Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Kako su osvedočeni neprijatelji srpske državnosti organizovali internet-kampanju pod nazivom "Podržimo mirni raspad Srbije"

Na glavama nove kape, u rukama stare mape

Posredstvom Interneta, preko društvenih mreža i portala sa prostora nekadašnje zajedničke države, nedavno je pokrenuta masovna kampanja pod nazivom "Podržimo mirni raspad Srbije". Na prvi pogled, ova propagandna akcija nije delovala ozbiljno, ali kad se u nju, već na početku, uključilo više od deset hiljada pristalica iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Kosova, postalo je jasno da je tu reč o dobro osmišljenoj antisrpskoj propagandi, čiji pokretači računaju da će ona na kraju imati vrlo ozbiljne posledice. S obzirom na način na koji traje unutrašnji raspad Srbije pod vladavinom poludelog Vučića, one su već nastupile. To objašnjava zašto nijedna nadležna institucija do sada nije reagovala na ovu podlu antisrpsku propagandu.

major Goran Mitrović

Pre više od trideset godina, na državnom kanalu švedske televizije, u jednoj veoma gledanoj autorskoj emisiji, pojavila se mapa ondašnje Jugoslavije, u kojoj je Srbija bila bez Kosova i Metohije i Vojvodine, Hrvatska i Slovenija pripojene nekakvoj velikonemačkoj alijansi, a ostatak države podeljen na okupacione zone pod međunarodnim protektoratom. To je tada izgledalo neverovatno, nemoguće, pa čak i glupo, pa je ovdašnja javnost sve protumačila kao besmislenu teoriju zavere. Ali, rezultati krvavog građanskog rata u bivšoj zajedničkoj državi, pokazali su da je novinar švedske državne televizije imao očigledno dobre podatke šta se na ovom delu Balkana sprema.

Ipak, čak ni zlotvori koji su mu dali mapu jugoslovenskog raspada, nisu predvideli da će nakon takvog komadanja, nastati dalji raspad Srbije.

Ovih dana, nakon četvrt veka od raspada jugoslovenske države, krenula je na Internetu kampanja pod imenom "Podržimo mirni raspad Srbije". Formirane su grupe za podršku ovoj akciji, u čitavom regionu. Postavljena je i Fejsbuk stranica koja je postala omiljeno mesto za promociju mržnje prema Srbiji i svemu što je srpsko. Stranica je više puta obarana i vraćana u pređašnje stanje, često "dopunjena" novim sadržajima u kojima se prikazuju nova rešenja o "mirnom raspadu Srbije".

Kampanja je krenula iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a prihvatili su je vojvođanski i sandžački separatisti, Bošnjaci iz Crne Gore i Albanci sa Kosova i Metohije. Sva njihova virtuelna "državna rešenja", sa novim Balkanom bez Srbije, skoro su u potpunosti ista sa mapama okupirane Srbije iz vremena Drugog svetskog rata. Nedostaje samo Bugarska, ali se to skoro podrazumeva.

Postavljaju se i "grafička rešenja" nepriznate albanske države na Kosovu. Na mapi iskomadane Srbije razvijene su zastave i grbovi Hrvatske, pa čak i "velike Albanije". Jedno od "idejnih rešenja" ove antisrpske histerije, otišlo je u detalje, pa je nacrtana mapa preostale Srbije (takozvanog Beogradskog pašaluka), u kome je čak i ta teritorija podeljena na nekoliko delova. Dominira i nezavisna Vojvodina, ponegde sa obeležjima koja ukazuju na velikomađarske aspiracije (što nema veze sa današnjom državnom politikom Budimpešte).

Sudeći po broju učesnika u ovoj masovnoj Internet kampanji, najveći broj oduševljenih pristalica "mirnog raspada Srbije" dolazi iz Bosne i Hercegovine. Naravno, iz onog drugog entiteta. Sledi podrška iz Sandžaka. Odmah iza njih, dolazi podrška iz Nemačke (od nekadašnjih komšija iz bivših jugoslovenskih republika), Hrvatske i Crne Gore.

Idejni tvorac kampanje pod nazivom "Podržimo mirni raspad Srbije", otišao je u takve detalje koji nimalo nisu naivni. Na desetine hiljada i-mail adresa poslata je mapa Srbije podeljene na 28 regija (ne računajući Sandžak, Kosovo i Metohiju i Vojvodinu).

Internet stranice na kojima je moguće videti ceo ovaj "projekat", prepun je antisrpskih komentara, fotografija vojnika obučenih u uniforme novostvorenih armija iz regiona čitave bivše Jugoslavije. Tu su i brojne preteće foto-montaže sa diverzantima koji su namazani "ratničkim bojama", i svi oni su predstavljeni kao borci koji prete Srbiji. To je postavljeno kao "kontrapunkt" ideji kampanje "Podržimo mirni raspad Srbije".

Fejsbuk stranica "Podržimo mirni raspad Srbije" postoji od septembra prošle godine. Ali, da sve ne bi bilo kako su organizatori ovih orgija zamislili, potrudili su se i hakeri iz Srbije, koji redovno rade na "servisiranju" ovog Internet napada, rušeći svakodnevno nove sadržaje. Istina, sa druge strane kampanja traje nesmanjenom žestinom. Pojedini komentari koji dolaze iz Srbije kažu da je reč o običnoj "duhovnoj onaniji" i da to srpski neprijatelji rade sve "balaveći od neznanja i nemoći...".

Ipak, "autori" su na celoj Fejsbuk stranici postavili brojne "postovi" i komentare podrške raspadu Srbije. Tako, na primer, iznad slike jednog hrvatskog vojnika stoji status: "Ovaj Hrvat je spreman za borbu, podržimo mirni raspad Srbije", a ispod hrvatske zastave stoji "Spremni smo da branimo Kosovo" i "Podrška iz Hrvatske: Kosovo je Kosovo". Neke od postavljenih fotografija na ovoj stranici nose natpise "Zaustavimo Posrbljavanje", "Vojvodina nije Srbija", a veliki je broj i statusna koji pružaju podršku kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

Na žalost, nekima to u Srbiji sve izgleda i smešno i besmisleno, ali da nije reč o amaterskom rukopisu, nego o ozbiljnom specijalnom ratu, to je svakom, iole upućenijem u metode subverzinog rada, jasno. Ako to nekome izgleda naivno, treba se setiti da je naivno i nemoguće izgledala i mapa raspada Jugoslavije, koju je pre više od trideset godina prikazana na švedskoj državnoj televiziji, pa je usledio krvavi građanski rat sa više od 300 hiljada žrtava i milion prognanih i raseljenih, čime je likvidirana jedna prestižna i ekonomski uspešna država.

Problem je u tome što niko od javnih ličnosti u Srbiji nije reagovao na ovu, očigledno, dobro organizovanu antisrpsku kampanju, niti je iko od nadležnih državnih organa do sada krenuo u istragu o pokretačima Fejsbuk stranice pod imenom "Podržimo mirni raspad Srbije".

Sa druge strane, Jedinica za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, spremna je da zaskoči svakoga ko preko društvenih mreža uvredi neku dobro zaštićenu starletu, ljubavnicu narodnih poslanika, tajkuna ili kriminalaca, ali za ovakve stvari, gde se radi o smišljenom i dobro organizovanom napadu na Srbiju, njenu državnost i nacionalne simbole, nikoga, očigledno nije briga. I to je slika Vučićeve vlade i njegovih institucija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane