Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Sloboda(n)

Milica Grabež

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ''najoštrije je protestvovalo'' prošle nedelje zbog načina na koji je premijer Aleksandar Vučić govorio o Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN), koju je optužio da laže.

Ovakvo ponašanje predsednika Vlade Srbije nazvano je otvorenim pritiskom, ne samo na novinare BIRN-a, već i ugrožavanjem slobode medija, kaže se u saopštenju NUNS-a, dodajući da nazivanje novinara BIRN-a "lažovima", uz optužbe da su dobili novac da bi "govorili nešto protiv Vlade Srbije", je rečnik koji pripada prošlim vremenima i neprihvatljiv je za demokratsko društvo i državu koja, kako često ističe i sam Vučić, želi da postane deo Evropske Unije(uvlači mu se NUNS).

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN.

Aleksandar Vučić je optužio novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU, i da su iznosili neistine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Magazin Tabloid je objavio tim povodom izveštaj insajdera iz Kolubare, koji je opisao da je tender namešten za firmu problematičnog čoveka iz Bačke Palanke, koji posluje za Vučićevog brata Andreja.

Mrsko mi je kada pomislim da stranci plaćaju naše građane. Ali, ovog puta moje srce i duša je na strani kolege Slobodna Georgijeva.

Koordinator BIRN-a u Srbiji Slobodan Georgijev kazao je za agenciju Beta da BIRN stoji iza svog teksta, za koji je rekao da je "100 odsto istinit".

Kolega Georgijev je od 2001. radio za nedeljnik Vreme. Bavio se istraživačkim novinarstvom - posebno sportskom mafijom.

Onaj ko se u Srbiji, a i u drugim despotskim državama bavi istraživanjem mutnih poslova ljudi iz gornje strukture vlasti i mafije, uvek je na meti. Gorak je to hleb od kojeg se živi. To je isto kao i kada muzete zmiju otrovnicu, i hranite se njenim mlekom.

Izveštaji BIRN-a ( Balkan investigative reporting network) su, što se tiče objavljenih tekstova iz Srbije, skoro su stoprocentno tačni.

Gledala sam emisiju u kojoj je gostovao i gospodin Georgijev. Bila sam veoma iznenađena da u Srbiji postoji tako pristojan profesionalac, koji se nije gađao padežima, niti uvlačio bilo kome, već je dosledno branio istraživačko novinarstvo, kojeg danas u Srbiji ima tako premalo.

U novinarstvu je važno da li pišeš istinu, ili lažeš. A, kolega Georgijev je posvećen istini, pa makar to plaćao i ser Devenport.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane