Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Antikultura

Pančevo: mali pregled destruktivnih delatnosti Jasmine Ivanišević, gradske većnice za kulturu

Umetnica, stočarskog smera

Na mestu gradske većnice za kulturu Pančeva, zasela je Jasmina Ivanišević, razvedena Večanski, koja na najgori mogući način podseća na slona u staklarskoj radnji, što se potvrdilo u svakom poslu koga se dohvatila a da ima veze sa kulturom. Ova gospođa, koja je svoj "akademski put" započela u poljoprivrednoj školi (smer stočarstvo), i dogurala do istaknutog pančevačkog "kulturtregera", ostaće upamćena po enormnom trošenju državnog novca (za potrebe "žutog preduzeća"), ali i po stalnim svađama sa podređenima.

Arpad Nađ

Takozvana kulturna javnost u Srbiji, tek nedavno je saznala o najnovijoj svinjariji koja je Pančevu priređena sklapanjem štetnog ugovora sa Fondacijom Bate Mihailovića, slikara koji je iza sebe ostavio oko 2000 molerskih remek (ne)dela, koje je, tokom poslednjih 20 godina života, po svaku cenu pokušavao da utrapi gradu Pančevu, pošto očito ni sam nije znao šta da sa time uradi, jer je naslikao kvadratni kilometar tih mazarija. Pažnčevci razmišljaju logično: da je to nešto vredelo, prodao bi za skupe pare, još za života. Ali, kako on nije uspeo u tome, sada su njegovi naslednici odlučili da reše taj problem, posebno problem skladištenja, konzervacije, opremanje slika, plaćanja osiguranja i i drugo, tako što su sve stavili Pančevu na grbaču. Ostavština pokojnog Mihailovića i dalje stoje u depoima Narodnog muzeja u Beogradu, koji je to po službenoj dužnosti primio na čuvanje i jedva čeka da se kurtališe bede.

Glavni krivac što je Pančevo postalo lager za zbrinjavanje Mihailovićevih "tehnoloških viškova", svakako je Jasmina Ivanišević Ex Večanska, gradska većnica zadužena za kulturu. Ona je obavestila javnost da se u prostor od 250 kvadrata na spratu useljava Galerija Bate Mihailovića. Ali, da bi cirkus bio kompletan, tu će, kako ona reče, biti smešten i alternativni circus Nova Elektrika, a jedan deo prostora biće preuređen u rezidencijalni prostor, odnosno mali stan sa kuhinjom i kupatilom, kako bi umetnici koji gostuju u Pančevu imali privremeni smeštaj. Samo nije naznačila ko će sve raspolagati sa ključevima i za šta će taj stan biti korišćen između dva gostovanja.

Međutim, pošto je u centru Pančeva akutan nedostatak hotela i izdavanja smeštaja za dnevni odmor, vrlo je moguće da će ovaj prostor biti korišćen za dnevni odmor raznoraznih pseudoumetničkih kapitalaca sa platnog spiska ostataka Žutog preduzeća

Za koje je to kapitalne zasluge Jasmina Ivanišević Ex Večanska postavljena na mesto većnice za kulturu Pančeva?

Kada se pogleda glumačka karijera, jasno se vidi da je reč o epizodnoj glumici koja je u nekoliko sezona provedenih u Ateljeu 212 uglavnom glumila uloge od po nekoliko minuta, tipa druge služavke ili druge dame, a ni na Televiziji se nešto nije iskazala, pa je, recimo, u seriji "Montevideo", glumila u jednoj jedinoj epizodi 2013. godine. To je i jedini film u kome je imala iole važniju ulogu.

Ali, to njoj ni najmanje nije smetalo da u Pančevu izigrava veliku i nezamenjivu dramsku umetnicu (pančevački izraz za glumicu-epizodistu) koja je pre fakulteta završila stočarski smer pančevačke Poljoprivredne škole, i koja za svoju karijeru i životnu ulogu nestranačke ličnosti na platnom spisku DS može da zahvali kumstvu sa drugom ženom Voje Brajovića, Milicom Mihailović.

Kao gradski većnik za kulturu Ivanišević Ex Večanska ostaće upamćena po temeljno urnisanoj kulturi u Pančevu, nezamislivom arčenju novca po žutoj liniji, stalnim svađama sa podređenima čemu najbolje govori činjenica da je tokom leta 2014 godine iako na odmoru svakodnevno dolazila u gradsku upravu da bi tamo štampala nekakav doktorat sa kojim prema izvorima iz gradske uprave želi da postane ni manje ni više nego profesor na akademiji, pošto joj radno vreme predstavlja veliki problem, jer prema istim izvorima uglavnom dolazi na posao u 10 prepodne a sa posla odlazi iza podneva. U međuvremenu Ivanišević Ex Večanska se razvela od mužića, kojeg je naterala da se u njenu korist odrekne polovine stana od 55 kvadrata u Oslobođenja 27 da bi 15 aprila ove godine na isti stan stavila zabeležbu maloletstva. Međutim ovo nije sve.

Naime javna je tajna da je Ivanišević Ex Večanska nekoliko godina bila u vrlo javnoj vezi sa pokojnim direktorkom Direkcije za izgradnju Zoranom Miočom sa kojima je danima, nedeljama, mesecima i godinama šetala gradom ruku pod ruku, a u isto to vreme preko Direkcije je realizovana izgradnja nefunkcionalnog izabinskog prostora Centra za kulturu koji je preplaćen 80 miliona dinara, jer su se prale pare za Žuto preduzeće. Taj prostor do danas uopšte nije dobio upotrebnu dozvolu.

Uglavnom, nakon Miočeve smrti pronađene su priznanice za novac koji je Ivanišević Ex Večanska uzela od Mioča i kako bi se taj dug podmirio bivši muž je podigao kredit koji i sada vraća iako više nije u braku sa Ivanišević Ex Večanskom! Ni ovo nije bilo dovoljno Ivanišević Ex Večanskoj pa je, kako bi poboljšala kućni budžet godinama uzimala novac od države i decu na hraniteljstvo!

Na žalost, iako se stalno hvalila hraniteljstvom, Ivanišević Ex Večanskoj ni najmanje nije bio problem da nakon razvoda rame za plakanje pronađe u naručju mladog Aleksandra Mitrovića koji je od nje mlađi svega 24 godine a sa kojim je gotovo svakog dana viđana u zagrljaju na svim mogućim javnim mestima od megamarketa Roda nadalje. Naravno glavni kriterijum za izbor ovako mladog mužjaka svakako je bio I njegov pedigre pošto mu je otac vlasnik kompanije Passage group, a bilo bi jako zanimljivo videti kako je moguće da se jednoj ovako moralnoj osobi poput Večanske uopšte poveravaju deca radi hraniteljstva.

Posebna je priča dugogodišnji nepotizam, kako Večanske tako i drugog člana ove prave porodične manufakture, izvesnog Dušana Duce Ivaniševića, rođenog brata Ivanišević Ex Večanske.

Ivanišević, inače profesor u muzičkoj školi Stanković gde predaje džez bubnjeve i udaraljke, godinama je bio umetnički direktor Džez festivala u Pančevu, upravo u vreme kada je seka Jasmina bila direktor Kulturnog centra Pančeva zbog čega je u toku istraga Agencije za borbu protiv korupcije koja bi trebala da malko pogleda i da li je Ex Večanska pre par godina kao direktor kulturnog centra samoj sebi isplatila honorare za umetničko direktorovanje pančevčakog bijenala kao i za ulogu u predstavi Kukavičluk koja je tada izvedena.

Pošto je sastavni deo džeza neizbežno lokanje, tako se pre par godina desilo da je nakon nastupa Dušan Duca Ivanišević pod vidnim dejstvom alkohola kinjio i šikanirao novinare i snimatelje lokalne RTV Pančevo unoseći im se u lice i pokušavajući da ih postroji kako bi mu podneli izveštaj o tome ko su oni da njemu kažu kako da se postavi pred kamerom i ko su oni da njemu uopšte nešto kažu.

Čitava situacija je bila na rubu incidenta i samo zahvaljujući prisebnosti prisutnih sprečen je veći incident a Ivanišević je kasnije kao svoj glavni kvalitet navodio činjenicu da je studirao u Gracu, da je umetnički direktor Džez festivala u Pančevu koji podržavaju ambasade SAD, Engleske i mnoge druge. Međutim Ivaniševićeva zlatna koka oličena u Džez festival odlepršala je jesenas kada je rukovođenje festivalom preuzeo novi umetnički direktor Vojislav Pantić na koga je, baš kao i na sam Festival Ivanišević osuo drvlje i kamenje rekavši da je novi umetnički direktor Vojislav Pantić muzički nepismen i da će ovo biti festival nabeđenih muzičara, te da postoje dva razloga zbog kojih je došlo do prekida saradnje sa Kulturnim centrom, koji je organizator Festivala. Jedan je tehničke prirode - finansije i organizacija, a drugi umetničke.

Ekipa koju je direktor angažovao, (iz milošte i za ovu priliku treba ih nazvati „avanti diletanti"), muzički su nepismene osobe. Tako je ovo dobilo oblike festivala nabeđenih muzičara, neki fri džez, neke nemoguće kombinacije dua, trija.

Javna je tajna da je do nerazumevanja između dve strane došlo zbog „sitnice" od 800.000 dinara koliko je Ivanišević od Kulturnog centra zatražio da mu se avansno isplati na tekući račun zaboravljajući pri tome na činjenicu da mu sestra više nije direktorka a da sadašnji direktor, na Ivaniševićevu žalost poštuje zakone, među kojima je Zakon o javnim nabavkama, zahvaljujući kome više nije moguće da se bilo kome za bilo šta po sistemu „slobodnog dogovora sa izvođačima", avansno isplati ovoliki novac bez sprovedene javne nabavke.

O tome da je u vreme direktorovanja Jasmine Ivanišević Ex Večanski štošta bilo moguće, najbolje govori činjenica da je godinama birtija Kulturnog centra predstavljala pravu zlatnu koku pa je tako svojevremeno mala i skromna birtija sa 25 stolova unutra i 40 stolova napolju prijavila godišnji promet od svega 6.600.000 dinara dok je susedna poslastičarnica "Gelita", za kompletan godišnji promet za ugostiteljski lokal sa 10 stolova unutra i 15 napolju prijavila cifru od 11.600.000 dinara, da bi nakon smene Ivanišević Ex Večanske novu upravu sačekao hladan tuš u vidu gotovo 4 miliona nakarikanih dugova i neplaćenih računa od kojih je samo za piće za kafić Kulturni Centar dugovao dobavljaču sitnicu od 1.700.000 dinara!

Naravno zahvaljujući vrhovnoj zaštiti DS-a i totalnoj korumpiranosti na ovo nikada niko nije reagovao ali se zato Jasmina Ivanišević Ex Večanski svojim zaštitnicima pre par godina odužila "nestranačkim" izjavama: "...Postavljena sam na radno mesto direktora kao nestranačka ličnost. Ljudi iz Demokratske stranke su imali puno poverenja, kao i sada, da ću svojim profesionalnim i odgovornim odnosom prema poslu najbolje predstaviti grad Pančevo. Demokratska stranka prepoznala je Kulturni centar kao profesionalnu ustanovu, ... jer to govori da u zemlji može da se nešto učini i ako nisi ni u jednoj partiji...".

Sve u svemu, spram svetice i tropar!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane