Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Bačka Palanka: zašto nam naprednjaci više piju krvi od komaraca?!

"Razblaženim" tenderom na insekte

U Bačkoj Palanci naprednjaci rizikuju i zdravlje stanovnika zarad sopstvene materijalne koristi. Ovaj gradić i njegove stanovnike terorišu jata komaraca, ali opštinska uprava razmišlja samo o tome kako da tender za zaprašivanje namesti nekom svom „zaslužnom članu".

Đorđe Višekruna

Bačka Palanka je grad na Dunavu koji okružuju prelepa jezera, poput jezera Tikvara i Bager. Pored prirodnih lepota voda donosi i ogroman broj komaraca od kojih ne može normalno da se živi, ako se na vreme ne prskaju otrovom. I dok u Mađarskoj stanovnici priobalnih gradova ni ne znaju kako izgledaju komarci stanovnici Bačke Palanke ne mogu od njih ni na ulicu da izađu.

Naprednjaci u ovoj pitomoj varošici nemaju svoje ja, već po mišljenje moraju da idu u Novi Sad, gde u okružnom odboru ostavljaju novac opran kroz tri vode a dobijaju instrukcije o daljem radu na ubiranju budžetskih prihoda, a posebno vezano za trošenje istih. Iako jedna od najrazvijenih opština u Srbiji, iz koje novosadske i beogradske stranke samo uzimaju novac. Od dolaska naprednjaka na vlast u Bačkoj Palanci nije ni jedna ćuprija betonirana, a o asfaltu da ni ne pomišljamo.

Put Novi Sad Bačka Palanka je najnebezbedniji u državi, opterećen saobraćajem, sav u rupama, uzak i nema više čak ni obećanja da će biti rekonstruisan. Poslednji stadijum naprednjačkog ludila i sveopšte pljačke se ogleda u malverzacijama vezanim za tender za prskanje komaraca. Ne haju naprednjaci za rokove, prskaće oni i na zimu ako treba samo da to radi podoban izvođač. A poznajući bačkopalanačke naprednjake i njihove nadimke kao i šefa im Aleksandra Vučića sigurno će i na vodi da štede u toku prskanja, a o otrovu da i ne govorimo - to će biti toliko razblaženo da će verovatno dodatno naljutiti i podstaći komarce da krenu u još žešći obračun sa građanima.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka predsednik Aleksandar Đedovac rekao je da je javna nabavka za suzbijanje komaraca raspisana na vreme i da se nije nadao da će se neko na tu nabavku žaliti, kao i da će sve biti rešeno u narednih nekoliko dana.

Još jedna velika laž najvećeg naprednjaka u Bačkoj Palanci!

Nabavka jeste raspisana na vreme, ali su u okviru dodatnih uslova traženi uslovi koje ne ispunjava ni NASA, a to su: minimum 15 radnih vozila - automobila sa GPS uređajem, minimum 10 vozila na kojima je montiran ULV uređaj sa dometom 50 m i 2 vozila na kojima je montiran UJGV uređaj sa dometom 100m (prečnik čestice 10-30 mikrona), minimum 1 kamion za transport preparata i goriva nosivosti preko 5 tona, minimum 2 hladnjače za prevoz ledenih granula nosivosti preko 1,5 tona, minimum 6 motornih leđnih prskalica sa atomizerom za prskanje larvi komaraca na nepristupačnim mestima, minimum 10 ručnih leđnih prskalica, minimum 15 GPS uređaja ručnih, minimum 2 plovna objekta sa dimnim generatorom za tretman odraslih komaraca sa vode kapaciteta oko 1.500 ha za 2 časa rada, minimum 25 komada CO2 klopki za kontrolu brojnosti odraslih komaraca, laboratorijom sa opremom za analizu larvi i odraslih komaraca -(mikroskopi, merice diperi, teflon trake, pipete, klopke sa suvim ledom, vreća za sakupljanje sa posudom.), minimum 2 bespilotne letelice za snimanje izvorišta larvi komaraca kapaciteta oko 2.600 ha za jedan dan rada i minimum 3 aviona sa opremom za navigaciju i uređajem za granuliranje i mikroniranje, za tretman odraslih komaraca...

Zbog očiglednog naprednog „štelovanja" nabavke za svoje pajtose, tender je oboren na osnovu žalbe i raspisan je novi, ali tek 6. juna, tako da će se otvaranje ponuda desiti tek 6. jula, u toku Dunavskog bala, a tretiranje komaraca, će u najboljem slučaju početi tek početkom avgusta, ali će do tada komarci pijani od naše krvi umreti prirodnom smrću, pa će i ta pare, kao i mnoge druge biti bačene, zahvaljujući naprednoj bratiji!

Predsednik Opštine Aleksandar Đedovac je željan pažnje i aplauza ovaj put prevazišao sebe: pustio je sve komarce da vas jedu, a vi građani Opštine Bačke Palanke aplaudirajte lupajući do besvesti, jer je to jedini način da ove godine komarci budu uništeni! Nas „napredni" vlastodšci uništavaju na 1001 način!!! Šta reći naprednjačkom ludilu, umrli bi da ne ukradu baš na svemu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane