Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Jedan vampir kruži Srbijom i pljačka

Prevara pod zaštitom

Nekadašnji vlasnik dnevnog lista Kurir, Radisav Raja Rodić, opet je, kao i mnogo puta do sada, napravio "račun bez krčmara". Ovom prilikom, obećao je višestrukom prevarantu, pljačkašu i duševnom bolesniku, Radmilu Gitariću, da će da "stopira" pisanje Tabloida o njegovim nedelima. Za uzvrat, Rodić je od Gitarića tražio da mu oprosti dug od 150.000 evra za podizanje kuće u predgrađu Beograda. U međuvremenu, isplanirao je kako da Gitarića strpa u ludnicu i opljačka ga.

Milan Glamočanin

Radmilo Gitarić je čovek sa više adresa i lica. Težak je duševni bolesnik, ali uspeva da zgrne milione evra. Dok on pljačka druge, porodica i prijatelji pljačkaju njega, sve sa ciljem da ga, kada mu uzmu sve, strpaju zauvek u ludnicu. A Radmilo je čovek koji još ima puno para. Gospodin Gitarić je iz sela Dobri Do kod Smederevske Palanke, odakle je krenuo da hara po Srbiji.

Osnovao je u Beogradu preduzeće ''Gitarić" d.o.o na adresi Šamačka broj 2. Pokretao je biznis, širom Srbije. Zapošljavao je mnogo radnika, ali svi su radili na crno.

Inspekcija rada za Podunavski okrug svojevremeno je optužila sudije za prekršaje u Smederevu da štite Gitarića. Sud se u maju 2007. godine oglasio saopštenjem da ga je kaznio sa 630.000 dinara zbog zapošljavanja radnika na crno.

Inspektori su kod Gitarića otkrili 74 radnika koji su radili, i tražili su maksimalnu kaznu od milion dinara i šestomesečno zatvaranje preduzeća. Za 14 radnika koji su na crno radili u ciglani u Salašu kraj Zrenjanina nadležne su bile tamošnje sudije. On je oštetio državni budžet za gotovo 51,6 miliona dinara na ime neplaćenih poreza i doprinosa za penzijsko i socijalno osiguranje za 74 radnika, koji su kod njega radili na „crno".

Radmilo Gitarić je te 2007. godine proveo duži period u pritvoru, zbog sumnje da je od 2003. do 2006. godine prodao na crno 12,6 miliona blokova u vrednosti od 209 miliona dinara!

Po izlasku iz zatvora nastavio je sa novim prevarama.

U Nišu se od 2006. do 2009. godine zidalo, na mnogo lokacija, a potencijalni stanokupci su verovali da je sa tržišta stambene izgradnje kriminal proteran. A onda je policija počela da odmotava još jedno klupko poput onog iz 2006, uhapsivši na kraju Radmila Gitarića, građevinskog investitora iz Smederevske Palanke.

Od decembra 2006. do juna 2009. Gitarić na više lokacija u Nišu nije završio započete višespratnice. U Ulici Nikole Dražića samo je iskopao temelje, a stanove je unapred prodao oštetivši tako 11 kupaca za ukupno 430.000 evra. U Ulici cara Dušana, u nezavršenoj stambenoj zgradi, tri stana je po dva puta prodavao i time oštetio kupce za 105.000 evra, a u Ulici Josifa Pančića dva puta je isti stan prodao različitim kupcima i oštetio ih za 65.000 evra. Prema do tada utvrđenim činjenicama, Gitarić je od svojih klijenata na prevaru uzeo više od 600.000 evra.

Posebno je bio drastičan slučaj Nataše Mijailović, koju je Gitarić uvukao u svojevrsno „partnerstvo":

- Ustupila sam mu veliki plac u Ulici Nikole Dražića, na kome je bila i moja porodična kuća, a on se obavezao da ću zauzvrat dobiti tri stana ukupne površine 180 kvadrata u višespratnici koju će na toj lokaciji sagraditi. Srušio je kuću, iskopao rupu za temelj, započeo betoniranje i stao. Ja sam sa porodicom otišla u podstanare, čekajući na završetak objekta, i danas samo mogu da gledam u veliku rupu na mestu gde je bila moja porodična kuća - pričala je tada Nataša Mijailović.

Niška policija uhapsila je 3. novembra 2009. godine vlasnika građevinskog preduzeća "Gitarić", Radmila Gitarića, zbog sumnje da je prodao neizgrađene stanove u Nišu i oštetio kupce za više od 600.000 evra.

Oštećena lica koja su sklapala Ugovore i Predugovore o kupoprodaji nepokretnosti na ove tri lokacije sa preduzećem „Gitarić", oštećena su za iznos od preko 600.000 eura, a kasnije su, na poziv policije, i ostali oštećeni doneli svoje dokumente i priznanice

Nakon saslušanja istražni sudija Opštinskog suda u Nišu osumnjičenom je odredio pritvor, u kojem je Gitarić proveo skoro pet meseci. Ipak, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu protiv njega podiže optužnicu zbog krivičnog dela prevare tek 4. maja 2011. godine.

Prošlo je i četiri godine od podizanja optužnice, a Osnovni sud u Nišu još nije doneo presudu. Prvo je predmetom bila zadužena sudija Vera Perović, a sada je predmet u nadležnosti sudije Petra Nešića.

Gospodin Gitarić računa da će njegovi advokati, koje često menja, uz aminovanje sudija, uspeti da još odugovlače postupak, i da predmet zastari.

Stotinak oštećenih nišlija kojima je uzeo novac za stanove, uzalud očekuju pravdu. Nje u niškom sudu nema. Ima je, ali se ona rasprodaje.

Da bi izbegao suđenje, Radmilo se povlači na lečenje u psihijatrijsku bolnicu u Kovinu, i u ''Lazu Lazarević" u Beogradu.

Ako nije sposoban da prisustvuje suđenjima, može da se bavi biznisom. Tako je svoju ciglanu kod Smederevske Palanke prodao italijanskoj firmi za 6,2 miliona evra. Dobio je 4,2 miliona evra, a onda se on setio da ciglana nije na njegovoj katastarskoj parceli. Navodno, ciglanu je sazidao na tuđoj, i Italijani su obrali bostan.

Dok bira žrtve, i porodica njega lovi. Radmilo uspeva da novac sakrije na računima daljih rođaka, koji nisu alavi, i ne žele da ga opljačkaju. U Beogradu ima stanove kojima kćerka ne može da uđe u trag.

Zadruga Živinoprodukt iz Vranjske Banje je u stečaju, procenjena vrednost imovine je 617 miliona evra. Gitarić se dogovorio sa stečajnim upravnikom Zlatanovićem da kupi ovu zadrugu, da uzme kredit od banke u mnogo većem iznosu i stavi razliku u džep. Zadrugu će kupiti preduzeće iz Kruševca, koje je on kupio na ime svoje kćerke Marije Gitarić, na čije ime planira da orobi one banke, od kojih još nije uzeo kreidt, a koji nije vratio.

Spisak njegovih prevarnih poslova je impresivan.

Novinar Tabloida pozvao je i gospodina Gitarića, da pojasni svoje poslovanje i milionske prevare. On je sa kćerkom istog časa došao u redakciju. Sutradan se pozvao na Radisava Raju Rodića, nekadašnjeg vlasnik dnevnog lista Kurir.

- Raja mi je obećao da će stopirati tekst u Vašem listu - javio nam se Gitarić. Njemu je Rodić saopštio da je on vlasnik Magazina Tabloid, da mu glavni urednik Brkić jede iz ruke. Od Gitarića je tražio da mu oprosti dug od 150.000 evra za podizanje kuće u predgrađu Beograda.

- Rodić me je obavestio da urednik Tabloida reketira Ivicu Dačića, da mu on ništa ne može, zato je od mene tražio velike pare - saopštio nam je Gitarić.

Zaista, proverom smo ustanovili da se nakon izlaska iz zatvora, Rodić često predstavlja da je vlasnik Magazina Tabloid. Dok je dve godine bio u zatvoru, naš list ga je iskreno branio, uvereni smo bili da će kao težak bolesnik umreti u pritvoru.

Sin Aleksandar preuzeo je od oca svu imovinu, zabranjujući mu ulaz u poslovnu zgradu. Rodić od izlaska iz zatvora, ničim izazvan, posluje sa mnogim kontroverznim biznismenima, nudeći im zaštitu od naših novina!

(Pozivamo sve građane kojima je Rodić saopštio da je vlasnik našeg magazina, da ga prijave javnom tužilaštvu, ili se jave redakciji)

Nesrećni Gitarić pokušava da što pre dovrši nove prevare i zaradi još deset miliona evra. Čim to privede kraju, Radisav Rodić se dogovorio sa njegovom kćerkom Marijom, nesvršenom studentkinjom Pravnog fakulteta, da Radmila strpaju u ludnicu, da mu oduzmu poslovnu sposobnost, a gazda Raja će da sredi da ona dobije starateljstvo, da mogu zajedno da prodaju njegovu imovinu i uzmu novac.

Dok on vara druge, uzimajući im novac namenjen za kupovinu stana, zakidajući svojim radnicima na platama i doprinosima, porodica sprema Radmila da ga opljačka, ali na još suroviji način.

Uoči zaključenja ovog broja, Radmilo je uredniku poslao poruku - ''Bili ste u pravo, jebo mi Rodić mater''

Nastavak u sledećem broju

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane