Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Elitni biznisi vlasnika vlasti, ili, kako gradska vlast garantuje bolju budućnost sa bombon-sirupom

Ugledni građani iz neugledne čaršije

Bolest kao dijagnoza postoji samo u medicinskim knjigama, ali, "epidemija" koja od 7. jula 2012. definitivno razara Zrenjanin, potiče od političkih "bolesnika", nazadnjaka, ovdašnjih vlasnika vlasti. "Uživaoci" arčenja grada, SNS i SPS vrhuška, kao od šale pelješe gradsku kasu. Opijenost apsolutnom vlašću ide tako daleko, da je recimo za potrebe ovdašnje ustanove Apoteka,"savršenom" kompenzacijom, bukvalno kupljen konj za uživanciju aktuelnog predsednika gradskih socijalista.

Zoltan Horvat

Na "obuku" iz predmeta usavršavanje lokalne samouprave odmah i sad, ovdašnji nazadnjaci idu direktno u superluksuzni mondenski Kan, gde su glavni zrenjaninski "manekeni" iz redova gradonačelnika, zamenika im, pomoćnika...Ima i veličanstvenih junakinja grada, dama, poput direktorice Centra za socijalni rad. Lepoj i zanosnoj Julijani, družbenici pomoćnika gradonačelnika, nezaobilaznog faktora (ne)stabilnosti do bola nesposobnih, ispunila se životna želja da izbliza vidi izvikani crveni tepih i prošeta istim. Žudnju za ovom scenom, već su osetili i Zrenjaninci. Privilegovani su da i u rođenom gradu "pare" oči, diveći se novim dvorišnim bazenima i ganc novim Toyotama i u ulici Miloša Crnjanskog, gde Julijana, sa gospođa majkom joj Ileanom, ima blagougodan i topao dom.

Da je Željko Malušić, glavnokomandujući gradskih socijalista, ljubitelj rasnih konja, jeste. Da stiče sopstvenu ergelu i da uživa u jahanju i teranju ovdašnjih poslušnih konja, još je tačnije, ali teško će javnosti objasniti poslednji transfer rasnog ajgira u iznosu od 12 miliona dinara u svoju štalu. Naime, stranački podobni, na grbači Zrenjaninaca, "radosno se i uporno ugrađuju"u raspodelu naših novaca. Kako drugačije, no, preko apotekarskog biznisa. Privatna poljoprivredna firma Almex Group iz Pančeva, trenutno i na privremenom radu u Zrenjaninu kao kupac IPOK-a, između ostalog, proizvodi i bombon sirup, zaslađivač sirupa za decu i odrasle. Nedavno je zrenjaninska ustanova Apoteka kupila enormne količine bombon sirupa, dovoljne za period od najmanje nekoliko decenija?!?

Kupovina sirupa bila je finale kompenzacije gde je prvi socijalista grada pazario konja u Ergeli Veličković iz Jabuke (na adresi Ribarska 147). Ergela Veličković je u vlasništvu pančevačke Almex grupe, koju vode viđeniji banatski socijalisti.

Dakle, da bi se došlo do konja vrednog 12 miliona dinara, Almex Group je prodao tone "bombona" za keš zrenjaninskim Apotekama. Rutinski "posao" nije legalan ako se prethodno ne overi potpisom nadležnog iz nadzornog (sluganjskog) organa ustanove.

Nenad Čolić, šef nadzornjaka, provereni nazadnjački izvršilac iz SNS MZ Šumice, ladno je potpisao kupovinu apotekarskih bombona. Time je kompenzacija kompletno odrađena, pa su privilegovani banatski SPS pajtosi proslavili "bezbedan" prelazak konja iz jedne u drugu štalu. "Suvo znanje" ovdašnjih marketinških mozgova, doprinelo je da i zrenjaninska apoteka ima svog konja, čime je blentavim sugrađanima pokazano, kakvom "silom prde" gazde srednjeg Banata.

Zabavljačke sklonosti nazadnjaka upotpunilo je i odbojkaško slavlje u Kleku povodom ulaska mesnog kluba u super ligu. Bio je to i povod da se sve behaton kocke iz centra Zrenjanina prebace u centar sela (koliko sutra centar opštine)koji je popločan istim, nakon čega je proslava mogla da počne. Domaćin slavlja Ćapin, legendarni šef kabineta gradonačelnika, pozdravio je uspeh talentovanih mladih dama, nakon čega je glavni program mogao da počne. Zvezde večeri bile su nazadnjačke guzonje, željne rutinskog krkanluka u intimnoj atmosferi, pa je odbojkašicama i drugim nepotrebnima poručeno: a sad, deco, fajront!

Sportske zanimacije su veoma interesantne vlasnicima obrtnih sredstava iz gradske kase. Kada se dele sportske pare, Regionalnom Isusu, direktno sišlom s neba, nisu potrebni "nepotrebni svedoci", poput gradske ministarke za sport. U odsustvu ubijenog FK Proletera, član područne (ŠKLJ) lige Radnički, dobio je direktno iz gradske kase 2,4 miliona dinara. Akcija uterivanja para u propali zrenjaninski fudbal zvanično se "brani" neophodnošću smeštaja mladih fudbalski talenata pridošlih u Zrenjanin.Tata-mata kluba je Neša Karapandža, alijas Džeger, samozvani menadžer Zrenjanina, do groba zahvalan Regionalnom na kumstvu i licenci, da bukvalno radi sve što mu padne na pamet.

Istovremeno, Plivačkom klubu Proleter sa olimpijskim kandidatima, sportskoj diki i ponosu grada, za celu 2015. godinu namenjeno je bednih 300 hiljadarki. Ima li tu normalnih, bando nazadnjačka, povikaše seljaci i preostala zrenjaninska inteligencija u nestajanju.

U Zrenjaninu ni lasom ne možeš da povataš sve ofirane nazadnjačke mahinacije koje za policiju i sud ne postoje. Regionalni, nakon svakog ateriranja s neba i direktnog pada na glavu,izvršioce nazadnjaštva naziva uglednim članovima. Naravno da je ugledna i bivša žestoka ligašica, istina u poznijim godinama, već spomenuta gospođa mama, Ileana Bobek.

Danas je gospođa mama, uz podršku takođe ugledne koleginice Lukrecije Ursulesku, takođe pobegulje iz LSV, vatrena pristalica nazadnjaštva.Članica je upravnog odbora JKP Vodovod i kanalizacija, nezaobilazna i u akciji izgradnje fabrike vode do kraja kalendarske godine. Jes da je dotična gospođa mama, ne tako davno, po izvršnoj sudskoj presudi kao okrivljena, ojadila samo jednu zemljoradničku zadrugu. Iz ofiranog kriminala, direktno je, kao ugledna, uletela u vodovodžijski biznis, što je, najblaže rečeno, protivzakonito.

"Moćna zaštita" je na samo pedesetak metara udaljena od upravne zgrade Vodovoda, gde u udobnoj fotelji direktorice Centra za socijalni rad, sedi i posluje mila joj, draga i megauspešna ćerka, takođe ugledna, Julijana.

'Vako ugledne i nedodirljive ne viđaju se svakog dana, što je sasvim dovoljno za ponos njihovom muškarcu, jednom od najuglednijih i najnedodirljivijih večitih vlasnika vlasti.

Da ne zaboravimo preostale, danas ugledne, poput nazadnjački munjevite karijeristkinje, gospođice Tubin, odbornice SNS. Pred ovom mladom, već uglednom, zahvaljujući ljubavi i poverenjuna čisto stranačkoj osnovi sa napadno uglednim Džegerom,otvaraju se vrata raja. Ne gine joj zagarantovana visoko pozicionirana, NS ili BG karijera.

Boli glava od ugleda, latimo se lakših tema. Kasa ovdašnje Regionalne bolnice u večitoj izgradnji olakšana je ove godine za dodatnih 3,6 miliona dinara. Dvojica, takođe Uglednih profesora FON-a (Fakultet organizacionih nauka), za po tričavih 150 hiljadarki mesečno, pristali su na savetničke funkcije na adresu direktorke dr Kozlovački.

Legendarna, takođe Ugledna Domaćica Goca, sredstvima iz bolničke kase zahvaljuje se Uglednima FON-a na podršci prilikom njenog kratkotrajnog i uspešnog boravka u ovoj ustanovi. Najbolji saveti su restoranskog tipa, što dalje iz grada - to bolje, pa se intimno društvo 'vake elite, uz pažljivo odabrano iće i piće, dogovara o tome kuda na zimovanja, letovanja i druge neophodnosti, isključivo u službi ubogih pacijenata.

Dragan Šašić, uporni, dosledni i pažljivi pratilac svih uglednih radnji legendarne Domaćice putem dobijanja informacija od javnog značaja, "nepotrebno" joj zagorčava život, pa je"vidno potresena" direktorica primorana da, zajedno sa svojim takođe uglednim koleginicama, vida "demokratske junačke rane" na besplatno skupim tretmanima duše i tela u Banji Rusanda.

"Razočarana" je i ponašanjem bivše predsednice upravnog odbora, gospođe Biljane Gligić, koja je poslednjih meseci prestala da zvanično potpisuje sve i svašta, nalik ofiranom kriminalu u zdravstvu. Naravno da joj je sa"najiskrenijim žaljenjem" uručen papir o prekidu saradnje, gde se predsednik upravnog odbora, ionako, nikada ništa nije pitao. Nova predsednica upravnog odbora, ugledna dr Svetlana Detki, najverovatnije je vežbala u međuvremenu kratko potpisivanje svog imena i prezimena, čime je vraćen prividan mir u ovdašnje nemirno zdravstvo, opterećeno nezajažljivim apetitima belih mantila ka zagarantovanom politikanskom diletant-karijerizmu.

Zrenjanin, opterećenom tolikim ugledom Uglednih, pronašao je način da odgovori na čistu propast. Poslednjeg dana aprila, nakon petnaestak godina, održana je prva repriza građanskog protesta protiv ove, ovakve i svake nakaradne vlasti. Bez stranačkih obeležja, dostojanstveno je prošetalo centrom grada više od 800 ljudi. Bilo je lepog sveta, ponajviše iz redova srednjeg (zaštitnog) sloja, ubijenog u pojam nazadnjaštvom.

Dobromisleći ljudi, željni povratka dostojanstva građaninu (ne)pokornom, nezaposleni, socijalno ugroženi, sindikalci, članovi formalnih i neformalnih udruženja, digli su glas. Poruka gradskim guzonjama u 12 tačaka je jasna: vreme je da pokupe svoje pinkle, jer ih niko ozbiljan i normalan nije zvao.

Nastavak protestnih šetnji najavljen je radosno za prve dane juna, što je nešto duži put povratka u svet normalnih. Za onaj drugi, kraći, nema dovoljno motki da se pomlati sve najgore što je isplivalo na površinu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane