Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Konačno suočenje direktora "Srbijagasa" sa njegovim kriminalnim radnjama

I Bajat obajatio

Dušan Bajatović više neće biti na čelu JP Srbijagas, saopštio je Aleksandar Vučić svojim saradnicima. Sklanjanje Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa treba da bude znak za organe gonjenja da postoji državna volja da mu oni odrede pritvor i dobro istraže način na koji je vodio ovo najveće srpsko javno preduzeće. Tako glasi verzija koju Vučić šalje svojim podanicima. Ali...

Vuk Stanić

Dušan Bajatović i Ivica Tončev, uticajni likovi iz SPS-a, promenili su klupske boje. Ivica Tončev je dobio plavu kartu (člansku knjižicu SNS-a), nerazdvojni je prijatelj sa Andrejom Vučićem, sa kojima kontroliše srpsko narko tržište i transportuje drogu za Beč i druge evropske države. Bio je desna ruka Ivice Dačića, a Dušan Bajatović nije mogao očima da ga vidi. I on je poplavio. Promenio je stranku, ali je morao Vučiću da prinese puno svežeg novca.

Kako je ranije najavila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, Srbijagas će biti podeljen u dve firme od kojih bi se jedna zvala, Transgas, i bavila bi se transportom i skladištenjem gasa, dok bi drugo pravno lice zadržalo naziv Srbijagas i bavilo bi se distribucijom i trgovinom gasom.

Na čelo jedne i druge firme direktore planira da postavi premijer Vučić. Naprednjaci su o ovome već obavestili i rukovodstvo SPS-a, kojima se takav predlog nije svideo, ali nisu imali ni hrabrosti da mu se suprotstave. U SPS su svesni da postoji i scenario po kome bi cela njihova stranka mogla biti izbačena iz Vučićeve Vlade.

Mediji su, podsećamo, više puta citirali izjavu ruskih zvaničnika, da je Bajatović za njih garancija "Južnog toka", i paralelno sa tim objavljivali podatke iz krivičnih prijava protiv njega. Posle ruskog odustajanja od "Južnog toka" priča se da su sada odustali i od Bajatovića.

Ipak, ljudi bliski Bajatoviću tvrde da on nije izgubio u potpunosti podršku Rusa, ali se ona u ovom trenutku svela na to da ga i oni zaštite od odlaska na robiju.

Aleksandar Vučić je engleskim obaveštajcima u MI 6 opisao Bajatovića kao ruskog čoveka, i zakleo se da će mu se krvi napiti, ali se zadovoljio da mu Bajatović napuni džepove, i učlani se u SNS.

Sveukupno, može se reći da se situacija loše odvija za Dušana Bajatovića i da će on kada budu otkrivene sve karte, odnosno tajne koje je krio od prijatelja u Rusiji, završiti iza rešetaka. Sa druge strane, Bajatović naravno polaže velike nade da će partneri iz Rusije, kojima je do pre nekoliko nedelja besplatno davao prostorije u zgradi Srbijagasa, imati uticaj kada se bude rešavala njegova sudbina.

Činjenica da su "prijatelji" uprkos pogodnosti da prostorije u zgradi Srbijagasa mogu besplatno da koriste, spakovali stvari i otišli, govori da je distanciranje Rusa od Dušana Bajatovića počelo.

Ukoliko se Vučićevi planovi ostvare i Bajatović ostane bez funkcije u javnom sektoru, onda on više nikome neće trebati, dok će istovremeno biti vrlo nezgodan svedok upoznat sa tokovima novca iz firme RST.

Istraga poslovanja firme RST u kojoj Bajatović zvanično nije bio vlasnik, a u kojoj je nezvanično zaradio veliki novac (više od 200 miliona dolara) je u toku. Istražnim organima bi vrlo prijalo da Bajatović u zamenu za manju kaznu potvrdi priču koju tužilaštvo zna, ali navodno ne može da dokaže.

Inače, za čitaoce koji nisu pročitali ranije objavljene tekstove u Tabloidu, podsećamo da je Bajatović kao direktor firme Srbijagas, sa firmom RST potpisao monopolski ugovor o posredovanju u nabavci gasa. Ugovor je predviđao da sav gas koji JP Srbijagas kupuje, bude nabavljen preko posredničke firme RST. Sedište RST-a bilo je ni manje ni više nego baš u zgradi Srbijagasa u Novom Sadu.

Istražitelji pretpostavljaju da je Bajatović zajedno sa saučesnicima iz ovog i drugih poslova zaradio nekoliko stotina miliona dolara, i da se većina tog novca nalazi na nekoliko bankarskih računa na Tajlandu. Naravno, može se desiti da Bajatović ne oda detalje iz ovih poslova organima gonjenja i da se novcu nikada ne uđe u trag. U tom slučaju on, kako kažu, ne bi morao da se pribojava jer nije tajne odao. Novac bi ga čekao kada izađe iz zatvora.

Ipak, u sličnim poslovima koje su obavljale neke mafijaške organizacije, dešavalo se da svedok bude čak i preventivno ubijen, kako ne bi ispričao šta sve zna. Zbog toga bi država možda trebalo da Bajatoviću pruži i fizičko obezbeđenje.

Naravno mafijašima je daleko teže da ubiju politički aktivnu javnu ličnost, pa bi to mogao biti i razlog zbog kojeg se Bajatović grčevito bori da ostane u političkoj igri. Jezikom običnog čoveka to znači da će on verovatno pokušati, da ako izgubi mesto direktora Srbijagasa, dograbi neku funkciju u Vladi Srbije,

Sve u svemu, oni bliski Bajatoviću, kao i oni bliski Aleksandru Vučiću, slažu se da Bajatović već nekoliko meseci ne donosi nikakve strateške odluke za Srbijagas.

Kada je u pitanju slučaj Dušana Bajtovića, ovejanog lopova, mnogi se slažu da je on malo dete u odnosu na one koji danas sa knjižicom Srpske napredne stranke pljačkaju sve što im pod ruku dođe, zarađujući stotine miliona evra. Dušan Bajatović se koristi samo da plaši ostale funkcionere SPS-a, da budu lojalni psihički obolelom premijeru Aleksnadru Vučiću.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane