Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nasilje

Crna Gora: u Plavu napadnuta porodica akademika dr Šefketa Krcića

Progon po narudžbini

Nije prvi put da se dešavaju napadi na uglednog sandžačkog intelektualca, akademika dr Šefketa Krcića i njegovu porodicu. Ali, poslednji takav napad, potvrdio je sumnju da se radi o smišljenom i naručenom nasilju, koje ima za cilj proterivanje akademika Krcića i njegove porodice iz Crne Gore. Aktuelnim vlastima u Podgorici, akademik Krcić se zamjerio još 2006. godine, zbog svojih kritičkih i slobodoumnih stavova. Stvarni organizatori ovog nasilja i zastrašivanja, angažovali su čak i jednog problematičnog bliskog srodnika akademika Krcića, kako bi sve izgledalo kao porodični sukob, a ne kao perfidno smišljen plan protjerivanja ove ugledne porodice.

Nikola Raičković

Organizovana kriminalna grupa, koju su činili Ismet R. Krcić, Hasan Muminović iz Plava i Hidajeta Radončić iz Gusinja, bez ikakvog povoda, napala je porodicu akademika dr Šefketa Krcića, dok je bio odsutan, tokom liječenja u Beogradu. Tom prilikom su izvršili surovo uznemiravanje i verbalno nasilje, prema profesorovoj supruzi Veri Veljić - Krcić i maloljetnoj kćerki Jasmini Krcić (učenica 8. razreda), pokušavajući da ih izbace iz porodične kuće i kuću zatvore drugom bravom.

Prema našim saznanjima, od bliskog izvora iz Centra bezbjednosti u Plavu, ovaj slučaj je policiji uspjela da prijavi maloljetna Jasmina Krcić, koja je bila uplakana i prestravljena od nasilničkog ponašanja spomenute trojke.

Inspektori Centra bezbjednosti iz Plava, izašli su na lice mjesta i udaljili ih od kuće akademika Šefketa Krcića. (Zbog brzine zaključenja našeg lista, nismo uspjeli da dobijemo povratne informacije, šta su sve konkretno policija i tužilaštvo u Plavu preduzeli, povodom napada na mirnu i uglednu porodicu Krcić). Izvor, koji je želio da ostane anoniman, dostavio nam je podatke, da je ovaj uznemiravajući nasilni čin napravio Ismet R. Krcić, bliski srodnik profesora Krcića, koji je specijalni povratnik iz Njemačke, gdje je proveo više od dvije decenije i odgovarao za teška krivična djela.

S obzirom, da je profesor Šefket Krcić, poznat u široj javnosti kao demokrata i opozicioni kritički intelektualac, koji je nakon referenduma 2006. godine, postao trn u oku aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori, i da po svemu sudeći ta vlast je instalirala napadače, da ugroze i protjeraju porodicu Krcić iz Plava.

Iz razgovora sa dobro upućenim ljudima, saznali smo, da su, drugi i treći napadač korisnici socijalne pomoći u Plavu i Gusinju, što opravdava naše sumnje o tome ko stvarno stoji iza ovog kriminalnog čina.

Kako smo saznali iz policijskog izvora, na ovaj čin su odmah reagovali sinovi profesora Krcića, Aron Krcić i Dino Krcić, studenti Univerziteta u Novom Pazaru, koji su pismenim putem podnijeli urgentnu krivičnu prijavu Tužilaštvu i policiji, protiv spomenutih lica, tražeći da budu privedeni pravdi. Između ostalog, oni su uputili dopis direktoru Uprave policije Crne Gore u Podgorici, i naglasili, da to nije prvi put da ova grupa čini ovakve kriminalne radnje.

Uz to, treba spomenuti da je Hasan Muminović i ranije na ulici napadao maloljetnu Jasminu, a i drugu djecu profesora Krcića, ali su se vlasti na to oglušavale. Očigledno, ovaj korisnik socijalne pomoći izvršava nečija naređenja.

Redakcija Magazina "Tabloid" poziva odgovorne policijske, tužilačke i druge instance, da zaštite porodicu akademika Šefketa Krcića u njegovoj odsutnosti, dok obavlja svoje profesionalne obaveze na Univerzitetu u Novom Pazaru i dodijeli im obezbjeđenje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane