Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Poznajete li državnog tužioca Srbije?

SOVA

Mersiha Hadžić

U svakoj pravnoj državi ličnost od koje zazire politička elita i mafija je vrhovni državni tužilac. Reč tog čoveka, ili žene, može da uništi karijeru grešnim političarima, mafijaškim vođama. Vrhovni javni tužilac je nesporna ličnost. Besprekorne je biografije, moralan u svakom pogledu, a pre izbora pretresa se njegov životni put, ponašanje, školovanje.

Kada je Bil Klinton nameravao da predloži drugaricu sa studija, Zoe Bad, za javnog tužioca SAD-a, u Kongresu je neko izneo dokaz da ona i njen muž, kao mladi bračni par, nisu prijavili socijalnom i penzijskom fondu kućnu pomoćnicu iz Filipina, jer nije imala dozvolu za rad. Klinton je odmah povukao predlog!

Poznajete li državnog tužioca Srbije?

Već šest godina je Zagorka Dolovac, zvana Zagor, iz Novog Sada, republički javni tužilac. Malo ko se seća ove ličnosti, čiji spol je teško odrediti. Kao kuma Bojana Pajtića, promovisana je od Demokratske stranke. I opravdala je poverenje. Nije puštala glasa od sebe. Da je, kojim slučajem pravde, već bi bila na doživotnoj.

Ovlašćenja javnog tužioca Srbije su velika. Stoji na čelu tužilačke organizacije, može podizati zahteve za zaštitu zakonitosti, može predlagati nižim tužiocima da sprovedu istragu, da traže određivanje pritvora. Može izuzeti od postupanja svakog tužioca, ako zaključi da ne postupa po zakonu u određenom predmetu, ili ga udaljiti sa posla, do okončanja postupka utvrđivanja njegove podobnosti.

Pored Zagora prolaze horde lopova i tajkuna, sa tovarima opljačkanog blaga. Ona dostojanstveno saginje glavu i mudro ćuti kao sova. Ništa ne vidi, ništa ne čuje. Zaključana je u kabinetu. Ima stan u Beogradu, u neposrednoj blizini zgrade tužilaštva, koji se danonoćno čuva, ali radije putuje u Novi Sad. Neudata je, i čest je gost psihijatra. Nije lako neservisiranim ženama.

I prođe dugih šest godina u kojima se ne oglasi Zagorka Dolovac. Nije udarila rukom o sto i naredila, pismeno, ili javno, tužiocima za organizovani kriminal, ili tužiocima za ratne zločine da nekog od krupnih zverki optuže, ili da njeni zamenici preuzmu slučaj i zastupaju optužnicu. Nije se oglasila povodom poternica za našim građanima, od kojih je malo ko prihvatio u svetu da po njima postupa.

Ipak, draga nam Zagorka Dolovac-Zagor, sedeće u svom kabinetu, ni kriva ni dužna, još šest godina i šest meseci, ako Srbi ostanu i dalje u ropstvu. Udvarajući se mafiji iz Demokratske stranke, Vlada Srbije je, umesto Državnog veća tužilaštva, predložila Zagora za novi šestogodišnji mandat, koji će da počne da joj teče od 1. januara sledeće godina. Ej, još šest godina!

Osim, ako do 1. januara Vučić ne prihvati poziv građana - idi dok si mlad. Onda će Zagorka u Požarevac, ili u Kovin.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane