Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Odjavna špica za Neopevane: kucnulo pet do dvanaest za nazadnjačko uterivanje vlasti

Srednji prst u Srednjem Banatu

Dal' je prpa, zort, il' su gaće odavno napunjene od skorašnjeg neminovnog polaganja računa, al' vrhuška zrenjaninskih nazadnjaka ne spava mirno. Iako nošena umobolnom mišlju o sopstvenoj veličini večitog trajanja, neopevana sramota višestranačja Zrenjanina ima strah od neminovne reakcije sugrađana na serijal šupljih obećanja, kupovinu ljudi, otimačinu para i bezočnu krađu imovine grada i lagarije o lagodnom životu koji samo što nije stigao.

Zoltan Horvat

Nakon najnovije kupovine vremena i obećanja da će do oktobra 2015. godine Zrenjaninci piti čistu i zdravu vodu iz česmi, „Neopevani iz Javne (Gradske) kuće" vratili se redovnim dužnostima, forsiranju ličnih privilegija i trošenju para svih Zrenjaninaca. Nije im se svideo ambijent i prekrasan starinski nameštaj u kancelarijama u kojima istinski uživaju, pa je, za početak, četiri miliona dinara iz gradske kase uzeto za nove fotelje zameniku gradonačelnika Saši Santovcu i preostalim Neopevanima.

Regionalni Isus sa neodoljivim šmekom masonerije, moderno je to danas i udara u glavu, visoki stranački funkcioner SNS i dugi niz godina vlasnik retko viđene neograničene vlasti - propasti srednjeg Banata, nemilosrdno gazi Ustav Republike Srbije u kojem član 5. izričito kaže: „Političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi". Ovdašnji Isus, bez i jedne jedine zvanične javne funkcije u Zrenjaninu, pokrajini i državi, "zajašio" Javnu kuću, i ne izbiva iz nje. Nema baš puno vremena za obavljanje "mukotrpnog" posla koordinisanja na relaciji Vlada Srbije - NIS za platu od 1.079.000 dinara, al' zato "šparta" po svim zvaničnim manifestacijama u ulozi "domaćina" grada. Postrojava preostalu funkcionersku "boraniju" grada, za koju Andrej Vučić, član Izvršnog odbora stranke sa sopstvenom ličnom kartom u džepu i vrhunski stručnjak za ocenu rada lokalnih nazadnjaka, izjavljuje u Zrenjaninu da su primer i ogledalo rada stranke. Valjda je mislio na legendarne potpredsednike gradskog odbora stranke i u junačkim narodnim pesmama neopevane Mirka Krlića, Darka Bađoka i Nenada Džegera, prvog operativca bez portfelja.

Da se ovdašnji Neopevani pitaju, izbore bi trebalo ukinuti, jer je kupovina vlasti u Zrenjaninu najjeftinija rabota. Prosečan građanin, praznoklimoglavac, najtraženija je roba u ovdašnjoj politici. Dan pred skupštinsko zasedanje, opozicioni odbornik je spreman da se žrtvuje, pa uz pomoć keša (sve manjeg, kriza je), posla za suprugu, decu i preostale, već sutradan postaje nazadnjak. Sve vrvi u odborničkim klupama od pozicionih opozicionara i opozicionih pozicionara, gde se ne zna ko tu koga...za male pare.

Opozicija, na papiru, prvi je pravi provereni saradnik nazadnjaka. Slabašna, tiha, zaokupljena problemima opstanka pojedinaca u javnom životu nakon isteka mandata, dušu dalo za nastavak ambicija Neopevanih. Kod demokrata, Goran Kaurić, novi predsednik Gradskog odbora, dodatno je suočen sa pederskim i lezbo-lobijem. Naime, Alisa Kockar, nova mlađana PR stranke, nije tajna, istaknuta je pristalica LGBT populacije. Alisa je nedavno u Briselu tim povodom, kao istaknuti predstavnik NVO udruženja, uživala u društvu istomišljenika iz svih krajeva sveta. Dalibor Bubnjević, glodur lokalnog monopolističkog lista Zrenjanin, takođe se obreo u Briselu, ali je na svom Facebook profilu okačio fotografiju pod radnim nazivom: ljudi, vid'o sam Merkelovu uživo. Dalibor na sva usta hvali Alisu po novinama, mlađanoj imponuju hvalospevi nevešto prikrivenom LGBT lobiju, pa se preostala zdrava opozicija pita, dal' je došlo (ne)vreme, da slobodni, nesputani i nastrani svakoj vlasti, kroje medijsku kapu Zrenjaninu?

Na šta liči novokomponovano društvo koje se usuđuje da sebe naziva socijalistima?

Sem izvornih članova, odbornika Jocića i Baste koji imaju lične principijelne stavove, i izuzmemo li Živanka Radovančeva, instituciju grada koji je učinio dostojanstven otklon prema primitivizmu novokomponovanih socijalista, "stručni štab" Željka Malušića, predsednika gradskog odbora, liči na Konjušarski klub Regionalnog Isusa.

Na poslednjem skupštinskom zasedanju, zapelo je oko izbora naslednika Radeta Bulajića u fotelji predsednika skupštine, jer šarena nazadnjačka većina nije bila na broju. Jocić, Basta i sa njima saglasan Budimir, nisu hteli da glasaju za ultimatum gradskih drmatora, već su svoje glasove namenili Željki Milošević, po ukusu većine odbornika, već viđenoj novoj predsednici skupštine. Željka, inače nezaposlena, nije prošla, pa je na sednicu obavezujućeg dizanja ruku, za svaki slučaj, pozvan i odbornik - spavač, Orešanin.

Novoizabrana predsednica skupštine, dr Eleonora Marjanović, na dodatnu radost plastičnih hirurga, zasela je u prestižnu fotelju, pa je 30. januara otpočeo novi ciklus presipanja iz šupljeg u prazno, gde gospođu Eleonoru, sa najavljenom doktorskom disertacijom iz oblasti stomatologije, očekuje nežan i bezbolan upliv u gradsku politiku koje nema, pa nema.

Ni izbor preostalih, takođe "preko potrebnih", nije izostao. Novi član gradskog veća, Siniša Pandurov, zaduže za resore poljoprivrede i mesnih zajednica, već je dobio nadimak supermen. Pristigao iz NVO tamnog vilajeta ubiranja i pranja para, uleteo je i u sve gradske komisije gde se debelo plaća. Snagu supermena dobio je monopolom nad poslovima geometara, jer sa svojom suprugom veoma, veoma, veoma uspešno vodi Agenciju. Kad se moraju namiriti i apetiti onih koji te postave, nije teško odraditi i svu geometriju poslova gradske uprave. Privilegovani da uživaju, mašala.

Dobra vest se, na kraju, podrazumeva. Slede izbori u zrenjaninskom SNS, a večitim kandidatima za potpredsednikovanje, Krliću, Bađoku i Džegeru, pridružio se i aktuelni gradonačelnik. Iz ovdašnjih raskošnih kancelarija stiže radosna vest da će svi, redom, dobiti ono što su zaslužili. Pravo na rukoljub desnice ruke Regionalog Isusa i bogovski oprost nagomilanih grehova.

Srednjobanatsko nazadnjaštvo je najzad, "puklo ko zvečka". Na ulaznim vratima opštinske zgrade u Žitištu pojavio se natpis: Pažnja, zabranjen ulaz za pse i radnike Agroživa, u potpisu, opštinska vlast u Žitištu.

Ojađenim i obespravljenim bivšim radnicima Agroživa u štrajku, vlasnici vlasti srednjeg Banata napisali su poruku dostojnu nemačkog heroja tridesetih i četrdesetih godina dvadesetog veka.

Obespravljeni radni narod nije stoka, kažu ovdašnji nazadnjaci, više su nalik psima uličarima. Njima, prljavim, neurednim i željnim leba uz rad za prehranjivanje porodice, zabranjen je ulazak u zgrade, koje služe isključivo za red, rad i mir obesnih kradljivaca vlasti. Umesto smena poludelih od nazadnjačke apsolutne moći, Dušan Bajatović, generalni direktor NIS i vlasnik Agroživa, prima u radne posete po ekskluzivnim novosadskim restoranima Neopevane iz Žitišta.

Neko iz redova ugroženih radnika reče da se sprema najbolji odgovor na vulgarne uvrede, motka.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane