Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Porodične i profesionalne spletke u MUP-u Srbije

Ko "kapariše" radna mesta u Žandarmeriji?

Grupa kandidata koji su konkurisali za rad u Žandrameriji a koji su odbijeni zbog toga što su "prednost" imali oni sa čvrstom rodbinskom vezom, obratila se Magazinu Tabloid pismom koje redakcija objavljuje u ovom broju.

......

Već duži vremenski period, na čelu Žandarmerije nalazi se Milenko Božović, koji komanduje ovom takozvanom elitnom policijskom jedinicom. Za vreme njegovog mandata učestalo je izbijanje kako starih, tako i novih, ali u svakom slučaju nerešenih problema. Žandarmerija, kao organ državne vlasti, umesto da štiti, čuva i sprovodi zakonske odredbe, ona ih nažalost prva krši. Učestalo je kršenje osnovnih ljudskih, i radnih prava.

Primer toga dolazi iz III odreda Žandarmerije u Novom Sadu, gde je trenutno pravna anarhija, s obzirom da se ne zna ni ko pije ni ko plaća, a kamoli ko rukovodi. Rukovodilac ove organizacione jedinice, kao i njegov nadređeni general Milenko Božović, daju sebi za pravo da ne postupaju po odlukama Žalbene komisije Vlade, koja se odnosi na rešavanje radno-pravnog statusa pojedinaca.

U poslednje vreme, naročito se ističe samovolja, drskost i bezobzirnost rukovodećeg kadra ove jedinice. To se ispoljava na način da pojedine starešine "kaparišu" radna mesta za svoju decu iako ona evidentno ne ispunjavaju uslove i zadate kriterijume za isto, a nas decu, koju su roditelji učili malo drugačije, da svoj posao obavljamo časno i pošteno, bez obzira kolike posledice to nosilo, ugnjetavaju i sprečavaju u borbi protiv, kako organizovanog, tako i institucionalnog kriminala. U raspodeli radnih mesta ne igra ulogu količina obavljenog posla i kvalitet, nego kom plemenskom savezu pripadaš. Pojedini problemi su stari i po celu deceniju, a gospodin Božović, umesto da ih rešava, on ih gura pod tepih.

Narušavanje radnih prava se ogleda u sledećem: određen broj pripadnika je primljen na poslove policijskih službenika na određeno vreme na tri godine, što kao zakonska kategorija nikada i nigde nije postojala. Nakon toga došlo je do izmene ugovora, ali ne kod svih, nego samo kod nekih kandidata, što je počelo da izaziva sumnju i ukazuje na selektivnost pri odabiru.

Sve dok problem nije postao vidljiv i dok nadležni nisu počeli da ga prebacuju iz ruke u ruku, tačnije od fotelje do fotelje. Ovim ljudima, među kojima je moje dete, te je vidno narušeno pravo na rad i druga prava iz radnog odnosa, što nije slučaj sa njihovom decom, koja su primljena putem rodbinskih veza... Ukazavši Žalbenoj komisiji Vlade, čiji je predsednik Veća gospodin Lekić, na propuste koji su učinjeni isti u Veću donose odluku i nalažu prvostepenom organu da mom detetu donesu validno i pravosnažno rešenje, kako bi bio ne bolji, nego jednak sa ostalima. Međutim, gospodin Božović misli da je on: zakonodavna, izvršna i sudska vlast, pa se ponaša kao da je žandarmerija njegova privatna firma. Pokušala sam više puta da obavestim nadležne institucije, ali uzalud. Jedni rezultat toga je revanšizam koji se ispoljava prema mom detetu, koji se ogleda u vidu podnošenja disciplinskih prijava od strane Miće Kljajića, koji, da li u svom neznanju ili iz ličnih razloga ne poštuje odluku generala Bratislava Dikića.

Ovako haotičnoj situaciji, kako u Žandarmeriji, tako i u PU Novi Sad, gde je izražen velik broj nerešenih ubistava doprinosi neprofesionalan odnos prema poslu i gušenje volje pojedinaca, koji imaju čvrstu nameru da to reše. Međutim, što su bliže postizanju cilja u otkrivanju izvršilaca i privođenju licu pravde izgrednika, oni postaju meta pojedinih rukovodilaca, koji ih opstruišu i onemogućavaju rad po slučajevima. Da li smo mi svoju decu učili da budu na strani pravde, pa makar i sami bili ili po potrebi - pitamo Vas gospodine Božoviću?

Da li postoji neko u ovoj državi koja se hvali i kune bespoštednom borbom protiv svih oblika kriminala da zaštiti one koji bi u toj istoj borbi bili spremni da daju i svoj život, a ujedno ih i podrži u borbi protiv institucionalnog kriminala koji se dešava u ovoj jedinici iako nismo članovi nijedne političke frakcije.

Da li će problemi žandarmerije uskoro moći da budu rešeni? Sa Milenkom Božovićem i Radislavom Stalevićem na čelu, svakako NE.

Policijsko kadrovanje na Železničkoj stanici u Beogradu

Slučaj komandirove ljubavnice: Nekoliko radnika zaposlenih u Stanici policije za pratnju vozova u Beogradu, obratilo se javnosti kratkim osvrtom na izbor pomoćnika komandira, koji je, kako kažu, "u emotivnoj vezi" sa nadređenim komandirom, Aleksandrom Milušićem, a ne ispunjava ni dovoljno zakonskih uslova za to radno mesto.

U Stanici policije za pratnju vozova u Beogradu protiv stava ministra, postavljen je pomoćnik komandira bez ikakvog iskustva u policijskom poslu. Dakle, komandir je sebi za pomoćnika postavio svoju višegodišnju ljubavnicu, Tijanu M.

Bez imalo obzira prema drugim policajcima koji ispunjavaju sve uslove i sa ogromnim su iskustvom i kvalitetima u radu. U stanici policije na glavnoj železničkoj stanici u Beogradu ima 14 radnika koji ispunjavaju uslove po svim kriterijumima da kvalitetno i profesionalno obavljaju poslove pomoćnika komandira. Međutim komandir je predložio po svom izboru svoju sekretaricu i svog daktilografa.

Tijana M. završila je srednju ekonomsku školu, kurs za policajca i u toku rada nabavila diplomu neke više škole u Novom Sadu. Sa svojih 10 godina staža 6-7 godina je bila na bolovanju a pre toga je radila na terenu kao policajac pripravnik. Posle bolovanja a sada već oko 3 godine je u emotivnoj vezi sa komandirom i obavlja poslove sekretarice i daktilografa.

Tako odabran kadar je postavljen na tako odgovorno radno mesto koje bi trebalo da pripada policajcu sa policijskom akademijom. To je bruka za jednu stanicu policije da pomoćnik komandira bude komandirova ljubavnica. Pri tom u svom radu ta pomoćnica komandira nikada nije napisala nijedan akt vezan za teren, ni na jednoj intervenciji nije bila, a niti je ikada bila vođa patrole. I sada takav radnik treba da pomogne policajcima na terenu u radu? Sve je to dovelo do velikog nezadovoljstva i podsmevanja u stanici policije. Da li je u dosadašnjem periodu u policiji taj način pravi da bi se napredovalo. Čemu rad policajca na terenu, rad na Kosovu, rad noću, rad u akcijama i završene stručne škole, kada je pobedu odnela Tijana M. sa nabavljenom diplomom i "iskustvom" sekretarice?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane