Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (47)

Ko plati sudije, ne boji se robije

Srpski sudovi jo donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i jo lošiji ljudi. Najgori medu njima je, svakako, ministar pravde Nikolica Selakovi. O tome piše na urednik Milan Glamočanin, nekadašnji načelnik uprave u policiji.

Milan Glamočanin

Za ministra pravde Aleksandar Vuči je, za velike pare, a procenjuje se da je re o desetini miliona dolara, postavio Nikolu Selakovića, asistenta na Pravnom fakultetu u Beogradu, bez položenog pravosudnog ispita. Nikolin brat, Dragan Dejvid Selakovi, američki je državljanin, koji je osnovao organizaciju za zaštitu prava gey populacije. Štiteći se tom kapom, sa svojim kompanjonom je u SAD-u zaradio oko milijardu dolara, prodajući piratske softverske programe Majkrosofta i Adobe.

Istražitelji raspolažu podacima da je gospodin Dragan S. za nameštenje svoga brata Nikole platio srpskom premijeru oko 300 miliona dolara!

Aleksandar Vuči je proširio korupcijske aktivnosti koje je uspostavila Demokratska stranka i njene vlade.

Život u Srbiji je nesnosan. Kako li je tek onima koji su u pritvoru, ili zatvoru?

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu je g. Zvonko Grulovi, izbeglica iz Zadra. On je za zločine u Donjem Zemuniku, za koje je bio optužen zajedno sa svojim ocem Savom, presudom Županijskog suda u Zadru K. 46/96 od 12. 12. 1996. godine, osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Presudu je potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske.

Okružni zatvor u Beogradu, u kome je smešteno više od 1.000 pritvorenika, prava je dušegupka.

Upravnik Grulovi je zaposlio suprugu Oliveru Mirkovi Grulovi kao šefa pravne službe, Aleksandru Grulovi kao šefa obračunske službe, Nikolu Štrpca u službi za obezbeđenje video nazora, kao i rođaka Kokir Stevana. Drugog rođaka Nikolu Tintora je zaposlio u 43. godini života kao službeno lice, što nije zakonom dozvoljeno. Za šefove smena je postavio ljude bez kvalifikacije i rođake Glišu Kljajića i hroničnog alkoholičara Miloša Galijaša, koji su iz njegovog rodnog mesta. Doveo je i jo, najmanje, 20 ljudi koji rade u službi obezbeđenja, koji su sa njim u rodbinskim vezama.

U pismu upućenom Tabloidu, navodi se da se upravnik Grulovi prema zaposlenima, ako nisu njegovi rođaci ili zemljaci, ponaša isto kao i prema onima nad kojima je vršio zločine, za koje je i osuđen. Ministarstvu pravde Srbije je naneo neviđene finansijske gubitike, koje neko zataškava. Naročito je upravnik Grulovi brutalan prema onim pritvorenicima koji odgovaraju po optužnici za ratne zločine, ili su osuđeni, a čekaju pravnosnažnost presude. Za njih nema razumevanje.

Njegov zemljak Željko Gradiška je bio upravnik u KPD Požarevac, ali je, zbog teških malverzacija sklonjen, i sada je zamenik upravnika KPD Ni, u kome je zaveo pravi teror prema osuđenicima i zaposlenima. Pre njega upravnik u KPD Zabela - Požarevac bio je Velimir Vidi, ratni upravnik KPD Istok na Kosovu i Metohiji. Potom je g. Vidi bio upravnik Okružnog zatvora u Beogradu, potom u Padinskoj Skeli. Nakon penzionisanja, ministarka Snežana Malovi postavila je gospodina Vidića za savetnika ministra pravde, zaduženog za izvršenje krivičnih sankcija, mada u okviru ovog ministarstva postoji Uprava za izvršenje zavodskih sankcija.

Gospodin Vidi je zaposlio svoju suprugu Mirunu u Okružni zatvor u Beogradu, lično potpisujući rešenje o njenom ''preuzimanju'' iz KPD Istok, u kojem nikada nije radila. Kćerku Maju, vlasnicu diplome više trenerske škole u Severnoj Mitrovici gospodin Vidi zaposlio je kao instruktora u ministarstvu, a nije mogao da odoli da ne zaposli i sina!

Dramatično stanje u kojem se nalaze osuđena lica u novom zatvoru u Padinskoj Skeli nikoga ne zanima. Upravnik Milan Pavlovi, koji je premešeten u ovaj zatvor zbog mahinacija na mestu upravnika KPD Sremska Mitrovica, uveo je korupciju i nasilje nad osuđenicima, koji nemaju novca. Pisali smo da osuđenici pola litre mleka mogu u kantini da kupe za 96 dinara!

Osuđenici u Srbiji velike primedbe imaju na rad zamenika Zaštitnika građana Miloša Jankovića. On je pre deset godina bio direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Svoj rad je podredio da svog bliskog rođaka Aleksandra Matića, koji je pre više od 17 godina ubio dvojicu beogradskih policijaca i teže ranio inspektora Rodoljuba Milovića. On je, pre ovog događaja, ubio i svog druga, člana mafijaške grupe kojoj je pripadao.Gospodin Jankovi je skoro uspeo da izvuče rođaka - trostrukog ubicu, i verovatno se zadužio kod rukovodstva u Zabeli. Pre mesec dana osuđenik Mati je umro u Zabeli, predoziran. Očekivao ga je uslovni otpust.

Danas su Jankovićeve posete zatvorima režirane, a povodom pritužbi zatvorenika, uglavnom šalje saradnice, koje, čak, ni ne zabeleže šta im pritvorenici govore.

Dosije o delovanju Miloša Jankovića je u pripremi, i molimo sve one koji su mu se žalili, a on ih prodao, da nam se obrate.

Dakle, gospodin Velimir Vidi stoji na čelu mafije u Ministarstvu pravde Srbije, koja teroriše sva pritvorena i osuđena lica. Upućeni tvrde da ministar Selakovi nije mogao da Velimira Vidića vrati ponovo u penziju, jer je bivša ministarka Snežana Malovi naredila Vučiću da ne dira njene ljude. Preko Vidića se obrću velike pare, kada je re o statusu osuđenih lica.

U istražnim zatvorima godinama čame oni koji ne plate, preko svojih advokata velike svote novca za oslobođenje. Posebna je priča Viši sud u Beogradu. Vanraspravnim krivičnim većem Odeljenja za postupanje u predmetima organizovanog kriminala, predsedava predsednik ovog suda Aleksandar Stepanovi, koji je, posle Nikole Petrovića, Vučićevog kuma, najuticajniji član mafije. Ujedno i najopasniji. On je na čelu grupe u kojoj su mafijaški bosovi: Nikola Petrovi, direktor EMS-a, Zlatibor Lončar, ministar pravde, Aleksandar Đorđevi, direktor BIA i Duško Milenkovi, predsednik Apelacionog suda u Beogradu.

Predsednik suda odlučuje o produženju pritvora, raspoređuje predmete, odlučuje kada će spojiti predmete, da suđenje počne ispočetka, odlučuje kog advokata će postaviti za branioca po službenoj dužnosti, i tako optužene potpuno pobiti.

U predmetu takozvanoj ''valjevskoj grupi'', optuženi se nalaze više od šest godina, a nije doneta ni prvostepena presuda. Nakon 74 održana pretresa, došlo je do spajanja dva predmeta, a sve sa ciljem da se pođe od početka! Tako je jedan od optuženih otkazao punomoćje advokatu Anti Biškoviću, koji pripada čuvenoj mafijaškog grupi omiljenih advokatura predsednika suda, objasnivši da je morao da proda kuću i svu imovinu, i da više nema novca.

Njemu je određen advokat po službenoj dužnosti, a predsednik suda je odredio da advokat Boškovi brani u ovom istom predmetu drugog okrivljenog, koji ima suprotnu odbranu od onog koga je za novac branio. Na pretresu održanom 26. januara, pred većem specijalnog odeljenja kojim je predsedavao sudija Aleksandar Trešnjev, optuženi kome je dodeljen advokat Boškovi za službenog branioca, tražio je od veća da razreši ovog advokata, kao njegovog branioca, jer nema poverenja u njega, ni kao čoveka, ni kao advokata. Veće je odbilo njegov vapaj, a Boškovi je bio besan, i odlučio je da nastavi ''da brani'' optuženog koji ga smatra većim neprijateljem od tužioca. Postupci se pred srpskim sudovima odugovlače u nedogled, da bi optuženi plaćanjem branilaca bili dovedeni do prosjačkog štapa.

Upućeni tvrde da je najopasniji kriminalac u srpskom pravosuđu, i najbeskrupulozniji, sudija Aleksandar Stepanovi. Ali, ni predsednik Apelacionog suda u Beogradu, anonimni sudija Duško Milenkovi, nije zaostao u ''prljanju ruku''. Samo u Srbiji je danas moguće, zbog ove dvojice ljudi, da izgubite svu imovinu, da vas osude na višegodišnji zatvor, da vam unište život, i da su, pritom, sudije koje donose tu odluku, svesni svog zločina.

Da ironija bude veća, supruga Aleksandra Stepanovića, koja je zaposlena u Ministarstvu pravde, u odeljenju za izvršenje krivičnih sankcija, proglašena je nedavno, od misije OEBS-a u Beogradu, zajedno sa Vidom Petrovi Škero, za ''ličnost godine''. Aleksandra Stepanovi i Vida Petrovi Škero! Kao Bog i šeširdžija! Ali, kada je Aleksandra u pitanju, para vrti gde burgija neće!

Sledeće brojeve posvetićemo razobličavanju ove bande.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane