Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

<

Na licu mesta

Po naređenju premijera Srbije, 4. jula ove godine, iščupan je krst i uklonjen spomenik podignut pobijenim srpskim policajcima u preševskoj dolini

I mrtvima je zabranio da počivaju

Nema kraja Vučićevom beščašću, izdajništvu i kriminalu. Sraman čin uklanjanja spomenika izginulim srpskim policajcima u preševskoj dolini, koji je on lično naredio početkom jula, ne predstavlja "čin dobre volje prema albanskoj strani", nego priznanje albanskim teroristima da su gospodari i ovog dela Srbije.

Mersiha Hadžić

U subotu, 4. juna ove godine, u ranim jutarnjim časovima (tačnije, oko 6,30 h), pripadnici srpske Žandarmerije su brzom akcijom uklonili spomenik u obliku pravoslavnog krsta iznad sela Lučani kod Bujanovca, podignut u slavu dvadeset pripadnika MUP-a Srbije, koji su poginuli u borbama sa pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), od druge polovine 2000. do kraja maja 2001. godine. Ovaj spomenik je visok četiri a širok tri metra, a na njemu se nalazila i ploča u obliku mape Republike Srbije, sa imenima i fotografijama poginulih policajaca.

Spomenik je 2012. godine podignut u rejonu Gropa iznad sela Lučani, na mestu gde su 2000. godine albanski teroristi kidnapovali i ubili tri srpska policajca. Iste godine, skoro u isto vreme, bivši pripadnici terorističke organizacije pod nazivom Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, podigli su spomenik svojim članovima, učesnicima oružanog napada na ustavni poredak Republike Srbije.

Spomenik albanskim teroristima, pripadnicima OVPBM-a, poginulim u oružanom obračunu sa jedinicama MUP-a Srbije, postavljen je u centru Preševa, na platou ispred zgrade Skupštine opštine. Bila je to svojevrsna provokacija koja je trajala punih godinu dana. Tek 2013. godine, posle dugih pregovora sa lokalnim vlastima u Preševu, opštinske službe su pristale da spomenik pripadnicima OVPBM-a odnesu na drugo mesto, pod uslovom da se ukloni ili sruši spomenik koji je podignut srpskim policajcima koji su poginuli na jugu Srbije u obračunima s albanskim teroristima. Članovi Vučićeve vlade i on lično, više puta su u to vreme ponovili da spomenik izginulim pripadnicima MUP-a Srbije "neće biti uklonjen ni pod kojim uslovima".

Najozbiljniji u toj nameri, bio je ondašnji ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, koji je na sednici vlade predložio Albancima iz preševske doline, da sami uklone spomenik, kako bi se izbegli novi oružani sukobi.

Koliko je daleko otišla provokacija sa spomenikom poginulim albanskim teroristima, govoriti i podatak da je tih dana došlo do sastanka komandanata dve oružane grupe koje su učestvovale u pobuni 2000/01. godine na jugu Srbije. Sastanak je održan u prostorijama Opštine Preševo, a na njemu su učestvovali i predstavnici lažne albanske države Kosovo i predstavnici Republike Albanije. Bez prisustva predstavnika Republike Srbije, u sred Srbije, odluku o premeštanju spomenika poginulim teroristima, doneli su predstavnici Prištine i Tirane.

Tako je spomenik teroristima OVPBM sa trga u Preševu preseljen u dvorište džamije ili u dvorište Doma kulture. A, srpska Žandarmerija je samo obavila "fizički deo posla" i prenela spomenik tamo gde su se oni dogovorili...

Prošle, 2014. godine, 11. novembra, u centru Preševa je na mestu gde je bio postavljen spomenik pripadnicima terorističke organizacije pod imenom Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe, albanski premijer Edi Rama, koji je bio zvaničan gost Republike Srbije, postavio je venac sa crvenom trakom izginulim teroristima OVPBM. Na trgu ispred sedišta lokalne samouprave Preševa, ovaj događaj "uveličali su" i komandanti OVK sa Kosova ali i komandanti OVPBM. Vučić ni ovo nije doživeo kao provokaciju i pretnju.

Uprkos svemu, zvaničan stav Vlade Srbije i danas glasi da je OVPMB teroristička organizacija, koja je u tom području na jugu Srbije podigla oružanu pobunu krajem 2000. i 2001. godine.

Uklanjanje spomenika poginulim srpskim policajcima urađeno je na brzinu, zbog posete nemačke kancelarke Merkel, a nešto kasnije i pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland. Američka administracija je i ovom prilikom podsetila Vučića, da je OVK sa svojim satelitskim organizacijama, predstavljaju "savezničku vojsku" Amerike i celog Zapada. A, svako onaj ko nosi oružje i uniformu i štiti Republiku Srbiju, predstavlja potencijalnu opasnost i stvarnog neprijatelja. To se neće tako skoro promeniti. Zapadu ne smeta spomenik Ademu Jašariju, ali se spomenik poginulim srpskim policajcima, smatra provokacijom.

Kad je u subotu, 4. juna 2015. godine Žandarmerija uklonila spomenik izginulim srpskim policajcima u borbama protiv albanskih terorista, bio je to čin svojevrsne kapitulacije i priznanje jednoj terorističkoj organizaciji da je svoj krvavi posao legalizovala.

Ponižavajući Vladu Srbije do kraja, predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi pozdravio je uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima MUP-a Srbije kao „dobar potez", i poručio Vučiću, "sa pozicija sile", da njegova vlada mora još mnogo toga da učini, inače...Arifi je doslovno zapretio Vučiću: „...Ako je premijer Srbije Aleksandar Vučić mislio da će uklanjanjem spomenika srpskim policajcima smanjiti tenzije ovde, to jeste dobar potez, ali ne i dovoljan da bi ljudima koji žive ovde bilo bolje...".

Ministar u Vučićevoj vladi, Rasim Ljajić, izjavio je još pre dve godine, da u preševskoj dolini ima najmanje sedam velikih spomenika albanskim teroristima, da država Srbija tu ništa ne može da uradi ali da se "ne treba baviti prošlošću, kod ovako loše ekonomske situacije".

Albanci iz sela Oraovica kod Preševa odlučili su još 2013. godine da grade memorijalni kompleks za osmoricu pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, koji su poginuli maja 2001. prilikom napada na organe bezbednosti Republike Srbije. Planirani kompleks treba da se prostire na oko 3.000 kvadratnih metara i konačna cena biće preko sto hiljada evra.

Kamen temeljac memorijalnog kompleksa postavljen je na zaravni Gurište (Kamenište) iznad sela Oraovica. Predsednik opštine Preševo, Ragmi Mustafa i predsednik Skupštine opštine, Ramiz Ljatifi, bili su organizatori ovog događaja. Inače, na tom mestu se svakog 15. maja od 2002. godine obeležava godišnjica najveće bitke koja je vođena tokom sukoba albanskih ekstremista i srpskih Združenih snaga bezbednosti (ZSB) od oktobra 2000. do kraja maja 2001. godine.

U temelje spomenika ugrađeno je preko 60 tona betona, a takozvani memorijalni kompleks ima predviđenih osam grobnica za poginule teroriste (Kastriot Arifi, Šaban Ukšini zvani komandant Teri, Sami Ukšini, Mitat Musliu, Bardilj Osmani zvani komandant Delta, Kenan Rahimi, Šaban Šahini i Agim Halimi).

Spomenik će se postaviti na 900 kvadratnih metara, a osam stubova od granita, koji predstavljaju "osam mučenika", biće visoki po 16 metara. Ceo projekat je urađen u Prištini, a njime je određen i podijumima za učesnike raznih pomena i proslava bitaka protiv države Srbije.

Ali, ovom ruganju sa državom Srbijom tu nije kraj. Naime, prema planu Vučićevog kabineta, sigurno je da će on do kraja jula meseca otići u Preševo, da se pokloni albanskim separatistima i ponudi svoje "dobre usluge" na štetu Srbije. Datum posete i satnica još nisu utvrđeni, ali se pouzdano zna da će on zajedno sa predstavnicima Evropske unije, u jednom danu posetiti Bujanovac i Preševo.

Cilj posete takođe nije određen, mada je jasno šta je smisao njegove ludačke misije: da ohrabri albanski separatizam time što će im potvrditi da je njegova vlada odlučila da gradi auto-put od Niša i Prištine do Tirane i Drača u Albaniji. A, preko svojih medija. posetu Preševu i Bujanovcu, predstaviće kao "izraz najviših demokratskih standarda" prema manjinama u Srbiji.

Granice Vučićevog izdajništva ne postoje. Spreman je na sve, pa čak i da iščupa krst sa stratišta na kome leže srpske žrtve.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane