Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Polemika

Uzbuna u Albaniji (Povodom intervjua Akademika Burovića)

Piše: Ilija Vuković

Dana 01.06.2015, novinarka Dragana Matović, na stranicama beogradskog lista Večernje Novosti, napravila je intervju svetski poznatim albanologom, akademikom, prof. dr Kaplanom Burovićem, autorom albanoloških teza, po kojima Albanci nisu ni autohtoni na Balkanu, ni poreklom od Ilira, ponajmanje i od Pelazga, kako to tvrde albanski kvazi-istoričari, koji su se bavili i bave se sa falsifikovanjem istorije albanskog naroda, da bi ga huškali potiv suseda.

Albanološke teze Akademika Burovića su prihvaćene na sve strane sveta od naučnih institucija, univerziteta i akademija nauka, šta više i od samih albanskih istoričara i akademika, koji drže do svoje časti i dostojanstva naučnika.

U odbrani tih teza, albanolog dr Aridan Kljosi, pre dve godine položio je i svoj život, u sred Tirane, dok se sve druge pristalice albanoloških teza Akademika Burovića sataniziraju, persekutiraju svakako, proganjaju mobingom, ne samo od albanske rulje, već i od albanskih vlasti, koje im u tome prethode, pa ih i huškaju.

Intervju Akademika Burovića su odmah prenela sva srpska medija, posebno sajtovi, gde je i komentarisan, usvojen i prihvaćen. Svi mu čestitaju, ne samo za strogo naučan stav i akademsku akribiju, za dokumenta, činjenice i prudentna naučna argumentiranja teza da Albanci nisu autohtoni ni u samoj Albaniji, kamoli i na Kosmetu, i da nemaju nikakve genealoške veze ni sa Ilirima, kamoli i sa Pelazgima, već i za njegovu izuzetnu smelost i samoodricanje, za posvećenost i požrtvovanje naučnoj istini.

Ne samo Srbi, već i stranci. Tako Francuski institut Association Franzaise D'etudes sur les Balkans, upravo za te teze proglasio ga ne samo za istoričara i velikog čoveka, koji je žrtvovao svoj život za otkrića i naučnu istinu, već i za Mendelu Albanije: "...Etant donné que les Albanais du CDB rendent beaucoup hommage a des personnalités, je voudrais que l'on rendent hommage a ce grand homme Kaplan Resuli - Burovich, qui a sacrifié sa vie pour la recherche…Kapllan Resuli est Mandela d'Albanie."

Albanološke teze Akademika Burović detaljno ih imate u njegovom kapitalnom delu na srpskom jeziku Ko su Albanci?, objavljeno 2007, drugo izdanje 2013, englesko izdanje 2008.

Na albanskom jeziku one su objavljene u njegovom delu Ilirlt she Shqiptarlt, Ženeva 1993, znači, pre 22 godine. Engleski akademik prof. dr Fox Mulder, pročitao im je izjavio preko medija: "...Historian and dissident Kaplan Burovic is a reliable and confidential source of Albanian history" (Istoričar i disident Kaplan Burović je verodostojan izvor za albansku istoriju).

Albanski falsifikatori istorije, svojevremeno su pobesneliu zbog ovoga, pa od tada huškaju svoju bagru, uličare i besprizornike, da urliču protiv Akademika Burovića najprljavijim jezikom, da ga psuju i vređaju, pa i da mu prete da že ga ubiti, njega i njegovu decu.

Albanske vlasti, koje u ime „demokratije", nastavljaju sa proganjanjem i persekutiranjem ovog književnika i naučnika, blokiraju mu medija, spaljuju knjige i naređuju svima da prenesu na albanski jezik njegov intervjue, dok sajtove instruiraju i da ga na web sajtovima komentarišu ali pod pseudonimima, iza kojih se kriju ne samo uličari, već i sami albanski akademici Tirane i Prištine. Sada, u Albaniji imamo pravu uzbunu protiv intervjua Akademika Burovića. Na sve strane bruje svi mediji, počev od Radio-Televizije Albanije, do poslednje radio-stanice i poslednjeg lista i web sajta.

Napominjemo da intervju iz Večernjih Novosti, oni nisu dosledno ni preveli! Oni ga prepričavaju, menjajući ga kako im treba, pa i falsifikujući ga!

Samo na sajtu lista Balkanweb (sigurno kosmetskih Albanaca), „komentarišu" i Albanci iz Albanije, a do sada je nastupilo ništa manje nego 250 „komentatora". Na sajtovima drugih listova, ima ih isto tako na stotine. Svi oni tvrde da su Albanci autohtoni Iliri i Pelazgi. Njihovi dokazi, dokumenta, činjenice i naučna argumenta za ovo su:

1. Akademik Burović nije nikakav akademik, nema ni srednje obrazovanje. Njegova dela ne piše on, već SANU, dok ih on samo potpisuje. A, objavljuje mu ih neka slovenska mafija, koja ga plaža debelim honorarima, pa njima on vodi luksuzan život u Ženevi - Švajcarska. A znaju sasvim dobro da je Burović po drugi put diplomirao na Univerzitetu u Tirani i da je upravo od jedne albanske Akademije nauka i umetnosti proglašen ne samo za akademika, već i za počasnog člana te Akademije.

2. Najprljavije psovke i uvrede, čitava kolekcija, enciklopedija psovki i uvreda, protiv Akademika, pa i protiv njegove pokojne majke, protiv supruge. Do danas nema te ličnosti u svetu da je tako prostački i prljavo opsovana i vređana. Albanac Bahri Brisku treba da se uvede u enciklopedije kao autor najprljavije paškvile na svetu.

3. Pretnje da že ubiti ne samo njega, već i njegovu decu, koju je još Enver Hodža proganjao i masakrirao sablasno.

Ovo su njihova dokumenta, činjenice i naučni argumenti da su autohtoni, Iliri i Pelazgi.

Doduše, istina je da su tu i tamo, pokoji komentatori istupili protiv ovih laži, psovki, uvreda i pretnji, naglašavajući i da to nije ljudski, ponajmanje da se time dokazuje i autonomija Albanaca, njihovo poreklo od Ilira i Pelazga.

Ima i takvih, ali vrlo-vrlo retki, koji smelo kaću da se slažu sa tezama Akademika Burovića. Oni, koji su se usudili da to kaću svojim pravim imenom, odmah su uhavaćeni za grlo i, ako nisu promenili tu izjavu (kao Atrea Kocani), likvidirani su fizički, ili su primorani da izvrše samoubistvo, kao pomenuti dr Ardian Kljosi.

Činjenica je neosporna da su pre Akademika Burovića rekli i dokazali da Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, ili Pelazgi, i mnogi strani naučnici, svetski poznati albanolozi, kao što su G.Majer, N.Jokl, G.Waigand, H.Krahe, G.Bonfante, H.Hirt i puno drugih, ali do danas ovi Albanci nisu ni zucnuli protiv njih nikako. Ni imena im nisu spomenuli, jer im ih sigurno i ne znaju, izuzev onih albanskih akademika, koji se kriju iza imena ovih huligana.

Činjenica je neosporna da su i sami albanski naučnici, pa i Bog albanske albanologije, akademik, prof. dr Eqrem Zabej, rekli pre Akademika Burovića da Albanci nisu autohtoni, ni Iliri, ni Pelazgi. Ne samo kad su to rekli, već ni dan-danas ovi Albanci nisu ni zucnulu protiv njih. Zašto? Kako?

Niko od stranih albanologa nije rekao ni reč protiv Envera Hodže i njegove klike na vlast. Niko od albanskih naučnika, albanologa, ni E.Zabej, koji je prošao i kroz zatvor Envera Hodže, nije zucnuo ni jednu jedinu reč protiv Envera Hodže !

Akademik Burović, koji je od Envera Hodže, potpuno nevin (!), osuđen na smrt i izdržao nekoliko decenija u monstruoznim zatvorima Albanije, gde su svakodnevno nastojali i da ga fizički likvidiraju, jedini je od političkih osuđenika koji je uzeo smelost (još iz zatvorske ćelije !) da tresne Enveru Hodži u njušku da on nije komunista, već jedan bandita, koji ne poštuje nikakve zakone, pravila i principe. A, kad mu je ovo rekao iz zatvorske ćelije, okovan u gvožđe i beton, može se zamisliti što mu je rekao kad je izašao iz zatvora preko njegovih do sada objavljenih 134 knjiga.

Inde ira !

Enverovci na vlast u Albaniji ne mogu da pobiju dokumenta, kojima Akademik Burović dokazuje da crna banda Envera Hodže, udavljena u svakojake zločine, nije bila ni najmanje komunistička, zato su organizovali albansku bagru, uličare i besprizornike, da urliču na sva usta protiv Akademika Burovića, tobože zato što kaže da Albanci nisu autohtoni, Iliri i Pelazgi. Na ovaj način oni misle i nastoje da prikriju pravi karakter svoje angažovanosti i svog besa protiv njega.

Albanska enverovska mafija na vlast učinila je više atentata na Akademika Burovića, u Albaniji i van njenih granica. Preko medija ovi Albanci otvoreno pozivaju svoje „junake" da pođu u Ženevu i da ga ubiju. Peko Interneta, već mu je opevano i opelo. Preko Interneta! Primer je ovo bez presedana u istoriji čovečanstva.

Vreme je da se svetska zajednica, u prvom redu Srbo-Cnogorci i Makedonci, koje je tako dostojanstveno i legitimno, naučno, branio ovaj Akademik, dignu na noge i traže od albanskih vlasti da prekinu sa persekutiranjem, proganjanjem i zločinima protiv Akademika Burovića i njegove porodice, njegove dece. Poslednje je vreme za ovo! Ulicama Podgorice, Beograda i Skoplja, pa i Atine, treba da odmah počnu demonstracije pred albanskim ambasadama sa poklikom: „Mičite ruke od Akademika Burovića !"

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane