Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, specijalno za Magazin Tabloid kaže: "Nemam ja tako fine neprijatelje da me hvale i da promovišu moj visoki rejting"

Izvadila sam prijavu protiv Vojina iz fioke!

U razgovoru za Magazin Tabloid, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, između ostalog kaže da je zagovornik da domaće firme moraju da imaju više posla, i da nema ni jednog razloga da ne budu glavni izvođači, a ne da ih stalno guraju u podizvođače, dok često rade ceo posao. Nadam se da će bar jedinu deonicu, koja nije ugovorena na koridoru Deset, dobiti konzorcijum domaćih firmi, jer su sposobne da naprave, ništa lošije od bilo koje strane firme, dodaje Mihajlovićeva

Razgovarao: Vuk Stanić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ekskluzivno za Magazin Tabloid otkriva da je krivična prijava protiv poznatog mešetara električnom energijom, Vojina Lazarevića, godinama držana u fioci Ministarstva energetike, ali i da je ona imala hrabrosti da je iz fioke izvadi i prosledi nadležnom tužilaštvu.

Sve to ukazuje da je pomeranje Mihajlovićeve sa mesta ministra energetike odgovaralo onima koji vole da mute u tom sektoru. Osim toga, Mihajlovićeva se svojim radom u ovoj i prethodnoj Vladi zamerila najmoćnijim ljudima u državi. Između ostalog, Ljubiši Buhi, zaštićenom svedoku, pretila je rušenjem nelegalnih objekata. Nedavno je predložila da resorni ministar povodom malverzacije sa nabavkom brojila za EPS, (vrednost posla 500 miliona evra), dostavi MUP-u izveštaj o nepravilnostima na tenderu. U ministarstvu koje sada vodi pokrenula je krivične istrage protiv desetine korumpiranih službenika, i bivših ministara, a na pitanje Tabloida, da li se boji za ličnu bezbednost ona odgovara: "...Iskreno ne očekujem da me iko čuva, i daje podršku. Ja sam svesna da kad su teške stvari, uvek ostanete sami. Nikad neću odustati od borbe za bolje!"

- Kako komentarišete situaciju u kojoj su državni službenici, i bivši ministri proteklih godina naneli štetu od 60 miliona evra Železnici, a da niko nije krivično odgovarao?

Z.M: Još nije. Ne znači da neće. Tužilaštvo radi i ja im verujem, a volela bih da vidim da svi predmeti dobiju svoj epilog, kao na primer predmet koji se odnosi na Vojina Lazarevića oko struje, jer ja sam krivičnu prijavu koja je bila po fiokama kao ministar energetike ponovo otvorila, i prosledila tužilaštvu. Ako neko nije kriv, da se zna da nije, a ako jeste, zna se gde mu je mesto...

- Da li ova Vlada, ili barem Vaša stranka, planira da u Skupštinu pošalje predlog izmena Zakona o državnim službenicima, kako bi se sklonila gomila štetočina koje rade u gotovo svim ministarstvima? Kakav je Vaš stav po tom pitanju? Podsetićemo rekli ste da u Vašem ministarstvu ima dvadeset pravnika od kojih je upotrebljivo tek pet.

Z.M: Da, planiramo. Državna administracija će biti manja, stručnija i brža. Ja mislim da Zakon o državnim službenicima hitno mora da se menja, jer nije pitanje samo broja ljudi, već i kvaliteta ljudi. Državi treba mala, efikasna, profesionalna, i dobro plaćena administracija, a ne glomazna, nezainteresovana i zaštićena, kakvu imamo danas. Očekujem od Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu da izađe sa predlogom izmene zakona.

- Pruga Beograd - Bar, koja je u poplavama prekinuta je popravljena kako ste obećali. Ali kada će ta pruga biti osposobljena da vozovi mogu da idu prosečnom brzinom od barem 90 km na sat? Kada će Železnica nabaviti nove lokomotive i vagone, sa bežičnim internetom i drugim stvarima koje se danas podrazumevaju u razvijenim zemljama?

Z.M: Rekonstrukcija ove pruge koja će je osposobiti da dođe na projektovanu brizinu, od 80 do 90 km na sat, počinje u trećem i četvrtom kvartalu ove godine, a finansira se iz ruskog kredita. Posle dvadeset godina se konačno ulaže u železničku infrastrukturu, i nije mi jasno šta se radilo, i kako smo mogli da očekujemo bilo šta u ovom vidu transporta ako vozovi idu u proseku 30 kilometara na sat.

- Da li će nekoliko desetina preostalih radnika Želtursa, odnosno KSR-a u narednom periodu biti vraćeni u sistem Železnice?

Z.M: Njihov status mora biti rešen, kakvo rešenje će biti zavisi dosta od Ministarstva privrede. Moj stav je kao i u energetici, gde smo Kolubaru metal vratili u okrilje EPS-a, jer vrši osnovnu delatnost. Dakle, rade se analize i ako vrše osnovnu delatnost, onda je bolje da su deo sistema.

- Kada će Srbija imati domaću voznu kompoziciju, na koju je moguće u Beogradu, Novom Sadu, popeti se kolima na voz i otići na letovanje u Grčku? (Spavaća kola, ili kupe, plus auto voz)

Z.M: Nadam se vrlo brzo jer je to u planu svih promena, i ulaganja koja vršimo.

- U vreme Borisa Tadića, odnosno Milutina Mrkonjića, vlast je planirala da finalizacijom koridora deset i izgradnjom drugih putnih pravaca, poboljša rejting, da bi na izborima ponovo dobila vlast. Novac za izgradnju puteva je odobren i iz budžeta prebačen firmama odabranim na tenderu, ali ne i podizvođačima. Znamo da su Vas putevi sačekali ne završeni, da su Tadić i Mrkonjić otišli sa vlasti, da li Vi možete da nam kažete šta se desilo sa novcem građana koji je tadašnja vlast dala putarskoj mafiji? Da li je istina da se još uvek traga za više od milijardu evra, budžetskog novca iz tih poslova?

Z.M: Koridor deset se gradi decenijama, i mogli smo imati dva koridora deset do sada. Ovako svi nas zaobilaze, idu kroz druge države, mi godišnje zbog toga gubimo stotine milion evra, i onda se ljute kada kažem da je bilo javašluka. Mislim da im je jednako bilo važno da medijski pokrivaju i otvaraju ponekad i dva puta isti most. Prvo otvore jednu pa drugu traku... Nisu umeli da se istinski udube u probleme koji postoje, i rešavaju ih. Upravo tako su najviše stradali podizvođači, jer im se u najvećem broju slučajeva dešava da izvođač ne plati za izvedene radove. Inače ja sam zagovornik da domaće firme moraju da imaju više posla, i da nema ni jednog razloga da ne budu glavni izvođači, a ne da ih stalno guraju u podizvođače, dok često rade ceo posao. Nadam se da će bar jedinu deonicu koja nije ugovorena na koridoru deset dobiti konzorcijum domaćih firmi, jer su sposobne da naprave, ništa lošije od bilo koje strane firme.

- Molim Vas prokomentarišite činjenicu da ste više puta neformalno predloženi za novog predsedničkog kandidata Srpske Napredne stranke na sledećim izborima?

Z.M: Nisam ni formalno, ni neformalno predložena ni ja ni bilo ko drugi. Ta tema u SNS-u ne postoji. Kada budu bili izbori, i priprema za njih onda ćemo pričati, i videti ko će biti kandidat SNS.

- Priča se da je sukob između Vas i kadrova Predsednika Tomislava Nikolića, počeo nakon što su Vaši neprijatelji u stranci plasirali priču da Vam je popularnost daleko ispred one Predsednika Srbije?

Z.M: Nemam ja tako fine neprijatelje da me hvale i da promovišu moj visoki rejting. Ja puno radim jer verujem da mogu da pomognem, ubrzam i pokrenem, to je moj stil života, a ne kampanja.

- Više puta su mediji pisali o podelama unutar Napredne stranke, kako komentarišete te priče?

Z.M: Najviše čitalaca je u SNS-u. Zato mediji stalno izmišljaju priče o SNS. Najveća stranka, najveće priče. Pa neće valjda da pričaju o LDP-u?

- Vodili ste Ministarstvo energetike, sada građevinarstvo i saobraćaj, u oba sektora Vašim radom ste se sukobili sa najopasnijim i najuticajnijim ljudima u regionu. Da li ste imali podršku unutar stranke za takav rad? Da li se bojite za ličnu bezbednost? Da li možda napadi stranačkih kolega na Vas imaju veze sa činjenicom da ste napali neke od tajkuna koji su njih lično finansirali?

Z.M: Da nisam imala podršku ne bih bila potpredsednik. Sve što radim radim u dogovoru i u saglasnosti sa Vučićem, ali isto tako, iskreno ne očekujem da me iko čuva, i daje podršku. Ja sam svesna da kad su teške stvari, uvek ostanete sami. Nikad neću odustati od borbe za bolje, za pravdu nikad neću odustati da zaustavim svakog ko bi da se bavi nečasnim radnjama..

- Sukobljavali ste se i sa koalicionim partnerima, najviše sa onima iz SPS, delovalo je da imate podršku premijera, ali ne i cele stranke u tim situacijama?

Z.M: Velika smo mi stranka. Kada bi me svi voleli i hvalili, znala bih da loše radim.

Glosa

Rusi šalju pare za rekonstrukciju pruge Beograd-Bar, koja će se osposobiti tako da vozovi mogu da idu brzinom, od 80 do 90 km na sat, radovi počinju u trećem kvartalu ove godine

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane