https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Biltovanje

N. Vlahović

Bivši švedski premijer i ministar spoljnih poslova, Karl Bilt, osvedočeni fašista, srbomrzac i rusofob, član nekakvog savetničkog tima Petra Porošenka (zajedno sa sličnim ološem, Mihailom Sakašvilijem i Džonom Mekejnom), pojavio se na mestu zločina, u Beogradu, 13. maja ove godine. Povod je bio medijska debata organizovana u sklopu obeležavanja dvadesete godišnjice članstva Finske, Švedske i Austrije u EU.

Dok su ga vozili službenim kolima Vlade Srbije, prema mestu događaja, Biltu je pogled pao na ogroman bildbord na kome je pisalo "Gazprom-Naftna industrija Srbije", ukrašen srpskom i ruskom zastavom.

Bio je to povod da ovaj provereni zlotvor pobesni, pa je nekoliko sati kasnije svoj bes izlio društvenoj mreži Twiter, gde je stavio i fotografiju pomenutog bildborda. Bilt je napisao i jedan ružan komentar uz fotografiju, u kome kaže da „Rusija pokušava da razdvoji EU i njene prijatelje" (!?). I ne samo to, nego je dodao da je „Rusija aktivna na polju širenja svog uticaja na Balkanu".

I to kaže čovek koji je bio jedan od aktivnih učesnika u kreaciji jugoslovenskog krvoprolića devedesetih!

To što Šveđani mrze Ruse, nije od juče. Rat između Švedske i Rusije trajao je od 1788. do 1790. godine. Kralj Švedske Gustav III je lažirao napad na švedsku karaulu, što je iskoristio kao povod za rat. Rat je završio bez pobednika, a vodio se dok je Rusija vodila daleko teži rat sa Turskom.

Vreme prolazi ali maniri ostaju zauvek. Na primeru Srbije, spoljna politika Švedske je pokazala neviđenu mržnju i učestvovala u najgorim medijskim podmetanjima i manipulacijama. To su i neki retki, časni, skandinavski novinari i potvrdili.

Karl Bilt je i u svojoj domovini omražena ličnost, koju smatraju arogantom i licemernom. Poznat je među političarima u Stokholmu po neverovatno glupim izjavama koje su štetile Švedskoj. Bilt, inače, dolazi iz jednog kulturnog miljea koji je prilično bolestan (dovoljno je otvoriti švedske novine i videti kako se devojke venčavaju sa psima, ili, kako je incest normalna rabota).

Kome je Bilt trebao u Beogradu? Nije teško pogoditi: Aleksandru Vučiću i njegovoj bolesnoj potrebi da se podastire svojim omiljenim porobljivačima iz devedesetih. I ta se bolest zove: "Stokholmski sindrom", naučno je potvrđena i nalazi se u udžbenicima psihijatrije. A reč je o ljubavi koja se rađa kod kindapovane, izolovane i mučene žrtve, prema svome mučitelju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane