Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otimači

Beograd na globi: inspekcijska kaljuga Siniše Malog

Komunalna od glave smrdi

Navodna potraga za namenom jedne parcele zemlje, pretvorila se u višemesečnu birokratsku farsu, kojom gradske vlasti kupuje vreme, za patentiranjem zakonskog člana, kojim će na kraju odobriti prisvajanje saobraćajnice u korist dve povlaštene porodice. U tome im nesebičnu pomoć pružaju komunalne inspekcijske službe u Beogradu, to utočište "raznobojnih" kadrova stranačke provenijencije, leglo nerada, bahatosti i korupcije, ali, u poslednje vreme, i fizičkog nasilja koje sprovode nad građanima prestonice. Na ovom primeru se vidi koliko je istinita (mada cinična) izjava potpredsednika Vlade i ministra državne uprave, Kori Udovički, koja je u jednom svom obraćanju javnosti primetila da su inspekcije "ogledalo države".

Vuk Stanić

Komunalnim inspekcijama u prestonici ne pada na um da kroče na privatne posede, pa u svom dvorištu, koje je pri tom i mahom, u režimu gradskog građevinskog zemljišta, nesavesni korisnici mogu do postavljaju i ograde i deponije, i šupe i brvnare, gde im padne na pamet. Istovremeno, ovdašnja komunalna inspekcija je toliko privržene zakonu i njegovoj primeni, ne mešaju se u svoj posao, ni kod uzurpiranja javnih površina. Tako je recimo gradska inspekcija, doduše neformalno, nekolicini meštana gradske opštine Rakovica, odlučila da poveri na upravljanje javno gradsko zemljište.

Dana 1. septembra 2014, Gradskoj komunalnoj inspekciji se obratio Zoran Petrović iz Rakovice, zahtevom za uklanjanje sportskih rekvizita, koša, i žičane ograde, bespravno postavljenih na javnoj površini ispred njegove kuće. Umesto odgovora, u zakonskom roku od 30-60 dana, naišao je na ćutanje administracije, a polovinom januara donet je Zaključak o prekidu postupka.

Petrović ističe, da je od početka bilo jasno da u Gradskoj komunalnoj inspekciji kupuju vreme, sve u nadi nadležnog organa, da pomenuta parcela gde je postavljen sportski teren ne pripada javnom gradskom zemljištu. Postupak se odugovlači mesecima.

Kada je shvatio da postupajući inspektor oteže postupak, i nastoji da ga obmane u pogledu namene parcele, kako bi bili izbegnuto donošenje Rešenja o uklanjanju sportskih rekvizita, obratio se Ministarstvu za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu. Na osnovu planskih akata, njihova služba je utvrdila namenu parcele na kojoj je bespravno postavljen sportski teren i uputila im je početkom prošlog decembra dopis, sa podacima i skicom.

Ali, u Gradskoj komunalnoj inspekciji, su našli načina da doskoče Petroviću, a valjda i resornom ministarstvu!

Pošto su saznali da je namena parcele na kojoj su postavljeni rekviziti, javno gradsko zemljište-saobraćajnica, kako bi izbegli donošenje Rešenja o uklanjanju rekvizita, polovinom januara donet je Zaključak o prekidu postupka. Postupak je prekinut, po članu 134 st.1 Zakona o opštem upravnom postupku, "do dostavljanja Kopije plana iz Službe katastra nepokretnosti".

Našom proverom u ovoj službi, utvrđeno je da je traženi akt inspekcijske službe, zaveden u katastru pod brojem 953-147/14, urađen i overen još 10. decembra prošle godine.

Zaposleni ovde navode da procedura izdavanja Kopije plana, poznata građanima i inspektorima, traje jedan dan i dodaju da je praksa u radu sa inspekcijom, upravo na njihov zahtev, da tražene akte podižu lično, pošto su u istoj zgradi.

Postupak pred komunalnom inspekcijom koji je pokrenuo Petrović, traje skoro godinu dana.

Tim povodom on kaže: "...Obratio sam se prvo građevinskoj inspekciji opštine Rakovica, za uklanje koša, koji su se oglasili nenadležnim i uputili me na opštinsku Komunalnu inspekciju. Tamo je postupak okončan Rešenjem o obustavi, zbog nenadležnosti. Na to sam uputio žalbu gradskom Sekretarijatu za inspekcijske poslove, kao drugostepnom organu, koji je Rešenjem od 13.08.2014 odbio moju žalbu, obrazloženjem da je u pitanju zelena površina, da opština nije nadležna, te da se obratim Gradskoj komunalnoj inspekciji, kao nadležnom organu, što sam potom učinio 1.septembra 2014. Rešenje kojom je opštinu oglasila nenadležnom, sa poukom da se obratim Gradskoj komunalnoj inspekciji, potpisala je sekretar Zagorka Panić, koja mesecima okleva da donese Rešenje o uklanjanju sportskih rekvizita. Oglušujući se o planske akte u pogledu namene parcele i zakonske propise, sada prekida postupak...".

S obzirom da Gradska komunalna inspekcija nije, i nema nameru da donese Rešenje, Petrović se zbog ćutanja administracije obraćao Nadzornom organu Sekretarijata za inspekcijske poslove, načelniku Gradske uprave i Sektoru upravne inspekcije koji je i aminovao ćutanje administracije i prekid postupka Gradske komunalne inspekcije.

Petrović razočarano kaže, da gradski čelnici ne komuniciraju sa smrtnicima. Nadležni u Gradskoj upravi, sekretari i načelnici, funkcionišu kao kurirske službe, a pritužbe građana prosleđuju nekom trećem.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane