Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Ekskluzivno: kako je kriminalna grupa planirala i izvela incident koji je imao za cilj kompromitaciju i rasformiranje Žandarmerije

Hronika planiranog obračuna

Dana 28. septembra 2014. godine, u vreme održavanja takozvane Parade ponosa (koja je protekla sa neviđenim merama bezbednosti), stvorena je idealna prilika za incident koji je ranije isplanirala kriminalna grupa na čelu sa Nikolom Petrovićem, direktorom Elektromreže Srbije i kumom Aleksandra Vučića, a sve sa ciljem da se izvrši udar na Žandarmeriju i napadne ova elitna policijska jedinica, posle čega je trebalo da usledi njeno rasformiranje i dodatno urušavanje odbrambene moći zemlje. U Petrovićevoj grupi, koja je trebala da obavi ovaj posao, našli su se ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Vojno bezbednosne agencije, brigadni general Petar Cvetković. Sve je bilo zamišljeno tako da brat Aleksandra Vučića, Andrej, i brat gradonačelnika Beograda, Siniše Malog, Predrag Mali, isprovociraju Žandarmeriju, što se i desilo, nakon čega je usledio sukob, čije detalje Vučićev režim još uvek pokušava da prikrije ili krivotvori, čak i tokom nedavne, propale skupštinske rasprave o ovom slučaju. Ovaj pokušaj slabljenja odbrambene moći zemlje bio bi i po volji i Vučićevim američkim nalogodavcima, jer je vlada još prošle godine procenila da su policijske formacije "preglomazne" i da su većinom proruski orjentisane.

major Goran Mitrović

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 6. februara ove godine optužilo osam pripadnika Žandarmerije zbog ''postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, kao i za krivično delo zloupotreba službenog položaja vezano za njihovo učešće u događaju od 28. 9. 2014. godine i održane Parade ponosa".

Zaštitnik građana Saša Janković podneo je krivičnu prijavu 14. januara protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije Jovanović Saše i Stanković Saše zbog napada na pripadnike Žandarmerije u vršenju službene dužnosti.

On je prijave podneo povodom incidenta tokom prošlogodišnje Parade ponosa, kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća visokih javnih funkcionera. Reč je o bliskim rođacima, Andreju Vučiću i Predragu Malom. Andrej je brat predsednika Vlade Srbije, a Predrag Mali je brat gradonačelnika Siniše Malog, a braća Mali i braća Vučić su i bliski rođaci, po majčinoj liniji.

Prošlogodišnju paradu ponosa pokušala je da iskoristi organizovana kriminalna grupa Nikole Petrovića, u kojoj se nalazi i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u saradnji sa direktorom Vojnobezbedonosne agencije, brigadnim generalom Petrom Cvetkovićem, i izvrši udar na Žandarmeriju, sa ciljem napada na ovu elitnu policijsku jedinicu, njeno rasformiranje i na urušavanje odbrambene moći zemlje.

Na dan održavanja Parade ponosa, dvojica vojnih policajaca, Saša Jovanović i Saša Cvetković, koji su obezbeđenje Andreja Vučića, a uz saglasnost direktora VBA brigadnog generala Petra Cvetkovića, po prethodno postignutoj saglasnosti sa Nikolom Petrovićem, kumom Aleksandra Vučića i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, nahuškali su dvojicu vojnih policajaca da sa Vučićem i Malim naprave incident, koji bi doveo do rasformiranja Žandarmerije.

Naime, njihovi nalogodavci su mislili da će ova četvorka, pozivajući se na svoj status, proći kordon Žandarmerije, koji je obezbeđivao pederske bahanalije na ulicama Beograda, i potom bi Petrović i Ločar naterali premijera Aleksandra Vučića da smeni direktora policije Milorada Veljovića i komandanta Žandarmerije, zbog nepostupanja po izričitoj naredbi da niko ne može proći u deo grada koji je štitila Žandarmerija.

Plan opasne kriminalne grupe, međutim, nije doveo do željenog cilja. Pripadnici Žandarmerije su profesionalno postupali po naređenju koja su dobila dva dana ranije od svoje komande.

Istog dana su objavljeni cenzurisani izveštaji o ''napadu Žandarmerije na brata predsednika Vlade Srbije''. Kampanja je započela, ali je bilo mnogo očevidaca i dokumenta koji su potvrđivali tezu o postignutoj zaveri.

Po naređenju ministra unutrašnjih poslova Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije sprovela je istragu, a i Vojno bezbednosna agencija se potrudila da joj ispred nosa odnese dokaze. Kada je Unutrašnja kontrola okončala istragu, naređeno je iz kabineta ministra da se protiv žandarma podnesu krivične prijave. Načelnik odeljenja Unutrašnje kontrole Radomir Narandžić odbio je da potpiše krivičnu prijavu, pa je odmah smenjen i raspoređen na druge poslove, ali rešenje o smeni još nije realizovano. Više tužilaštvo je prihvatilo krivičnu prijavu i optužilo je policijske službenike Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića, Radeta Matića i Zlatka Gigića, pripadnike Četvrtog odreda Žandarmerije.

Slučaj je, međutim, preuzeo i Zaštitnik građana Saša Janković...

Zaštitnik građana je izjavio da dokumenti MUP-a govore o tome da su se četiri civilno obučene osobe oglušile o usmena naređenja, drsko i bahato ponašala pa napala pripadnike Žandarmerije na zadatku, pa su nakon toga pripadnici Žandarmerije primenili prekomernu silu, To, između drugih dokumenata koje Zaštitnik građana poseduje, stoji u obrazloženju svih zaključaka o pokretanju disciplinskih postupaka pripadnika žandarmerije koji su u toku i u kojima su pripadnici Žandarmerije suspendovani, saopštio je zaštitnik građana.

On je, u skladu sa ovlašćeninjima, pokušao da izvrši kontrolu rada VBA i tražio je od direktora Petra Cvetkovića dokumenta o navednom slučaju, ali su mu ona uskraćena.

U dopisu od 27. januara, upućenom ministru odbrane, u okviru kojeg deluje i VBA, Zaštitnik građana je tražio odgovore na pitanja - koga su tog dana obezbeđivali pripadnici Vojne policije Saša Jovanović i Saša Stojanović, ko im je izdao naredbu, i u kom svojstvu su njih dvojica bili sa druga dva civilna lica . Zaštitnik misli na Vučića i Malog. Zaštitnik je tražio i odgovore na ponašanje VBA koja je uklanjala dokaze sa kamera obližnjih banaka, po čijem su nalogu pripadnici VBA ispitivali građane, novinare, oduzimali snimljene materijale....

Njegova prijava podneta poriv dvojice vojnih policajaca Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ustupljena je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je istu odmah odbacilo kao neosnovanu.

U odbranu vojnih policajaca, a na taj način i Vučića i Malog, ustao je ministar odbrane, ali na besmislen način, osporavajući ono što je svima poznato.

U ovom slučaju ima toliko dokaza, koji se ne mogu uništiti, i koji govore o zločinačkoj aktivnosti najbližih saradnika Aleksandra Vučića , njegovog brata, kumova i ministara. To će, svakako, morati da izađe na videlo, i dobije sudski epilog.

Redakcija magazina Tabloid odlučila je da objavi službene izjave žandarma koji su tog dana, od ranih jutarnjih časova, obezbeđivali paradere tzv. ponosa, satima stojeći u kordonu, pod punom opremom, bez vode, bez mogućnosti da odu do toaleta...

Njihove izjave svedoče o zlodelima braće Vučić...

Izjava broj 1

Republika Srbija

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Direkcija policije Žandarmerija

Četvrti odred - Vod specijalnih vozila 03/13/15/13 broj 57/14 Dana: 28.09.2014. godine B e o g r a d

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28.09.2014. godine u prostorijama smeštaja Četvrtog odreda Žandarmerije, od strane policijskog službenika voda specijalnih vozila, vodnika policije 1. klase Đorđević Dalibora, a u vezi intervencije prilikom obezbeđenja javnog skupa i javnog skupa u pokretu u Beogradu, u organizaciji Gej-strejt alijanse u ulici Svetozara Markovića br.54.

Dana 28.09. 2014.godine postupio sam po naredbi komandanta Četvrtog odreda Žandarmerije, ........ ...03/13/15 ........... od dana26.09. 2014.godine, i rasporedom snaga bio sam određen da sa delom voda specijalnih vozila pokrivam raskrsnicu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u cilju sprečavanja lica protivnika održavanja javnog skupa u organizaciji Gej-strejt Alijanse.

Oko 09,50 časova nalazio sam se na napred navedenoj raskrsnici u kordonu. Oko 11,20 časova primetio sam da se prema nama kreće grupa od 4 nama nepoznatih lica. Napred navedena lica su stigla do samog kordona, a obzirom da se radi o licima koja su svojim izgledom i ponašanjem ličila na lica kojima je namera da pokušaju da probiju kordon i naruše Javni red, od istih lica lična dokumenta su zatražili policijski službenici ....... u nameri da izvrše proveru identiteta istih.

Policijski službenici su se tom prilikom ponašali krajnje profesionalno i uljudno, ali su lica odbila da daju bilo kakav identifikacioni dokument i pri tom se ponašali krajnje drsko i bezobrazno. Tom prilikom jedno od navedenih lica je iz džepa izvuklo predmet za koji se nije moglo pretpostaviti o čemu se radi, ali je lice uz pretnje, psovke i vređanja pominjalo pripadnost Vojsci Srbije. Ista lica su u jednom momentu napravila pokret prema kordonu, imala nameru da isti kordon probiju, i fizički se obračunaju sa policijskim službenicima koji su bili u poretku za intervenciju.

Navedna lica su glasno uzvikivala "ko ste vi da nas uopšte zaustavljate, "Znate li ko smo mi", "vašu jedinicu ja ću da rasformiram" i u jednom momentu su fizički došli u kontakt sa policijskim službenicima iz kordona u nameri da direktno svojom snagom pokušaju da probiju kordon i poremete raspored policijskih službenika.

Jedno lice je skočilo i preko podignutih štitova uhvatilo komandira ............. za formacijsku opremu u nameri da se sa njim fizički obračuna, na sebi je imalo duksericu sa kapuljačom, isticalo se svojom grubošću i nasilničkim ponašanjem, time probije kordon i omogući kretanje ostalim licima. Pošto je trajao fizički kontakt navedenog lica sa ............ ostala tri lica su pokušala da iskoriste pometnju i takođe u nameri probijanja kordona pokušala da nas odgurnu. U jednom momentu dok je trajao fizički kontakt sa licima, isto lice koje je prethodno fizički napalo ............ po prestanku napada na njega, okrenulo se i zatvorenom šakom desne ruke udarilo me u predelu brade. Taj udarac sam ja delimično eskivirao i naneta mi je samo laka povreda u vidu otekline.

U isto vreme dok je trajao istovremeni i protivpravni napada na policijske službenike u kordonu, po prethodnom traženju pomoći od strane komandira.......... na lice mesta je naišla ekipa koja je određena prethodno za pomoć i intervenciju koja je istu intervenciju završila a samim tim je prestao i napad na kordon čiji sam ja član bio.

Napominjem, ja nisam primenio niti policijska ovlašćenja niti sam upotrebio sredstva prinude. Mogu samo da izjavim da su se lica ponašala krajnje drsko, bezobzirno, nasilno i uz sve to pretila i svojim ponašanjem ugrozila život i zdravlje policijskih službenika u kordonu koji su izvršavali službeni zadatak.

Beleška se dostavlja na uvid.

Belešku sačinio vodnik policije 1. klase Dalibor Đorđević

Izjava broj 2

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti odred - Vod specijalnih vozila 03/13/15/13 broj 53/14 Dana: 28.09.2014. godine B e o g r a d

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28. 09. 2014. godine u prostorijama smeštaja Četvrtog odreda Žandarmerije, od strane policijskog službenika, vodnika policije 1. klase Dragana Savića, a u vezi intervencije prilikom obezbeđenja javnog skupa i javnog skupa u pokretu u Beogradu, u organizaciji Gej-strejt alijanse u ulici Svetozara Markovića br.54.

Dana 28.09.2014. godine postupio sam po naredbi komandanta Četvrtog odreda Žandarmerije, ............ 03/13/15 .................. dana 26. 09. 2014.godine, i rasporedom snaga bio sam raspoređen da sa delom voda specijalnih vozila pokrivamo raskrsnicu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u cilju sprečavanja lica protivnika održavanja javnog skupa u organizaciji Gej Stret Alijanse.

Oko 09,50 časova nalazio sam se na napred navedenoj raskrsnici u kordonu sa policijskim službenicima voda. Oko 11,20 časova primetio sam da se prema nama kreće grupa od 4 nama nepoznata lica. Napred navedena lica su stigla do samog kordona, a obzirom da se radi o licima koja su svojim izgledom i ponašanjem ličila na lica kojima je namera da pokušaju da probiju kordon i naruše Javni red, od istih lica lična dokumenta sam zatražio u nameri da izvršim proveru identiteta istih.

Prilikom postupanja prema licima, ponašao sam se krajnje profesionalno i uljudno, ali su lica odbila da daju bilo kakav identifikacioni dokument i pri tom se ponašali krajnje drsko i bezobrazno. Tom prilikom jedno od navedenih lica je iz džepa izvuklo predmet za koji se nije moglo pretpostaviti o čemu se , radi, ali je lice uz pretnje, psovke i vređanja pominjalo pripadnost Vojsci Srbije. Ista lica su u jednom momentu napravila pokret prema kordonu, imala nameru da isti kordon probiju, i fizički se obračunaju sa policijskim službenicima koji su bili u poretku za intervenciju.

Navedna lica su glasno uzvikivala "ko ste vi da nas uopšte zaustavljate,, "Znate li ko smo mi" i u jednom momentu su fizički došli u kontakt sa komandirom voda, zastavnikom policije 1.klase .......... na taj način što ga je jedno lice koje je bilo krupne telesne građe, na sebi imalo duksericu sa kapuljačom, rukama uhvatilo za zaštitni prsluk i pokušalo da ga obori i probije kordon. Dok je trajao fizički kontakt sa navedenim licem, ostala tri lica su pokušala da iskoriste pometnju i takođe u nameri probijanja kordona pokušala da odgurnu rukama mene i ostale policijske službenike. Tom prilikom sam im izdao naređenje da prekinu sa takvim ponašanjem.

Obzirom, da su navedena lica izrazila krajnje nasilje i grubost, rešenost da probiju kordon bez obzira na posledice po policijske službenike, ja sam ponovo izdao naređenje da nama nepoznata lica prekinu sa takvim ponašanjem, na šta su se isti oglušili i još jačim intenzitetom gurali i pokušali fizički obračun sa policijskim službenicima. Prilikom odbijanja protivpravnog napada od sebe i ostalih policijskih službenika u jednom momentu sam primetio da je jedno lice koje je imalo okrvavljenu glavu palo i u tom momentu se mašilo za pojas i izvadilo pištolj nakon čega je usledio udarac službenom palicom preko ruke u kojoj se nalazio pištolj. Nisam siguran ali mislim da se radi o policijskom službeniku Lekić Bobanu.

Lice je nakon toga ustalo a ja sam uspeo da pištolj koji sam ugledao na trotoaru uzmem i sklonim ga kod sebe i jasno i glasno upozorio ostale policijske službenike da je jedno od lica bilo naoružano.Pištolj sam kod sebe zadržao iz bezbednosnih razloga sve do okončanja intervencije a nakon toga ustanovio da se radi o pištolju marke „Glok" crne boje i ista predao starijem zastavniku policije 1. klase ........!

Belešku sačinio vodnik policije 1. klase Dragan Savić

Izjava broj 3

Republika Srbija

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti odred - Vod specijalnih vozila 03/13/15/13 broj 58/14

Dana: 28.09.2014. godine Beograd

SLUŽBENA BELEŠKA.

Sačinjena dana 28.09.2014. godine u prostorijama smeštaja Četvrtog odreda Žandarmerije, od strane policijskog službenika voda specijalnih vozila, vodnika policije 1.klase Bobana Lekića, a u vezi intervencije prilikom obezbeđenja javnog skupa i javnog skupa u pokretu u Beogradu, u organizaciji Gej- strejt alijanse u ulici Svetozara Markovića br.54.

Dana 28.09.2014.godine postupio sam po naredbi komandanta Četvrtog odreda Žandarmerije, pukovnika policije .............. 03/13/15 ............... od dana 26. 09. 2014.godine, i rasporedom snaga bio sam određen da sa delom voda specijalnih vozila pokrivam raskrsnicu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u cilju sprečavanja lica protivnika održavanja javnog skupa u organizaciji Gej-strejt Alijanse.

Oko 09,50 časova nalazio sam se na napred navedenoj raskrsnici u kordonu. Oko 11,20 časova primetio sam da se prema nama kreće grupa od 4 nama nepoznatih lica. Napred navedena lica su stigla do samog kordona, a obzirom da se radi o licima koja su svojim izgledom i ponašanjem ličila na lica kojima je namera da pokušaju da probiju kordon i naruše Javni red, od istih lica lična dokumenta su zatražili policijski službenici ...........i Savić Dragan, u nameri da izvrše proveru identiteta istih.

Policijski službenici su se tom prilikom ponašali krajnje profesionalno i uljudno, ali su lica odbila da daju bilo kakav identifikacioni dokument i pri tom se ponašali krajnje drsko i bezobrazno. Tom prilikom jedno od navedenih lica je iz džepa izvuklo predmet za koji se nije moglo pretpostaviti o čemu se radi, ali je lice uz pretnje, psovke i vređanja pominjalo pripadnost Vojsci Srbije. Ista lica su u jednom momentu napravila pokret prema kordonu, imala nameru da isti kordon probiju, i fizički se obračunaju sa policijskim službenicima koji su bili u poretku za intervenciju.

Navedna lica su glasno uzvikivala "ko ste vi da nas uopšte zaustavljate,, i "Znate li ko smo mi", kao i "vašu jedinicu ja ću da rasformiram" i u jednom momentu su fizički došli u kontakt sa policijskim službenicima iz kordona u nameri da direktno svojom snagom pokušaju da probiju kordon i poremete raspored policijskih službenika.

Jedno lice je skočilo i preko podignutih štitova uhvatilo komandira ČCNNNINČ za formacijsku opremu u nameri da se sa njim fizički obračuna, na sebi je imalo duksericu sa kapuljačom, isticalo se svojom grubošću i nasilničkim ponašanjem, time probije kordon i omogući kretanje ostalim licima. Pošto je trajao fizički kontakt navedenog lica sa ............, ostala tri lica su pokušala da iskoriste pometnju i takođe u nameri probijanja kordona pokušala da nas odgurnu. U jenom momentu dok je trajao fizički kontakt sa licima, isto lice koje je prethodno fizički napalo ........... po prestanku napada na njega, okrenulo se i zatvorenom šakom desne ruke udarilo Đorđević Dalibora u predelu brade, jedno lice je nogom udarilo Hristov Vinka u predelu grudi. Od zadobijenog udarca ............. je pao na asfaltu. Pošto je trajao napad na sve policijske službenike, izvadio sam službenu palicu, i bez upozorenja je upotrebio prema licu koje je fizički napalo ............... nanevši mu udarac u predelu leđa, poštujući sve pozitivne pravne propise koji regulišu materiju upotrebe sredstva prinude od strane ovlašćenih službenih lica, a takođe sam nakon toga primetio jedno lice koje je u tom momentu u padu poteglo pištolj na policijske službenike, istim licu sam zadao udarac službenom palicom u predelu podlaktice desne ruke u nameri da istom izbijem pištolj. Nakon zadatog udarca izbijam pištolj iz ruke tog lica, pištolj pada asfaltnu podlogu a policijski službenik Savić Dragan uzima pištolj koji zatim predaje kolegi ................. koji je utvrdio da se u cevi pištolja nalazi metak. Izdao sam naređenje licu "lezi dole'' , lica su zatim pokušala da se udalje, a mojim prilaskom prema njima, jedno od njih iz jakne vadi plastičnu flašu sa vodom, upotrebom fizičke snage istu baca prema nama.

U isto vreme dok je trajao istovremeni i protivpravni napada na policijske službenike u kordonu, po prethodnom traženju pomoći od strane komandira na lice mesta je naišla ekipa koja je određena prethodno za pomoć i intervenciju koja je istu intervenciju završila a samim tim je prestao i napad na kordon čiji sam ja član bio.

NAPOMENA: Neposredno nakon intervencije za nekih 20 minuta došla su četiri lica koja su me pitala da li je kod mene bilo nekih problema. Na moje insistiranje da se predstave i legitimišu jedan od njih je rekao da je ministar zdravlja u Vladi Srbije Lončar, a drugo lice pokazalo službenu legitimaciju MUP-a Republike Srbije. Nakon toga lica su se udaljila prema Vladi Srbije u Nemanjinoj ulici.

Beleška se dostavlja na uvid.

Belešku sačinio vodnik policije 1. klase Lekić Boban

Izjava broj 4

Republika Srbija

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti Odred-Treća jedinica za PTD

03/13/12/4 sl.beleška broj: 88/14

Dana 28.09.2014.godine Niš

14 PM 51625

SLUŽBENA BELEŠKA

Dana 28.09.2014.godine sa mojom jedinicom 3. JPTD obezbeđivali smo javni skup Prajd koji se održavao u Beogradu.Po naređenju komandira jedinice majora .................. moj konkretni zadatak je bio da vršimo obilazak ulica Svetozara Markovića, Birčaninova, Resavska i Nemanjina sa tri službena vozila marke Defender, pri čemu smo imali naredbu da pružamo pomoć kolegama koji drže kordone i legitimišemo sumnjiva lica.

Oko 11.30 časova na uglu ulice Svetozara Markovića i Birčaninove uočili smo četiri NN muška lica kako rukama i nogama zadaju više udaraca policijskim službenicima žandarmerije, a koji su imali konkretan zadatak da linijskim kordonom spreče prolaz licima koja se kreću ulicom Svetozara Marovića ka Nemanjinoj.

Napominjem da je u kordonu bilo nekoliko pol.službenika žandarmerije,te da isti nisu mogli da odbiju napad na sebe i spreče dalji napad.Kako smo bili u službenom vozilu koje je bilo u pokretu zastali smo u nameri da vizuelno uočimo da li mogu samostalno da odbiju napad od sebe i da spreče lica u nameri da bez odobrenja probiju navedeni kordon. Tada sam video da su četiri NN muška lica mojim kolegama u kordonu zadali oko dvadesetak udaraca nogama i rukama po telu,glavi kao i zaštitnoj opremi i pritom im upućuju psovke i uvrede i to "...Jel znate vi ko smo mi mater vam jebem, jebaćemo vam mater ko ste vi da se vama legitimišemo...".

U momentu jedno od NN lica gura kolegu iz kordona koji pada na zemlju.Tada je moj neposredni rukovodilac zastavnik Rade Matić zaključio da kolege u kordonu ne mogu da odbiju napad od sebe i savladaju četiri NN lica,pristupio je u pružanju pomoći pri čemu sam za istim krenuo i ja sa pripadnicima iz vozila.

U momentu prilaska licima primetio sam jedno od NN lica kako sedi a pored njega se nalazilo vatreno oružje-pištolj crne boje.Prema njemu su intervenisale kolege te sam ja u nameri da osiguram bezbednost sebe i drugih lica koja su bila u neposrednoj blizini prišao drugom licu koje se tu nalazilo a prethodno sam video da je učestvovalo u fizičkom napadu na policijske službenike u kordonu izdao mu naređenje da legne dole a kako nije postupilo po naređenju uhvatio sam ga levom rukom za mišicu ispod pazuha i povukao sam ga dalje od kolega koji su intervenisali prema licu koje je imalo vatreno oružje.

Lice je konstantno pružalo protivpravan aktivan otpor i nije postupalo pa naređenju ''lezi dole'',koje je bilo izdato jasno i glasnim tonom. U tom momentu meni i licu prilazi lice krupnije konstitucije u crnoj jakni i onemugaćava me u službenoj radnji na taj način što staje između mene i lica i pritom me gura rukom dalje od lica.

Tada prilaze kolege Tasić i Cvetković izdaju naređenje licu u crnoj jakni da legne dole.

Lice nije postupilo po zakonito izdatom naređenju, već se oglušilo i nastavilo sa pružanjem protivpravnog aktivnog otpora tako sto se hvata za delove zaštitne opreme i gura nas od drugog lica.

Ja sam pokušao da zaobiđem lice u crnoj jakni i priđem drugom licu koje se u tom momentu naglo okreće i gađa ...............predmetom i pogađa ga u predelu genitalija.Da bi zaustavio aktivan otpor i protivpravni napad i obzirom da se lice oglušavalo o izdatom naređenju upotrebio sam službenu palicu i zadao licu udarac u predelu gluteusa, pri čemu je isti tada pao na zemlju, i nakon toga sam ga stavio u položaj da ne može da pruža otpor i napadne mene i moje kolege i prestao sam sa upotrebom sredstava prinude.

Tada jedno od NN lica koje nam prilazi u desnu ruku drži vojnu legitimaciju, izjavljuje da je pripadnik vojne policije i da se radi o štićenom licu, nakon čega ja puštam lice koje ustaje i uz psovke i uvrede "...Jebaću vam majku neznate vi ko sam ja" udaljava se ka prolazu zgrade preko puta tog događaja.

Nakon toga, pristiže putničko vozilo marke Audi A 6 BG registarske oznake sa uključenom zvučnom i svetlosnom signalizacijom gde uočavam jedno NN muško lice koje izlazi iz vozila i pokušava da uđe u ulaz zgrade gde se nalaze dva NN lica inače učesnici događaja. Kako se isti nije legitimisao niti predstavio istom ne dozvoljavamo ulaz u zgradu.

Isti tada odlazi do vozila i između prednjih sedišta uzima automatsku pušku nepoznate marke a zatim repetira to jest ubacuje metak u cev.Tada ja obaveštavam majora ............ koji se našao u mojoj neposrednoj blizini da je NN lice poteglo automatsku pušku i ubacilo metak u cev.Obaveštavam i ............... starešinu iz odseka za bezbednost kako bi sačinio video zapis. Ja i ostali psž koji su se našli u blizini pomenutog vozila povikom ga upozoravamo da odloži oružje što lice i radi.Nakon toga na lice mesta dolazi general Milenko Božović koji stupa u razgovor sa licem za koga pretpostavljam da je nadređeni licima koji su učesnici događaja,i izdaje naređenje mom komandantu ............... da nas povuče na početnu poziciju a da mu ljudi iz odseka za bezbednost predaju video zapis koji su sačinili tokom samog događaja i vrate pištolj licu kome su prethodno oduzeli psž iz kordona

Belešku dostavljam na uvid i dalju nadležnost.

Belešku sačinio vodnik policije Predrag Mitrović

Izjava broj 5

Republika Srbija

MINISTARSTVI UNUTRAŠNjIH poslova

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti odred-Treća jedinica za PT dejstva

03/13/12/4 broj 87/14 Dana: 28. 09.2014

Niš

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28.09.2014 godine, u službenim prostorijama 3. JPTD, četvrtog odreda Žandarmerije u Nišu, od strane policijskog službenika Zlatka Gigića, u vezi sa službenom intervencijom prema grupi od četiri lica, na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, gradska opština Savski venac, Beograd.

Obavljajući patrolnu delatnost, u vremenu između 11:30 i 11: 45 časova u širem reonu gradskih opština Vračar i Savski venac, za vreme obezbeđenja skupa „Prajd", na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, uočili smo manju grupu lica kako fizički nasrću i udaraju policijske službenike Žandarmerije koji su se nalazili u kordon, koji su po službenom zadatku bili postavljeni na uglu navedenih ulica sa zadatkom da ograniče slobodu kretanja na određenom području za vreme trajanja skupa.

Uvidevši ozbiljnost situacije i neposrednu opasnost po policijske službenike Žandarmerije u kordonu, koji su po službenoj dužnosti izvršavali službeni zadatak . Brzom reakcijom vozača službenog vozila Defender P 014-176 policijskog službenika ................... zaustavili smo se neposredno uz kordon, gde je komandir voda Matić Rade izdao usmeno naređenje da se brzo izađe iz navedenog vozila i pritekne u pomoć policijskim službenicima koji trpe aktivni napad od strane nepoznatih lica a uz adekvatnu primenu sredstava prinude shodno datoj situaciji.

Brzim izlaskom iz vozila, uz glasno izdavanja naređenja prema licima koja su u tom trenutku fizički napadala policijske službenike Žandarmerije koja su pod pritiskom napada bili u probijenoj formaciji kordona, više puta glasno uzvikivao „Policija, lezi dole" na šta se napadači nisu obazirali i nastavljali sa daljim napadom na gore navedena policijske službenike Žandarmerije. Prilikom prilaska primetio sam da se radi o četiri lica snažne fizičke građe.

Prema jednom od napadača do koga sam najbrže stigao i prema kome sam upotrebio uz policijsko ovlašćenje izdavanje naređenja, radi slamanja fizičkog otpora sa namerom stavljanja lica pod kontrolu i sredstvo prinude službenu palicu. Prilikom te intervencije, u visini kontejnera za odlaganje otpada došao sam u neposredni kontakt sa jednim od četvorice lica. koji je na sebi imao tanji džemper karakteristične boje, kome sam neposredno izdao naređenje da legne, na šta isti ne obraćajući pažnju na izdato naređenje sa moje strane nastavljao da udara kordon po štitovima, po telu i licu policijske službenike Žandarmerije koji su do tada bili u kordonu. Odmah zatim nakon odbijanja da postupi po izdatim naređenju licu sam zadao udarac službenom palicom u predelu kvadricepsa desne noge.

U trenutku moje upotrebe sredstava prinude, zadavanjem udarca službenom palicom napadač je leđima bio okrenut od mene. Okrenuo se ka meni uz izgovaranje pogrdnih reči u smislu da će da me razbije i uz izjavu citiram „Ne znate ko sam ja, čobanine, jebaću ti mater seljačku!".

Dok se lice okretalo ka meni, uočio sam da lice za pojasom ima kratko vatreno oružje sa rezernim okvirom, gde sam glasno iz sve snage da bih sve učesnike upozorio da lice može upotrebiti isto, uzviknuo "Pištolj!", na šta su se par kolega među kojima sam prepoznao policijskog službenika Milosavnjević Mitra sa kojim sam tog dana bio u istom vozilu i zajedno bili na službenom zadatku, koji je istog momenta kad sam upozoravao na opasnost ostale, hvata lice u džemperu i pokušava da obori isto lice koje u padu vadi pištolj, ali biva sprečen intervencijom drugog policijskog službenika koji je bio u neposrednoj blizini, koji je udarcem službene palice u predelu nadlaktice desne ruke i mojim udarcem službenom palicom u predelu kvadricepsa desne noge, izbili pištolj marke Glok 17 koji se otklizao do kontejnera, dok mu je rezervni okvir ostao za pojasom. Nakon čega je lice palo na zemlju, tj. beton.

Istog trena prestali sa daljom intervencijom i upotrebom sredstava prinude prema licu i stavili istog pod potpunu kontrolu. Kada je lice shvatilo da je savladano i da ne postoji šansa za dalje pružanje otpora, glasno je povikalo "Vojna policija!" i u tom trenutku iz levog džepa pantalona izvadilo i pokazalo službenu legitimaciju Vojske Srbije.

Licu je dozvoljeno da mobilnim telefonom pozove neposredne starešine i upozna ih sa događajem, kroz dalji razgovor upoznalo me je sa podatkom da je sa njima štićeno lice za koga je nadležan i više puta je povišenim tonom zahtevalo nazad svoj pištolj, u toku tog razgovora i raspravke u ulicu Svetozara Markovića kod br 54 zaustavilo se putnički automobil marke Audi A8, kojim upravlja meni do tada nepoznato lice, u mom prisustvu kontaktira lice sa kojim razgovaram, na šta sam ga upozorio da se udalji nakon čega je isto i postupilo po upozorenju.

Odlazi u vozilo i odvozi isto u ulazu zgrade broj 54 u ulici Svetozara Markovića, nakon čega izlazi iz vozila ulazi u hodnik zgrade i izlazi iz hodnika po isteku par minuta, vidno uznemiren ulazi u isto vozilo. Dok se ja nalazim sa licem u džemperu karakteristične boje, kod zadnjeg dela vozila u visini prtljažnog prostora, pokušavajući da smirim lice i uz konstataciji da je sve u redu.

U nekom trenutku, neko je uzviknu "Napunio pušku , odloži pušku, nediraj, nediraj oružje!" , to nisam video, nisam bio blizu vozačevih vrata, ali sam jasno čuo povlačenje i zvuk zatvarača koji je karakterističan prilikom uvođenja metka u cev. Kod izdavanja naređenja od strane policijskih službenika da lice ne dira oružje i da napusti vozilo isto je postupilo po naređenju i napustilo vozilo. Prilikom postupanja prema licu kod vozila Audi A8 primetio sam službeno lica ....................sa službenim kamerama . Nakon čega sam po naređenju komandira voda Matić Radeta vratio kod vozila.

Belešku dostavljam na uvid i dalju nadležnost.

Belešku sačinio Vodnik policije I klase Zlatko Gigić

Izjava broj 6

Republika Srbija

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti Odred - Treća jedinica za PTD

03/13/12/4 sl. beleška broj 14, dana 28.09.2014. godine

N i š

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28.09. 2014. godine od strane komandira PT voda zastavnika policije 1. kl. Matić Radeta a u vezi postupanja na obezbeđenju "Parade ponosa" u Beogradu.

Dana 28.09.2014. godine sa pripadnicima Z.JPTD nalazio sam se na obezbeđenju "Parade ponosa" u Beogradu. Po naređenju komandira 3.JPTD majora policije ................ vodio sam grupu od 12 pripadnika 3.JPTD. Kretali smo se sa tri vozila marke "Defender" i vršili obilazak ul. Svetozara Markovića, Birčaninove, Tiršove i drugih ulica u toj blizini. U jednom trenutku tačnije oko 11,30-11,40 čas. primetili smo da 3-4 NN lica u civilnom odelu napadaju policijske službenike Žandarmerije (šutiraju, udaraju pesnicama, vuku, guraju ih) koji se nalaze u kordonu na raskrsnici ul. Svetozara Markovića i ul. Birčaninove. Kako sam bio prvi u koloni, naređujem ............ da zaustavi vozilo, sa ostalim pripadnicima 3.JPTD izlazim iz vozila kako bi pružili pomoć ostalim kolegama koji su napadnuti. Kako nas je iz vozila izašlo devetorica ( vozači su ostali u vozilu), svako je krenuo ka nekom od pomenutih NN lica, U tom trenutku neko od PSŽ viče "Pištolj, pištolj, pazi imaju pištolj". Ja prilazim jednom licu koje je bilo najbliže kontejnerima koji su se nalazili na pomenutoj raskrsnici. Lice je na sebe imalo jaknu tamnije boje ( crnu ili tamno teget boje) i farmerke bledo plave boje.

U trenutku mog dolaska prema pomenutom licu već su postupanje započela druga dva pripadnika iz sastava VSV 4. Odreda, uzimam službenu palicu, zauzimam položaj za napad istom, prilazim njima i izdajem naređenje licu "Lezi dole, lezi dole, ne mrdaj!". Lice se opire, gura nas, i viče "...Bežite, pusti te nas, najebaćete, zapamtićete ovo, jeste li vi normalni, jebaćemo vam majku, ne znate ko smo mi!" nakon par sekundi seda na ulicu ali i dalje ne prestaje sa otporom i pokušava da ustane. Dok traje moje postupanje prema licu čuo sam da i ostali pripadnici koji su postupali prema drugim licima viču "lezi dole, lezi dole, prestani, lezi".

Nakon toga primećujem da se jedno lice koje je na sebi imalo džemper sivo-maslinaste boje i farmerice, otrže od kolege koji ga drži , uzima telefon i zove nekog i pritom preti "Zapamtićete vi mene, najebaćete zbog ovoga, koji ste vi kurac da možete da nas bijete, najebaćete ".

Zatim druga dva lica se udaljavaju u stambenu zgradu u ul. Svetozara Markovića i nekoliko PSŽ kreće za njima. U tom trenutku dolazi vozilo Audi BG registarskih oznaka sa uključenim blinkerima i sirenom. Jedno lice ( u sivom džemperu) pokazuje mu da uđe u prolaz zgrade što vozač i čini. Krećem za vozilom i stajem na vrata ulaza u zgradu.

U hodniku zgrade se nalaze dva lica i nekoliko PSŽ. Vozač izlazi iz vozila, počinje da viče na nas, "Jeste li vi normalni, mi smo vojna policija, najebaćete zbog ovoga, jebaćemo vam mater, znate li ko smo mi, imam unutra lice, moram da uđem", dolazi do nas i gura me da uđe u zgradu. Tada sam prvi put čuo da se radi o nekim službenim licima. Ne dozvoljavam mu da uđe i obraćam mu se "Ne možeš da uđeš, vrati se u vozilo, sve je u redu smiri se".

Vozač se vraća, seda u vozilo i u tom trenutku čujem da viče "Ima pušku, ubacio je metak u cev!".

Kako su u tom trenutku postajali potpuni uslovi za moju upotrebu vatrenog oružja ali pošto sam video da na vozilu postoje blinkeri i da je vozač izjavio da je vojna policija uzdržao sam se od toga i prilazim vozilu, otvaram suvozačeva vrata i licu izdajem naređenje „Baci pušku, baci pušku, ostavi to, baci je, gasi vozilo i izađi!".

Vozač nakon nekoliko mojih ponavljanja gasi vozilo, spušta pušku, podiže ruke i kaže „u redu je, u redu je" ali ne izlazi iz vozila i dalje mu je puška na dohvat ruke. Pre toga pozvao sam kolege iz BiZ-a da sve ovo snimaju službenom kamerom.

Do tada na licu mesta su već stigli komandant 4.0Ž Niš pukovnik policije i komandant Žandarmerije gen. policije Milenko Božović koji nastavljaju dalje vođenje postupanja prema licima.

Službenu belešku dostavljam na uvid i dalje postupanje.

BELEŠKU SAČINIO zastavnik pol. 1. klase Matić Rade

Izjava broj 7

Republika Srbija

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti odred - Vod specijalnih vozila 03/13/15/13 broj 52/14

Dana: 28.09.2014. godine B e o g r a d

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28.09.2014. godine u prostorijama smeštaja Četvrtog odreda Žandarmerije, od strane policijskog službenika Voda specijalnih vozila, starijeg vodnika policije Slavka Stojanovića, a u vezi intervencije prilikom obezbeđenja javnog skupa i javnog skupa u pokretu u Beogradu, u organizaciji Gej-strejt alijanse u ulici Svetozara Markovića br.54.

Dana 28.09.2014. godine postupio sam po naredbi komandanta Četvrtog odreda Žandarmerije, pukovnika policije ............. 03/13/15............. od dana 26.09.2014.godine, i rasporedom snaga bio sam raspoređen da sa delom voda specijalnih vozila pokrivamo raskrsnicu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u cilju sprečavanja lica protivnika održavanja javnog skupa u organizaciji Gej-strejt parade.

Oko 11,20 časova desnom stranom ulice Svetozara Markovića iz pravca KBC naišla je grupa od četiri nama nepoznatih lica krećući se ka kordonu. Policijski službenici Žandarmerije koji su se nalazili u kordonu na toj strani ulice zaustavili su ih i pokušali da legitimišu.Ja sam se u tom momentu nalazio na suprotnoj strani ulice u kordonu sa još trojicom policijskih službenika. Pratio sam postupak policijskih službenika na suprotnoj strani ulice.Video sam da proveru identiteta navedene grupe lica pokušavaju da obave policijski službenici ............ i ......... Nisam video da su navedena lica izvadila svoja lična dokumenta, ali sam čuo kako viču da policija nema pravo da ih legitimiše i zaustavlja na ulici, istovremeno pokušavajući da probiju kordon guranjem i nastave kretanje ka Nemanjinoj ulici. Video sam da je jedno lice skočilo na kordon policijskih službenika hvatajući komandira Voda specijalnih vozila, zastavnika policije 1.klase ............. za zaštitnu opremu u predelu grudi pokušavajući da se sa njim fizički obračuna. Lice je bilo krupne telesne građe, na sebi je imalo duksericu sa kapuljačom i farmerkama. U istom momentu i ostala trojica su se pridružili u fizičkom napadu na kordon policijskih službenika Žandarmerije, na taj način što su( guranjem pokušali da probiju kordon. Videvši to pretrčao sam ulicu da bih pružio pomoć kolegama u kordonu. Čuo sam komandira ................... kako im izdaje naređenje „Lezi dole!", na šta su se pomenuta lica oglušila o naređenje i nastavila fizički napad na policijske službenike.Jedan od njih je psovao „Majku vam jebem ko ste vi da nas zaustavljate''.

Kada sam stigao na mesto događaja jedan od njih je pokušao da me nogom udari u predelu donjih ekstremiteta. U cilju svoje zaštite i savlađivanja aktivnog napada lica službenom palicom sam ga udario u predelu butine leve noge izdajući mu naređenje „Lezi dole". U tom momentu na lice mesta stigla je jedinica za pružanje pomoći. Tada je na moju više puta ponovljenu komandu „lezi dole" lice leglo na asfalt i prestalo sa pružanjem aktivnog napada. Daljih upotreba fizičke snage i sredstava prinude prema licu nije bilo sa moje strane. Nakon nekoliko trenutaka lice koje ležalo dole i za koje sam se uverio da više neće pružati otpor dozvolio sam da ustane i stane pored zida zgrade kod broja 54. Nisam upotrebio sredstva za vezivanje jer sam primetio da su mi ista ispala iz futrole. Pitao sam ga da li je povređen i da li mu treba lekarska pomoć na šta je on odgovorio da nije povređen i da mu lekarska pomoć nije potrebna.Vizuelnim pregledom nisam uočio vidljive povrede na njemu. Na moj zahtev da pokaže lična dokumenta on je odbio. Nakon dolaska komandanta Četvrtog Odreda i Komandanta Žandarmerije naša intervencija je završena i mi smo nastavili da vršimo postavljene zadatke u navedenoj ulici. Iz ulice Svetozara Markovića povučeni smo u 16,00 časova.

Beleška se dostavlja na uvid.

Belešku sačinio stariji vodnik policije Slavko Stojanović

Izjava broj 8

Republika Srbija

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Direkcija policije

Žandarmerija

Četvrti Odred - Treća jedinica za PTD

03/13/12/4 sl. beleška broj: Č /14 Dana 28.09.2014. godine N i š

14 MM 51625

SLUŽBENA BELEŠKA

Sačinjena dana 28.09. 2014. godine od strane vodnika Mitra Milosavljevića policijskog službenika 3. JPTD, a u vezi postupanja na obezbeđenju "Parade ponosa" u Beogradu.

Dana 28.09.2014. godine sa pripadnicima 3.JPTD nalazio sam se na obezbeđenju "Parade ponosa" u Beogradu. Nalazio sam se u vozilu marke -Defender-reg. oznaka P-014-176 i vršili obilazak ul. Svetozara Markovića, Birčaninove, Tiršove i drugih ulica u toj blizini. U jednom trenutku tačnije oko 11,30-11,40čas. primetili smo da 4 NN lica u civilnom odelu napadaju policijske službenike Žandarmerije ( udaraju pesnicama, vuku, guraju ih) koji se nalaze u kordonu na raskrsnici ul. Svetozara Markovića i ul. Birčaninove. Kako sam bio u prvom vozilu sa Komandirom PT voda Radetom Matićem, izlazim iz vozila kako bi pružio pomoć ostalim kolegama koji su napadnuti.

Pošto je napad na policijskog službenike bio u toku, uočio sam lice kratko ošišano, kako gura pripadnike Žandarmerije i da stisnutom šakom udara pripadnika Žandarmerije u predelu glave.

Istom izdajem naređenje da prestane i naređujem mu da legne dole, na šta se lice oglušilo i nastavilo sa napadom. Tada primećujem kolegu Gigić Zlatka kako licu koje se oglušilo o moje naređenje u predelu noge zadaje udarac službenom palicom, isto hvatam za nadlakticu desne ruke i povlačim ga. Lice počinje da pada i u tom trenutku čujem kako neko od kolega uzvikuje „Pištolj, pištolj".

Tada vidim da jedan od policijskih službenika iz sastava VSV 4. Odreda Žandarmerije zadaje udarac u predelu ruke u kojoj se pištolj nalazio, usled čega licu ispada pištolj marke „Glok 17". Zatim lice prestaje sa fizičkim napadom i pružanjem otpora ali nastavlja da psuje rečima „Jebaćemo vam majku , ne znate vi ko smo mi!". Lice je selo na asvalt i počelo da viče „Mi smo vojna policija!". Tada je lice uz moju dozvolu, izvadilo iz levog džepa službenu legitimaciju Vojske Srbije.

Uverivši se u verodostojnost isprave, isto sam podigao sa zemlje.Pošto se lice smirilo, okrenuo sam se prema pripadnicima Žandarmerije da bih pružio pomoć, ako je potrebna a dalju kontrolu nad licem je preuzeo Gigić Zlatko.Tada sam video da policijski službenici VSV-a, drže na zemlji jedno lice pod kontrolom, druga dva lica više nisam video.Nakon toga sam se okrenuo i video lice prema kome sam intervenisao, kako telefonira.

Ubrzo je nakon toga na mesto događaja došao komadant 4 odreda.............., a zatim i general Milenko Božović-komadant Žandarmerije.Pištolj su zadržali policijski službenici VSV a i ostao je kod njih dok po njega nije došao instruktor odneo ga u pravcu haustora zgrade u ulici Svetozara Markovića.Ja sam se vratio kod vozila i tu sam bio do povratka na početnu poziciju, koja se nalazila 300 metara niže u ulici Svetozara Markovića.

Službenu belešku dostavljam na uvid i dalje postupanje.

BELEŠKU SAČINIO Vodnik policije Mitar Milosavljević

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane