Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sunovrat

Vojvodina: novčanici sve tanji, a redovi ispred kontejnera sve duži

U KOM ČANKU JE VOJVODINA

U Vojvodini, nekada najrazvijenijem regionu Srbije, zavladala je glad. Nema otvaranja novih radnih mesta, već se i postojeća gase, a onaj ko bi želeo da se zaposli u državnom preduzeću mora za to da plati čelnicima Srpske napredne stranke. U Novom Sadu prodaju i građevinske dozvole za nadgradnju spomenika kulture. U Vojvodini je sve na prodaju, čak i obraz političara. Za to vreme mladi masovno beže u inostranstvo. Sve ovo opisuje nekadašnji bliski saradnik Aleksandra Vučića i dopisnik "Tabloida" Đorđe Višekruna.

Đorđe Višekruna

Pre nekoliko nedelja predsednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je izustio: "Totalni kapitalizam za Srbiju", u prevodu bankrot za sve njene građane.

Jadni Vučić ne zna (ili neće da zna) da u Srbiji nema kapitalista, u Srbiji postoje samo kapitalni primerci ratnih profitera, muljatora, kriminalaca i nekulturnih krkana koji su se obogatili na nesreći onih koji danas nemaju ni platu ni penziju, a najveći deo njih ni posao. Predsednik Vlade očito državu posmatra kroz sopstvenu stranku, njima je dobro, svi su zadovoljni, siti, obučeni, a ima li šta gore od viđenja jedne države kroz raznorazne Stefanoviće, Selakoviće, Vuline, Verbiće, Đuriće, Tabakovićke i sve ostale "vučićeve kapitalce"?

Što su građani siromašniji, funkcioneri SNS i tajkuni u Srbiji su bogatiji, to je Vučićevo poimanje kapitalizma i društva u koje on veruje. Kako god, Vojvodina je ipak neka druga, posebna priča, u svakom smislu te reči, ima u njoj još uvek snage i vere da se brani i odbrani svoje, to je jedini mogući put kojim mi, građani Vojvodine moramo krenuti.

Okupljanje oko ideje, aktivno uključivanje u rad i pobeda na pokrajinskim izborima, to je naš cilj, nas pristojnih i civilizovanih ljudi i svi zajedno ćemo se za njega izboriti!

Vojvodina ne sme pasti u ruke gorih od najgorih! Čisto da podsetim da su Miloš Vučević i Aleksandar Vučić najavljivali bezbroj fabrika u Novom Sadu - počevši od one za proizvodnju klima uređaja za vozove u Rusiji i Belorusiji i sličnih budalaština. Naravno, sve su to bile lažne i izmišljene investicije sa lasom (novcem) nahvatanim belosvetskim bitangama (prevarantima) koje za dve i po godine nisu odmakle dalje od ugovora i memoranduma, koji su pompezno potpisivani ii najavljivani u režimskim medijima.

Za dve i po godine ni jedna od ovih silnih fantomskih Vučićevih investicija nije odmakla sa mrtve tačke.

U Novom Sadu nije otvorno nijedno radnomesto, a zatvoreno je više hiljada u realnom sektoru. Doduše, SNS je prodao preko 2.000 radnih mesta u novosadskim javnim preduzećima i gradskim i republičkim ustanovama. Lično sam bio svedok prevarantskih metoda Miloša Vučevića, neke je čak pokušao i na meni da primenjuje u svom kabinetu u Gradskoj kući. Vučević kad obećava koristi sledeću stalnu frazu: "biće za 40 dana". Ima tu simbolike, jer zaista je uspeo da sahrani jedan, do nedavno divan grad, Novi Sad i pretvori ga u propalu i prljavu palanku.

Njegovi zamenici danas idu po kućama koje su pod zaštitom države u ulici Kraljevića Marka u blizini gradskog SUP-a i ucenjuju stanare da prodaju placeve „Aleksandar gradnji", a za uzvrat će biti skinuta zaštita sa objekata. Još podvlače da ne traže mnogo para od unapred određenog kupca. Potom se investitori reketiraju da donesu po 30.000 ili 40.000 evra u prostorije Gradskog odbora SNS ili Zavod za izgradnju grada za nadogradnju još jednog sprata na zgradama.

To su najvažnije aktivnosti SNS vlasti u Novom Sadu i ono sto se priča po gradu kad se pomene odvratna novosadska vlast. Duboko verujem da su mnogi pojedinci i njihove stranke u Vojvodini i o Vojvodini rekli sve što su imali tokom protekle dve decenije i da su njihovi kapaciteti, kada je u pitanju bilo kakav boljitak za Vojvodinu, viđeni i ograničeni. Međutim, izjaviti na javnom servisu Vojvodine, obratiti se građanima Vojvodine ispred svoje stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, i na pitanje novinara o Aleksandru Vučiću i njegovom radu podvući stav da je "Aleksandar Vučić čovek koji drži reč", nije samo licemerno, već i krajnje bezobrazno prema dva miliona građanki i građana Vojvodine. Pre samo godinu dana je po istom tom misliocu, Nenadu Čanku, i Boris Tadić bio čovek koji drži reč. Ko će sutra biti taj isti nesrećnik koji se drži svoje reči i kakve to ima veze sa Vojvodinom?

Politika možda i jeste veština mogućeg, kako su skloni da mnogi ponavljaju u pokušaju da amortizuju sopstvenu neprincipijelnost, ali negde mora da postoji ta čuvena crvena linija političkog razdvajanja po principu DA ili NE.

Član sam ozbiljnog privredno-kulturnog udruženja sa sedištem na Trgu mladenaca u Novom Sadu i među novosadskim privrednicima ne postoji ni najmanja dilema u vezi negativnog stava prema onome što radi aktuelna vlast u Srbiji i sve ćemo učiniti da stranke Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Aleksandra Vulina i drugih obožavalaca lika i dela "velikog vođe" nikada ne dođu na poziciju vlasti u Vojvodini.

Vojvodina još uvek ima pravo izbora i vrlo brzo ćemo svi zajedno imati priliku da se izjasnimo šta i kako želimo za Vojvodinu. Vojvodini je potrebna jasna i nedvosmislena politika, politika koja iziskuje borbu i kao takva nudi građanima Vojvodine šansu za nešto novo i bolje od svega do sada viđenog i oprobanog, što smo na kraju krajeva jedva preživljavali u prethodne dve i po decenije. Građani Vojvodine prate i hrvatske i mađarske medije koji se svakodnevno ismevaju i zgražavaju nad ubijanjem demokratije u Skupštini Srbije, nad prozivkama, lažima, pretnjama...

Predstavnicima vlasti, a pogotovo predsedniku Vlade RS Aleksandru Vučiću, Vojvodina ne izlazi iz usta, boli ih, navodno, njena sudbina. Sve će uraditi da ovladaju njome, da je unište, satru i trajno ponište. Gde su vojvođanski poslanici u parlamentu Srbije, da li ste ih ikada čuli ili videli da su se otvoreno suprostavili šizofrenoj politici jednog čoveka- Aleksandra Vučića koji nas sve zajedno gura u ludilo nesagledivih razmera?

Gde su poslanici LSV i SVM, koga oni zastupaju u parlamentu Srbije, sebe ili građane Vojvodine? Gde su ti veliki zastupnici vojvođanskih interesa, dok se ukidaju subvencije poljoprivrednicima iz Vojvodine, dok se smanjuju plate i penzije, pripremaju otkazi i za to malo radnika što ima sreću da je zaposleno, iznose laži o Vojvodini i građanima Vojvodine? Gde su svi oni dok se u korenu satire svaki vid slobode govora i javnog istupanja? Šta će njima uopšte glasovi građana Vojvodine kada oni zastupaju još samo sopstvene interese?

Koga ste se uplašili? Sram ih bilo!!!

To, "sram vas bilo" je mađarska država već rekla Ištvanu Pastoru kada je dopustila da ga Mađarica pljuje ispred mađarskog parlamenta, a uskoro će mu reći i građani Vojvodine na izborima.

Smatram da su građani Vojvodine odlučni da u budućnosti više nikada ne dozvole sebi greške koje proizvode razne Nikoliće, Vučiće, Dačiće, Vuline, Palme, Cece i najgoru moguću vlast koju je Novi Sad ikada imao. Od dolaska Vučića na vlast gotovo da dinar nije uplaćen u pokrajinski budžet.

I čelnici gradske vlasti su pokazali da je za njih Novi Sad samo prolazna stanica i obična adresa stanovanja. Lideri pojedinih navodno vojvođanskih partija su se očigledno umorili od silnih privilegija, pa unapred bacaju koplje u trnje u pokušaju da kroz nečiju milost sačuvaju nešto što se sačuvati ne može. Bore se za sebe i za svoje privilegije, a ne za narod i građane koji su ih izabrali. U pokrajinskoj skupštini se trguje mandatima i glasovima kao jabukama na pijaci. Ta skupština je sramota cele nacije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane