ispit! Ipak, negde za svoj četrdeseti rođendan, nabavio je menadžersku diplomu sa nekog privatnog fakulteta u Banja Luci, a onda je u pančevačkoj mesnoj zajednici „Centar" , položio master i sada je i na doktorskim studijama.

Inače, u tim prostorijama pre podne radi mesna zajednica, posle podne fakultet FaM, a uveče časovi salse (južnoamerički ples)?! Prethodno je Demokratska stranka otvorila taj fakultet za „ambiciozne" partijske kadrove, a nakon nje je Srpska napredna stranka nastavila istu praksu i sada su na svim funkcijama u Pančevu diplomci ovog „prestižnog" fakulteta.

Interesantno je da je Radanovu kum Srđan Miković, nekadašnji poslanik Demokratske stranke, koji ima veliki uticaj na njega, te je ovaj po naređenju Mikovića izbacio SPS iz vlasti i napravio koaliciju sa DS-om. Za Radanova je na gradskom odboru lobirala „Srpska Sparta", udruženje građana sa debelim policijskim dosijeima, a metode lobiranja su one uobičajene u SNS: pretnje, ucene, fizički napadi. Na gradskom odboru koji ima dvadeset članova izbrojana su 44 glasa, ali kao da je to važno.

Radanov je izneo svoju biografiju i plan gradonačelnika u samo jednoj rečenici: „Ja sam iz stare građanske pančevačke porodice, do devetog kolena, a i duže sam Pančevac." Poznate su i njegove pretnje građanima Pančeva koji imaju prekodrinsko poreklo: „Vratite se na traktorima odakle ste došli!"

U „uspehe" Radanova spada i to što je Majklu Devenportu dodelio titulu počasnog građanina Pančeva na proslavi Dana grada 8. novembra ove godine.

Tu proslavu je pratila još jedna gradonačelnikova svinjarija. Naime, kada žiri za dodelu nagrada nije podlegao njegovim pritiscima da nagradu dodeli mimo pravilnika, procedure i bez obrazloženja za nepostojeću oblast, jednom gradonačelnikovom drugu iz BIA-e, on je odbio da dodeli nagrade legalnim dobitnicima i optužio ih je da su potkupili žiri večerom u restoranu.

Kada su ga novinari pitali da navede imena onih koji su odvodili na večere i onih koji su vođeni, odbio je, kao što je odbio da taj slučaj prijavi policiji, jer je sve izmislio.

Pošto je članstvo u žiriju neplaćena funkcija, trinaest članova žirija su časni ljudi. U kasnijem saopštenju je promenio priču da nagrade neće dodeliti dobitnicima, jer je jedan dobitnik već pominjana Srpska Sparta, kojoj je ovaj put zamerio policijske dosijee, koji mu nisu ranije smetali. No, zapravo, iza svega se krije, što je dva dana pred Dan grada pozvan u „centralu" Srpske napredne stranke, gde mu je saopšteno da više nije glavni poverenik te stranke u Pančevu, već je na to mesto izabran dr Slobodan Ovuka - jedan od dobitnika novembarske nagrade. Radanov je te večeri pred svima prisutnim na sastanku bio na ivici suza i histerije (a svojevremeno je često plakao i na sastancima svog mesnog odbora). Gradonačelnik je tada rešio da se osveti novom povereniku dr Ovuki, inače pajacu lokalnog ubice, nasilnika i reketaša, člana Srpske napredne stranke, Dejana Simeunovića.

Konačno je nagrada dodeljena samo Devenportu i gradonačelnikovom drugu iz BIA-e. Svečana sednica je prošla u mučnoj atmosferi, polupraznoj sali Kulturnog Centra i izbacivanju političkih neistomišljenika uz fizičku prinudu. Ispred su građani protestvovali što je toliko bombardovano Pančevo dobilo Devenporta za počasnog građanina.

Dvadesetak dana kasnije, pomoćnik gradonačelnika Dejan Živanović prijavio je policiji Dejana Simeunovića, sivu eminenciju pančevačkog SNS-a, upravnika pijace, vođu udruženja "Srpska Sparta" i bliskog prijatelja Andreja Vučića, koji je 9. jula ove godine, tek posle veštačenja Slavice Đukić Dejanović, oslobođen od krivice za ubistvo mladića Igora Birtaša.

Simeunović je i pre ubistva 2008. goidine, imao dve krivične prijave za nasilničko ponašanje, i poznat je po pretnjama, uzimanju reketa ljudima koji imaju tezge na zelenoj pijaci, i buvljaku i fizičkom nasilju. Dana 31. oktobra 2014. Dejan Simeunović je priveden po naređenju Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu. Određen mu je pritvor od 48 sati koji je produžen, ali je na intervenciju Andreja Vučića pušten na slobodu.

Beogradska policija je 28. novembra uhapsila Dejana Živanovića-pomoćnika gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova, koji je prijavio Simeunovića. Uhapšen je zbog sumnje da je primio mito od hiljadu evra na javnim nabavkama u selu Omoljica?!

Udario ološ na ološa, a ološi kao i svakoj banana državi imaju uticaj na pravosuđe.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane