Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Peta ofanziva Vučićevog biltena Informer na magazin Tabloid

Hoće li nas pojesti mrak

Napadi na Magazin Tabloid traju od njegovog osnivanja. Redovni tromesečni "desanti" na ovaj dvonedeljnik i njegovog glavnog urednika, punih jedanaest godina, pokazali su da savremeni srpski diktatori ne trpe slobodu govora, i javno suočavanje sa ružnim istinama. Poslednju ofanzivu na magazin Tabloid i njegovog urednika, preko Informera izveo je Aleksa Jokić, Vučićev neformalni šef kabineta i Zoran Korać, "ovlašćen da pljačka za SNS". Ali, nećemo se dati više drati.

Milovan Brkić

U subotu, 3. januara ove godine, službeni bilten Aleksandra Vučića krenuo je ponovo u juriš na magazin Tabloid. Na naslovnoj strani Informera je najavljen tekst - "Brkić traži UBISTVO VUČIĆA a Srbija ćuti".

Povod za juriš je uvodnik koji sam napisao u prošlom broju, pod naslovom Gospode, pomozi.

Informer je počeo prozivku srpskih novinara, tražeći da javno osude poziv na ubistvo premijera, a od tužilaštva da ''primeni zakon'' i uhapsi me.

Poput žena narikača, urednik Informera Dragan J. Vučićević zvani Bučko, opisivao je da jedan opskurni list i novinar, kakav sam ja, već duže vreme traži ubistvo premijera, i da mi niko nije stao na put.

Kampanji Informera pridružila se ružičasta televizija RTV Pink, objavljujući u naredna tri dana istu vest po dvadeset puta dnevno. Hapšenje, te hapšenje, i ništa bez hapšenja. Ako mene ne uhapse, Vučić će loše da se provede, tvrdili su (u prošlom broju, novinar Tabloida Predrag Popović opisao je životni i zločinački put Željka Mitrovića, vlasnika Pink-a).

U tu svrhu angažovana je i Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije i glavni urednik dnevne "Politike", nametnuta po drugi put ovom listu, za platu od deset hiljada evra, mesečno. Ona je i predsednica njenog privatnog Saveta za štampu, strašnog suda za nepoćudne novinare, bila je predsednica Komisije za istraživanje ubistva novinara, prevashodno Slavka Ćuruvije, i po njenom, i nalogu Verana Matića, uhapšeni su i optuženi za ubistvo ljudi koji to zverstvo nisu izvršili, i godinu dana čame u zatvoru, BEZ OPTUŽNICE.

U napad na magazin Tabloid uključila se i Veranova TV B 52.

"...Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović naveo je da bi sadržajem uvodnika u 'Tabloid' trebalo da se bavi tužilaštvo, jer prevazilazi ne samo profesionalni već i zakonski okvir slobode izražavanja." - prenosi dnevna Politika u izdanju od 4. januara njegovu izjavu datoj Tanjugu.

Šta dalje kaže predsednik NUNS-a?

"Ne treba od ovoga praviti cirkus, ne treba preterivati sa davanjem značaja jednom opskurnom listu kakav je 'Tabloid'. To je posao kojim treba da se bavi tužilaštvo. I u ovom i u svakom budućem slučaju" - rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, koje citira Tanjug, a prenosi Politika, svako ko se ozbiljno bavi novinarstvom i medijskom scenom Srbije, "zna ko je 'Tabloid i ko je Milovan Brkić, i otuda je odsustvo bilo kakve reakcije", naveo je Obradović, dodajući: "...da su tužilaštvo i nadležni organi do sada radili svoj posao kako valja, do ovakvih situacija ne bih dolazilo".

Kampanju Informera, lista koji je do sada više od sto puta najavio smrt i atentate na Vučića, podržali su, iz sveg glasa i sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajević, i predsednik Izvršnog odbora Petar Jeremić, opisujući magazin Tabloid i njegovog glavnog urednika kao opskurne.

"On (Brkić) se čak ne može ni nazvati pripadnikom naše profesije, jer nije novinar ni po čemu što radi, osim što formalno piše i to štampa na papiru" -izjavio je Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS-a.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nije našlo da se u pomenutom uvodniku poziva na ubistvo premijera Vučića, što iz teksta i ne proizilazi, te nije preduzelo mere iz svoje nadležnosti, a pozivano je da zabrani rasturanje magazina i uhapsi glavnog urednika.

Nikada se u istoriji Srbije nije dogodilo da funkcioneri novinarskih udruženja pozivaju da se uhapsi njihov kolega, a tužilaštvo ne reaguje, jer ne postoji nikakav zakonski osnov.

Magazin Tabloid izlazi već 12 godina. Trenutno se proda oko 12 hiljada primeraka, a pročita ga u štampanom izdanju najmanje 35.000 čitalaca. Elektronsko izdanje magazina, svaki broj, pročita još 120.000, a još najmanje 50.000 čitalaca pročita tekstove iz našeg magazina koji prenose drugi portali. Za magazin pišu novinari koji imaju preko 40 godina profesionalnog staža, poput Mileta Isakova, Milana Balinde, Mileta Uroševića, Viktora Hlistuna, Fridriha Emkea, kao i istraživači Miodrag K. Skulić, Branko Dragaš, Ivona Živković, Stanislav Živkov, te kolumnisti Vlado Dragićević, Milan Glamočanin.... Novinari magazina Tabloida govore sve svetske jezike...

Ko su oni koji nas kritikuju?

Vukašin Obradović je vlasnik lokalnog lista Vranjske novine sa tiražom od dve hiljade primeraka. Proda se od tog tiraža 350 primeraka. Sigurno niko nije pročitao u Beogradu neki njegov tekst, ali je on predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije! Nezavisnog od i od istine i od morala, a zavisnog od stranih donacija i trošenja para.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović prestao je da se bavi novinarstvom još u ratno vreme, kada je uhapšen sa tovarom kradene tehničke robe, koju je kao ratni reporter RTS-a nosio u svoj stan. Vučelić ga je otpustio i onda se Nino preselio u zgradu Udruženja novinara Srbije, prvo kao predsednik UNS-a u više mandata, a danas je plaćeni generali sekretar, jer je vlast Ljiljanu Smajlović postavila da rukovodi UNS-om.

Petar Jeremić je plaćeni službenik UNS-a, predsednik je Izvršnog odbora, i zadužen je za nadgledanje članstva, da slučajno neko ne istupi protiv režima. Ovaj policajac duha ne ume ni pismo majci da napiše. Ali se predstavlja kao novinar.

A ko sam ja?

Prve tekstove objavio sam još daleke 1976. godine u Studentu, Mladosti, NON-u, a već 1977. u DUGI, NINU-u... Naišao sam na sačuvan primerak DUGE od 13. maja 1978. godine, u kojoj sam, u 21. godini života, objavio UVODNIK u ovom, tada kultnom listu. Do sada sam napisao preko 7.000 tekstova, koje su objavili najugledniji listovi bivše SFRJ. Dao sam preko 200 intervjua najtiražnijim i uticajnijim listovima i te-ve stanicama u svetu, jer tada nije bilo ''heroja'' poput Brajovića, Smajlovićeve, Petra Jeremića i Vukašina Obradovića...

Na sajtu www.milovanbrkic.com može se pročitati dosta o mom životu"i opskurnom novinarskom radu''. Jedan sam od osnivača NUNS-a, iz kojeg su me izbacili za vreme "Sablje", dva sata uoči hapšenja, bez ikakvog obaveštenja.

Zašto je Informer po ko zna koji put krenuo na magazin Tabloid?

Uoči slanja ovog broja u štampariju, iz teksta smo izbacili deo kojim smo opisali ulogu drugog čoveka, koji je ranije komandovao prepadima na magazin Tabloid. Izbacili smo i tekst koji je bio prelomljen na 16. i 17. stranici lista. Pustili smo rezervni tekst.

Zašto smo to učinili?

Naš novinar poslao nam je hitnu poruku:

"...Proteklih dana sam se raspitivao ko stoji iza najnovijih napada na Tabloid. Nisam saznao ništa spektakularno. Ipak plasirana mi je jedna informacija za koju ne mogu da garantujem da je tačna, a mislim da ne smem da je prećutim:

Napade na Tabloid ovog puta vode Zoran Korać i Aleksa Jokić, dok ovaj put u tome ne učestvuje Nikola Petrović. Na meti su svi koji rade i sarađuju sa Tabloidom, koriste se veze sa službenicima koje imaju u BIA. O svakome ko radi u Tabloidu narednih meseci biće tražen kompromitujući materijal, i svakog iz Tabloida će pokušati da diskredituju. Jokić je tražio dosije koji je sačinio pokojni Radmilo Bogdanović o Brkiću, ali taj dosije nije dobio, rečeno mu je da ga nema...".

Zavladala je neverica. Zamenik me pita naglas - ''Jel' to naš Aleksa?". Klimanjem glave potvrđujem. Telefonom zovem zajedničkog prijatelja i pitam šta to bi Aleksi. On iznenađen. "Zar si već saznao" - pita. Kaže da se Aleksa zabrinuo jer Vučić vodi istragu ko nam je prošle godine donirao 120 hiljada evra, i ko dostavlja poverljive podatke iz njegovog kabineta.

Zoran Korać je bivši savetnik Milorada Dodika, a sada je funkcioner SNS-a, zadužen za ''uterivanje reketa i straha među članstvom'''.

Dragan J. Vučićević je, upitan od našeg insajdera ko je naručio napad na Tabloid, Korać ili Jokić, iznenađen, potvrdio da su ga pritiskala obojica.

Nećemo se dati više drati.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane