Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Pantomima

M. Grabež

Novinarka Radio televizije Srbije Olivera Jovićević, već deset godina učestvuje kao statista u emisiji "Upitnik", koja je, zahvaljujući njenom neverovatnom udvoričkom kapacitetu, postala poligon za promociju režimskih protuva i kriminalaca visokog ranga. Ova samoljubiva i neostvarena žena - raspuštenica, u ulozi kamene statue, potpuno je sporedni lik u jednoj od najmračnijih emisija koja je ikada emitovana na RTS-u.

Za tu jednu deceniju, koliko traje "Upitnik", gospođa Jovićević nikada nije postavila nijedno ozbiljno pitanje svome sagovorniku, posebno ako je u pitanju kakav važan državni funkcioner. Niko kao ona nije sposoban da beskonačno ćuti pred "uvaženim" gostima, a i kad progovori nešto, to je užasna apologija, jedno najbednije podaničko ulizivanje.

Vrhunac njenog udvorištva desio se polovinom marta meseca ove godine, kad je po ko zna koji put, gost RTS-a bio Aleksandar Vučić. I ono malo reči koje upotrebljava u retkim prilikama, nestale su. Vučić je sam sebe pitao i sam sebi odgovarao. Sve što je uradila, bilo je idolopokloničko udvaranje Vođinim nabrajanjima "veličanstvenih pobeda".

Emisija je snimljena samo dan posle užasne nesreće vojnog helikoptera, u kome je život izgubilo šestoro ljudi, prevozeći bolesnu bebu iz Novog Pazara. Pre emisije je dobila strogu zabranu da tu temu pominje na bilo kakav način (uz objašnjenje, "dok se istraga ne završi"). I pored toga što je imala i profesionalnu i ljudsku obavezu da postavi najvažnija pitanja o helikopterskoj nesreći, ona to nije učinila, nego je na sve načine izbegavala da na bilo kakav način omete raspomamljenog Vučića u njegovom manijakalnom monologu koji je trajao pred očima miliona ljudi. On se besramno hvalio, ona ga je još besramnije podržavala u tome. Nedavno, u jednoj estradnoj novini, Olivera Jovićević je na pitanje šta misli o Vučiću, rekla kratko: "Vešt". Te večeri, njena veština da se podvuče ispod Vođinih skuta, prevazišla je sve druge veštine.

Ako postoji sinonim za licemerje i bedno podaništvo u novinarstvu, onda je to Olivera Jovićević, ali, uprkos tome, ona vodi čak i nekakvu novinarsku školu! Nesrećni polaznici (ako ih još ima), od nje mogu da nauče samo kako da izbegavaju svoj posao.

Pre mnogo godina, mlada Olivera Jovićević je imala žarku želju da se ostvari kao glumica. Tako je jednog leta put odveo na more, u Makarsku. Na terasi jednog hotela, danima je zabavljala goste, igrajući, pevajući, podvriskujući, i ko zna šta još...Gosti su u ono vreme imali para, bili su izdašni, čašćavali je...Ali, njen zabavljački talenat nije uspeo da se dopadne komisiji glumačke akademije. Umesto toga, otišla je u novinarstvo.

Danas se bavi pantomimom. Kad Vođa zine, ona se pokloni.

Na žalost, ona je samo reprezentatvni primer, jer pantomimičara na srpskim televizijama ima toliko, da ih je teško pobrojati.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane