Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

MRŽNJA

Branko Dragaš

MRŽNJA - Zašto Srbe mrze? Neki razlog mora da postoji. Danas je sasvim jasno da je mržnja prema našem narodu otvorena. Na Vembliju se osećala u vazduhu mržnja Britanaca prema Novaku. Zato što je Srbin.

Pođimo od same mržnje. Da li mrzim nekoga? Ne. Mogu da ga prezirem, ali ne mrzim ga. Mržnja znači da želim da se nekome zlo dogodi. Ali, ja ne nosim zlo u sebi. Kako mogu želeti nekome zlo, kada to osećanje ne postoji u mojoj čistoj duši. Ako je neko bolji od mene, to me samo motiviše da više učim, radim i da vežbam kako bih ga dostigao i pobedio u nadmetanju. Ako uspem u tome, onda sam ponosan na sebe. Ako ne uspem, poštujem onoga koji je bolji. Skidam mu kapu, ali mu ne skidam glavu.

Bolji je od mene i to priznajem. U zajednici nismo svi isti. Različitost je ono što održava zajednicu žilavom u borbi za opstanak. Jednakost je žabokrečina koja ubija smisao zajednice. Ubija vrela života u močvarnoj zajednici. Ako je neko bolji od mene, on je različit. Na bolje.

On treba da nam služi kao primer. Zajednica treba njime da se ponosi. Ako neko ne može da dostigne boljeg od sebe i ako ga mrzi, želi da mu se zlo dogodi, kako bi on postao taj bolji, onda je taj zlikovac jer neguje zlo u sebi. To nije dobar čovek i opasan je po zajednicu. Njegovo zlo želi da se proširi i da se nametne zajednici. Želi zajednicu da podredi sebi i da tako leči svoju bolesnu sujetu. Zlo hrani mržnju. Zlo mržnjom pokorava dobro. Ili ga, što je kranje rešenje, iskorenjuje.

Mržnja ubija dobro iz pakosti i zavisti. Ako mrzite nekoga, onda on poseduje nešto što vi nemate. Poseduje - dobro. Vi to ne možete da podnesete. To da nemate dobro i to vas izluđuje. Nećete da učite, da se menjate, da se odričete i da dobro primate. Idete lakšim putem, puštate da zlo u vama pobedi. Zlo je zaslepljeno i traži da dobro prolije krv. Zašto su Srbe jednakom mržnjom ubijali austougarske kaznene ekspedicije, nacisti, fašisti, ustaše, balisti i balije? Zašto jedan evropski, navodno, prosvećeni narod , koji ima svoju austro-ugarsku imperiju, prelaskom Drine počinje masovne pokolje i zverstva nad nedužnim civilima?

Šta su deca učinila bečkim oficirima, koji plešu valcere i slušaju opere Mocarta, da ih nabijaju na bajonete i seku im glave? Zar Srbi nisu evropski narod? Zašto su Kantovi, Hegelovi, Ničeovi, Vagnerovi i Šopenhauerovi potomci bombardovali i do temelja uništili Narodnu biblioteku u Beogradu?

Zašto su streljali za jednog nacistu sto srpskih civila? Zašto su u logorima spaljivali Srbe? Zašto su ustaše, pod skutima nadbiskupa Stepinca, drvenim maljevima razbijali srpske lobanje i takmičili se ko će više dece i žena da pobije u jednom danu?

Zašto su saveznici bombardovali srpske gradove i sravnili ih sa zemljom? Zašto su saveznici dozvolili da komunistički zlikovci pobiju od 1945. do 1953. godine preko 56.000 najumnijih Srba?

Zašto su NATO zlikovci bombardovali osiromašenim uranijumom jednu evropsku državu? Zašto je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske? Zašto je proterano 200.000 Srba sa Kosmeta?

Zašto se dozvoljava albanskim teroristima da pale srednjevekovne srpske manastire u kojima se nalaze pretđotovske freske? Zar to ne pripada baštini čitavog čovečanstva? Zašto se Srbi proglašavaju genocidnim narodom? Zašto mrze Novaka Đokovića? Zašto otimaju Nikolu Teslu? Zašto ćute o Vinči, vinčanskom pismu i Lepenskom viru? Zašto se ništa ne zna o svim vladarima pre Nemanje? Zašto se skriva istina da su Srbi drevni narod i da smo mi dali Evropi kulturu i civilizaciju? Zašto se izučava falsifikovana istorija? Zašto ne žele da prihvate istinu da smo mi ovde na Dunavu ponikli, da smo tu hiljadama godina živeli i da imamo pravo da živimo na svojoj zemlji na način kako to mi mislimo da je najbolje za nas? Zašto svi hoće da nas osvoje, pokore, promene nam mentalite i pobiju?

Neki duboki razlozi moraju da postoje za toliku mržnju. Ništa nije slučajno.Ta istorijska mržnja prema našem narodu ima svoje korene. Ona se prenosi sa kolena na koleno. Srbi ne znaju da mrze. Zlikovci koji su u ratovima izvršili zločin ne pripadaju srpskom nacionalnom mentalitetu. To su banditi, kriminalci i ološ koga ima u svakom narodu. Ali u nas Srba nema urođene mržnje prema drugim narodima. Poznato je iz drevne istorije da su srbska plemena, kada bi zarobili neprijatelja u nekom boju, poveli ga sa sobom i on je morao godinu dana da bude u plemenu i da radi za pleme. Bio je slobodnjak i radio je za zajednicu.

Kada bi isteklo godinu dana, svako je odlučivao šta će da uradi : hoće li se vratiti u svoje pleme ili će ostati sa Srbima da živi. Krstaši nisu imali tu drevnu srbsku samilost. Oni su, zaogrnuti hriščanskim simbolima, klali sve odreda.

Ričard Lavlje Srce je pobio nekoliko hiljada zarobljenika na opšte zaprepašćenje velikog vojskovođe Saladina, koji je prema zarobljenim hrišćanima pokazao milost.

Srbi ne znaju da mrze. Pođite od sebe. Da li mrzite druge narode? Da li želite zlo drugim narodima? Da li mrzite Federera? Stranci koji dođu u Srbiju prvi put zavole Srbe. Ne mogu da se načude kako je medijska propaganda demonizirala Srbe. Srbi su naivan, povodljiv i dobar narod. Srbi imaju drevnu istoriju, civilizaciju i kulturu.

Srbi ne znaju da čuvaju svoje korene i brzo se asimiluju. Srbi nikoga nisu osvajali, menjali mu mentalitet i slali u gasne komore.

Mržnja dolazi iz tog zla, koga nose imperijalni narodi. Veliki narodi koji znaju drevnu istoriju. Znaju istinu o nama Srbima.

I koji mrze Srbe zbog te istine. Hoće da nas iskorene da ih ne podsećamo na to vreme. Srbi su za njih remetilački faktor na Balkanu. Večiti pobunjenici i čuvari vatre slobode. Nepokorni ratnici. Varvari koje treba pobiti i raseliti po svetu. Mrze nas što smo još živi i što branimo Srbiju. Jedno obično životno iskustvo. Ko vas najviše mrzi? Oni kojima ste u životu pomogli. O tome je Tacit pisao. Vi ih uvek podsećate na vreme kada su bili niko i ništa. Kada su zavisili od vas i kada ste im ljudski pomogli. Niste to uradili da biste kalkulisali. Ulagali u budućnost.

Pomogli ste im jer ste bili u prilici i to ste mogli da uradite. Pomogli ste im jer je to deo vaše prirode. Pomažete svim ljudima kojima možete da pomognete. Ali, ti nezahvalnici to tako ne doživljavaju. Oni to pamte kao svoje poniženje i vašu moć. Pruženu ruku mrze i žele da je odseku. Oni vama, da su u prilici, ne bi pomogli.

Vi njih ne zanimate. Oni su sebični, pohlepni i samoživi. I to je ta razlika između njih i vas. Koreni mržnje prema Srbima nalazi se u toj drevnoj istini i dobroti. Koja izluđuje sve one koji nas mrze.

Šta dalje? Kako da opstanemo? Ako se ovakvo stanje okupacije i samouništavanja Srba nastavi, mi ćemo zaista da postanemo moderni Hazari. Nikada nismo bili u težoj situaciji. Okupirani smo spolja i iznutra. Mrze nas krstaši i njihovi šizofreni plaćenici u Srbiji. Koji se naslađuju našom nesrećom. Koji se stide što su Srbi i koji lepo žive na mržnji prema svom narodu.Opstanak je moguć ako shvatimo korene mržnje.Ako naučimo da čuvamo i branimo svoje srbstvo. Ako pokolenjima prenesemo drevnu istinu o Srbima. Ako se razmnožavamo i uvećavamo. Ako smo složni i ako svi volimo Srbiju samo onoliko koliko su je voleli naši preci. Ništa više. To je dovoljno da trajemo. I dobrotom da pobedimo zlo. Treba zlo pustiti da sami mržnjom pojedu sebe. To im je sudbina. Mi samo treba da se sklonimo. I da im ne smetamo.

UCENA - Trojka je ucenila Grke paketom mera. Složenih u 10 tačaka. Koje Grcima oduzimaju nezavisnost. I uvode ih u moderno ropstvo. Mere su dokaz potpune kapitulacije nesretnog Ciprasa. Među uslovima koji su nametnuti je da prodavnice moraju da rade nedeljom. Kakvo poniženje?!? Da li je Cipras zaista toliko debilan da mu Trojka mora da određuje kada će raditi prodavnice? Ali, to nije sve. Mora da se produži radno vreme prodavnica. Mora da se izvrši liberalizacija u vlasništvu apoteka. Ograničenja za pekare i mlekare. Otvaranje zatvorenih profesija kao što je prevoz trajektima.

Predlažem da Trojka uvede i sledeće mere. Obavezna jutranja fiskultura za sve Grke od 6,30 do 7,00. Svi muškarci od 7 do 77 moraju da imaju bele majice i crni šorc. Devojčice i gospođe će imati trikoe. Crne, jer su Grci veliki dužnici. Dok se ne vrati dug svi moraju da rade fiskulturu u tome. Kasnije će se doneti novi propisi. Doručak za sve Grke treba da počne u 7,15 do 7,45. Od 8,00 počinje radni dan za sve Grke i trajaće do 22,00. Posle 22,00 sve se zatvara i svi Grci moraju da idu na spavanje. Povečerje subotom je u 24,00. Neka se malo mučenici opuste i razonode. Sve pod budnim okom Trojke.

Koja će da sedi u Atini i sve da nadgleda, jer ne veruje pokvarenim Grcima. Koji su uzeli pare Trojke i potrošili. Lenjivci lenji. Pare koje su lažne, jer se evro štampa bez pokrića. Pare su potrošene tako da je od 255 milijardi vraćeno 233 milijarde Trojci i bangsterima. Uzeli su i grčki politički ološ i tajkuni. Neku siću. Nekoliko milijardi evra. Grci moraju svu imovinu od 50 milijardi evra da založe. Fond u Luksemburgu će da rasprodaje tu imovinu i da namiruje poverioce.

Razliku do duga sa kamatama Grci moraju da odrade. Nema otpisa duga. Niti je to Cipras tražio, niti bi mu to poverioci sada dali. Referendum je bila poslednja šansa da se uplašena Trojka nokautira. Bili su grogirani i jedna odluka izlaska iz EU bi ih potpuno oborila na pod. Ali, nažalost, to se nije dogodilo. Cipras je bio uplašeniji od Trojke. Mali igrač ne može da igra veliku istorijsku utakmicu. Cipras nije veliki igrač. On je prestrašeni štreber, koji ne zna ni zicer da pogodi. Prihvatio se posla koga ne zna da radi. I nema petlju da bude lider. Šta je rešenje? Grčki narod mora da uzme stvari u svoje ruke. Siriza mora da se raspadne. Treba zakazati nove izbore. Na novim izborima pronaći nove ljude. Koji znaju šta im je istorijska uloga. I koji će odbiti sve ove ucene. Ima li Grčka snage za to? Bolje je pitanje - između slobode i ropstva, šta biraju?

Grčka nastavlja da se zadužuje. Cipras nastavlja tamo gde je bivša vlast stala. Cipras je grčki Vučić. Izbacuje iz vlasti sve one koji mu smetaju. Ne može da podnese kritiku. Priča budalaštine. I nastavlja da se zadužuje. Dečko je prolupao. U petak je dobio 7 milijardi evra. U ponedeljak vraća ECB - 4,2 milijarde evra. I MMF-u - 2 milijarde evra. I kamatu od 700 miliona evra. Nema para za privredu i građane. Ništa ne ide u privredu. Koja jedina može da vrati dugove. Tako privreda i dalje ostaje nelikvidna. Cipras joj je podigao PDV na 23%. Privredi koja ne može da preživi? Kljusetu koje jedva vuče noge od tereta stavljate novi teret. Kljuse mora da se sruši. I ugine. Ili da se pobuni i zbaci teret sa leđa. Strah od smrti će pobediti. Život je jači od usrane demagogije podlaca na vlasti.

MANEVRI - Spoljna politika nesretnog Ace Dramosera je potpuno šizofrena.To će Srbiju skupo koštati. Samoreklamerski diletantizam nesposobnog i ucenjenog čoveka. Nedoraslog ozbiljnim istorijskim trenucima u kojima živimo. Rusija je stavila veto na pokušaj Londona da Srbe proglase genocidnim. Aca Dramosere ništa nije uradio da ubedi Rusiju da zaštiti interese Srbije. Ostavio da to drugi odrade za njega.

Tih dana je davao stupidne izjave tipa - šta bude biće! Srbi su naučili da budu sami i sve takve neverovatne gluposti. Putin je lično vodio način glasanja ruske delegacije u Savetu bezbednosti. Nije hteo ništa da prepusti slučaju. Pokazao je da mu je više stalo do Srbije, nego samome srpskome premijeru. Koji tih dana nije našao za shodno da otputuje u Moskvu i Peking i na kolenima da moli Ruse i Kineze da stave veto. Uplašen od besa svojih nalogodavaca, on je na domaćim medijima kukao i plakao i ništa nije radio što je u opisu njegovog posla. I šta sad? Kakva je zahvalnost Srbije za to što je Rusija uradila? Srbija šalje svoje vojnike da, zajedno sa NATO snagama, učestvuju u manevrima u Javorivu, blizu granice sa Poljskom.

Vojni manevri se organizuju da bi se podržala Ukrajina u borbi za očuvanje suvereniteta. Vojni manevri se održavaju za podršku Kijevu za borbu protiv ruskih snaga, koji su na istoku zemlje već stvorili sopstvenu državu, jer ne žele da žive pod nacističkom vladom iz Kijeva. Kakav šamar Rusiji?!? Kakva bruka?!? Ljudi, imamo li mi Srbi časti? Zašto nas najgori politički ološ uništava?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane