Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Život i politika Ivice Dačića: od Malog Slobe do velikog prevaranta

Tamni uglovi okruglog ministra

U Srbiji je, što se politike tiče, još aktuelan vic o Ivici. Kada Srbi izaberu na glasanju Koštunicu, dobiju Ivicu Dačića. Kada izaberu Borisa Tadića, dobiju Ivicu, kada pobedi Vučić, opet dobiju Ivicu Dačića. On je po nacionalnosti Hrvat, danas nije više premijer, ali je potpredsednik Vlade Srbije i kao ministar inostranih dela, kao predstavnik Srbije, predsedava OEBS-om. Hoće li se skoro ugasiti Dačićeva zvezda, a njen pad završiti u Zabeli, nekoliko kilometara od groba Slobodana Miloševića?

Milica Grabež

Ivica Dačić je, nakon završetka studija, postao portparol SPS-a. Trudio se i da svojim stasom i glasom liči na Miloševića. Zvali su ga Mali Sloba. Po nalogu Slobodana Miloševića, tadašnji šef Državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić dobio je zadatak da oženi Ivicu Dačića. Policija je Miloševiću opisala Malog Slobu kao ''ljubitelja ženskog tela''. Pronađena je brzo devojka za njega, tek svršena srednjoškolka Sanja.

Ivica Dačić je polako ulazio i u veliki biznis. Njegova zemljakinja, iz Žitorađe, gde je i on odrastao, Svetlana Veličković udala se za Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio komadant Srpske dobrovoljačke garde, vlasnik fudbalskog kluba "Obilić'' i više stambenih i poslovnih objekata.

Ivica je bio blizak Ceci, družio se i sa Arkanom, a bio je prisutan i na njenoj svadbi, a i na Arkanovoj sahrani. Poseban biznis počeo je sa Draganom Markovićem Palmom, Arkanovim saborcem.

Palma je pripadao svetu podzemlja. Ogromne pare, Palma i Ivica Dačić zaradili su prodajom uglja koji se vadi u "Resavici". Država ulaže velika sredstva u rad rudnika, kako bi ugalj na tržištu bio jeftin energent. Palma je potkupljivao celu proizvodnju, i uz pomoć Dačića preprodavao je, po trostruko većoj ceni državnim preduzećima, čiji direktori su morali da slušaju Dačićeve naloge.

Pretpostavlja se da su Palma i Ivica Dačić zgrnuli nekoliko miliona evra. Jagodina, Ćuprija i Paraćin postali su Palmina "zona interesa''. Dačić mu je omogućio da dobije dozvolu za regionalnu televiziju "Palma plus'', i Dragan Marković je počeo da popravlja svoj imidž - od nasilnika i ubojice do političara, narodnog poslanika.

Nije slučajno Palma ušao u koaliciju sa Dačićevim SPS-om. Dva ratna druga odlučili su da osiguraju svoj kapital.

Ivica Dačić je, poslujući sa Svetlanom Ražnatović, proširio svoje bogatstvo. Kada je pokrenuta priča da se sruši stadion "Obilića", pod optužbom da se nalazi na groblju, umešao se Ivica Dačić, poslanik SPS-a u parlamentu, i svojim vezama je uzeo Cecu u zaštitu. Naravno, Ceca je lepo platila svom zemljaku za ''zaštitu''. Ivica je posredovao i kada je Ceca prodavala fudbalere, i tako, prema nalazima srpske policije, na inostranim računima ostavila 26 miliona evra. Ivica je Ceci preporučio da na vreme pobegne na Kipar. Kada je Ivica postao ministar unutrašnjih poslova, Ceca je mogla mirno da spava, i da se vrati u svoj Beograd.

Spisak afera u kojima je i ime Ivice Dačića je impresivan. U aferi ''kofer'' od hapšenja ga je spasila SMS poruka koju mu je poslao tadašnji generalni sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov. U toj akciji policije uhapšen je Dačićev kum Vladan Zagrađanin, koji je u to vreme bio i direktor SPS-a. Dačić, naravno, nije podneo ostavku na partijsku funkciju, jer je bio učesnik u reketiranju izraelskog biznismena. U to vreme Dačić je lepo sarađivao sa Dinkićevim pljačkašima.

Glavna preokupacija gospodina Dačića da preuzme ministarstvo unutrašnjih poslova se i ostvarila. Za vreme Miloševićeve vlasti pobijeno je mnogo ljudi. Novinar Slavko Ćuruvija, sekretar JUL-a Zoran Todorović Kundak, ministar odbrane Pavle Bulatović, načelnik uprave kriminalističke policije Beograda Milorad Vlahović, načelnik Policijske stanice Savski venac Dragan Simić, zamenik ministra policije Radovan Stojčić Badža...Nijedna ova smrt nije istražena, niti su ubice privedene zakonu. Sva ubistva su politički motivisana.

Posebno je zanimljiv slučaj ubistva četvoročlane porodice brata prve Arkanove žene Natalije. Njen brat je nađen mrtav u stanu sa ženom i dvoje dece. Tokom akcije ''sablja'' pokazalo se da je naredbu za ubistvo izdala Svetlana Ražnatović, da bi upozorila Arkanovu prvu ženu Nataliju da se ne petlja u nasledstvo. Sva ova ubistva Ivica Dačić učinio je trajnim misterijama.

Kako će Ivica Dačić uspeti da sakrije svoje prljave tragove? Njegov dosije je u opticaju, i teško ga je sakriti od očiju javnosti. Nedavno je čitav svet sazna da postoje tajni računi u bankama, ali je jedan službenik banke, Franko-Italijan Erve Falsijani, ukravši tajna bančina dokumenta, izneo prevare na svetlost dana. Naime, on je radio za švajcarsku filijalu privatne britanske banke HSBC, a dokumente koje je odneo pokazuju da je ta banka pomagala bogatim klijentima da utaje poreze u svojim zemljama.

Među klijentima nalaze se i 38 srpskih državljana, a uložena suma dostiže 46,6 miliona dolara. Koliko novca je na računu Ivice Dačića? Čime je, zajedno sa Milanom Baćevićem, tastom Branislava Nikolića, sina predsednika Srbije, u Moskvi ugovorio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, odrekavši se koalicije sa DS-om, jer je njen lider Boris Tadić izgubio predsedničke izbore od Tomislava Nikolića, Dačić je navukao bes demokrata, a Aleksandar Vučić, još kao kandidat za premijera, počeo je otvoreno i na sva usta da ponižava Ivicu Dačića, a njegov bilten Informer je objavio preko 150 naslovnih strana, na kojima je Dačića opisivao kao narko dilera, i budućeg zatvorenika.

Na ovaj način Vučić je želeo da natera Ivicu Dačića da kao premijer potpiše Briselski sporazum o predaju Kosova, a koji je on sa svojom kriminalnom grupom debelo naplatio.

S druge strane, Miodrag Rakić je pritiskao Vučića da uhapsi Dačića, i opet uđe u koaliciju sa DS-om, a imao je Vučića u šakama za sijaset koruptivnih radnji i kriminala koji Aleksandra mogu da odvedu na stalni boravak u Zabelu.

A i sam Dačić je bio neoprezan u izboru saradnika. Jedan od njegovih savetnika, koji je to mesto debelo platio, da bi izbegao hapšenje u Beču, otkucao je, na oko 80 stranica sve poslove koje je imao sa Dačićem!

A reč je o transportu droge, uzimanju para na ime zaštite Darka Šarića i njegovog poslovnog tima od nekoliko miliona evra...Dačićev savetnik je obavljao transporte heroina preko Makedonije, do Beča, u kooperaciji sa makednonskim šefom državne bezbednosti Sašom Mijalkovim. On je sin pokojnog Jordana Mijalkova, prvog ministra policije Makedonije, koji je poginuo kod Bujanovca 1991. Majka premijera Makedonije Nikole Gruevskog Nada, i otac Saše Mijalkov su rođeni brat i sestra. Saša Mijalkov ima rođenog brata Vladimira, on je mlađi, a pomoćnik je direktora Carine Makedonije.

Dakle, transporti su bili bezbedni. Zapisnik o saslušanju Dačićevog savetnika dospeo je u ruke Oswalda Kesslera, savetnika u austrijskom ministarstvu unutrašnjih poslova, inače člana Velike nemačke lože, koji ga je prosledio svom novostečenom bratu Aleksandru Vučiću.

Koliko je novca leglo na Dačićeve račune.

Jednog trenutka, činilo se da će Dačić, kao premijer, a potom kao prvi potredsednik Vlade, biti uhapšen, jer se očekivala predaja Darka Šarića. Ipak, Ivica je spas potražio u Crnoj Gori, jer je preko tamošnjih političara tražio zaštitu od engleske obaveštajne službe, da ga spasi od Vučićevog progona.

Sa pozicije prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra za inostrana dela, Dačić je počeo mnoge u koaliciji da zadužuje.

Njegov seiz na mestu generalnog sekretara ministarstva Veljko Odalović je na brutalan način, i bez ikakve procedure, za drugog sekretara ambasade u Rimu poslao Nemanju Sekickog, bivšeg analitačara u novosadskoj policiji.

On je zet Jorgovanke Tabaković, a Odalović mu je odredio platu od 4.500 evra, plus 1.300 evra za plaćanje stana i 1.500 evra za naknadu njegovoj supruzi! Čim su se smestili u Rimu, guvernerka je poslala kćerki 470 hiljada evra, da kupe stan u prestižnom delu Rima!

Ivica Dačić se lako oslobađa svojih saradnika. Prvo je to učinio sa kumom Vladom Zagrađaninom, posle afere ''kofer'' a na cedilu je ostavio i drugog kuma Branka Lazarevića, koji mu je bio šef kabineta. To se desilo i sa Vanjom Vukićem, poslednjim šefom njegovog kabineta, čiji rođeni brat je nedavno uhapšen. Vukić je imao zadatak da spreči Dačićevu višegodišnju ljubavnicu Ivanu Petrović, koju je zaposlio u marketingu Dunav osiguranja, da natera Ivicu na razvod, jer se ona pozivala na Vučića, koji se, takođe, razveo. Nesrećni Vukić je plaćao vračare da omađijaju Ivanu Petrović, koju mu je podmetnuo bivši savetnik, da bi Dačića držao u šaci.

Gospodin Dačić predsedava, do kraja juna, OEBS-om. Da li će izgurati pun mandat? O tome u sledećim brojevima...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane