Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Otvoreno pismo predsedniku Nadzornog odbora EPS-a profesoru dr. Branku Kovačeviću

Raj za Rajovićeve

Grupa zaposlenih u JP Elektrodistribucija-Beograd obratila se otvorenim pismom predsedniku Nadzornog odbora EPS-a, inače dekanu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, opisujući divljanje direktora Zorana Rajovića i njegove rodbine pristigle sa Kosmeta, koji nemilice čerupaju EPS. Može li ugledni profesor urazumiti Vučićevu razjarenu partijsku kamarilu, koja trpa u njegove džepove velike svote novca? Dok je Vučić živ, oni će carovati, odgovaramo potpisnicima pisma, koje smo skratili zbog prostora u listu

......

Sa velikim zadovoljstvom prihvatili smo Informaciju o Vašem imenovanju na funkciju predsednika Nadzornog odbora JP Elektroprivrada Srbije i od Vas s pravom očekujemo: da neke stvari u Elektroprivredi promenite i sprečite i onemogućite dalje zakulisane radnje i mahinacije, koje su u poslednjih nekoliko godina rasle geometrijskom progresijom.

I koliko smo zadovoljni Vašim imenovanjem za predsednika Nadzornog odbora još više smo začuđeni, iritirani i zaprepašćeni imenovanjem i postavljenjem Zorana Rajovića za direktora novoformiranog Privrednog društva i njegovim kooptiranjem u najviši rukovodeći tim JP Elektroprivreda Srbije. Ovo je neviđeno naličje i neviđena bruka i sramota.

Želeli bi da znamo ko iza ovoga stoji, i ko protežira gospodina Rajovića. Odgovorno tvrdimo da ga na navedeno mesto nije dovelo: ni znanje, ni struka, ni radni rezultati, ni moral, ni poštenje, jer on od toga ne poseduje ništa.

Takođe odgovorno tvrdimo da po svim navedenim kriterijumima, gospodin Rajović pripada začelju svih onih zaposlenih u JP Elektroprivreda Srbije, koji poseduju fakultetsku diplomu i to je neoboriva i istinita činjenica. Ovo je neviđeno poniženje i uvreda za većinu nas koji smo isključivo svojim radom i znanjem stekli odgovarajuću fakultetsku diplomu, i to većinom na Beogradskom univerzitetu, i koji smo godinama, i to u najtežim periodima, gradili i održavali elektro energetski sistem Beograda i Srbije.

Tužno je, pogubno i žalosno to: da su partijska knjižica i partijska pripadnost postali jedino merilo vrednovanja nečijih sposobnosti iza kojih ne stoji: ni rad, ni znanje već se krije lopovluk, i neznanje i kriminal. Kuda nas ovo sve vodi i dokle ovo može da traje?

Poštovani i uvaženi profesore,

Zoran Rajović je pre dve godine, kako i na koji način, i kojim putem nije nam poznato, na veliko zaprepašćenje svih nas, postavljen za direktora PD Elektrodistribucija-Beograd. d o.o i ako je društvo raspolagalo sa kadrovima koji su po svim normalnim kriterijumima, kojim se meri znanje, stručnost, radni rezultati i godine, daleko ispred g. Rajovića.

Radi se o ličnosti koja je posle 15 godina studiranja na Prištinskom koledžu, i sa prosečnom ocenom 6, stekla diplomu inženjera elektrotehnike. I ako je radni odnos zasnovao u PD "Elektrokosmet", u njemu skoro da i nije radio, jer je ista firma faktički nestala u vreme ratnih događaja. On je 15 godina primao platu od JP "Elektroprivreda Srbije" i ako je sve to vreme imao i posedovao privatnu firmu koja se bavila građevinskim poslovima. Ovo je deo patriotske pljačke, o kojoj se godinama priča, a nikakve se mere protiv odgovornih ne preduzimaju. To svi znaju, i to je svima dobro poznato, ali se plaše i boje da javno saopšte istinu. Kako je to moguće. Jeli ovo moralno i da li ga je ovo preporučilo na mesto na kojem se sada nalazi.

Poštovani profesore,

gospodin Rajović je odmah po svom postavljenju na mesto direktora PD Elektrodistribucija-Beograd na šest ključnih mesta doveo kadrove sa Kosova, od kojih je: njih petoro sa diplomama prištinskog univerziteta, a četvoro iz propalog, uništenog i opljačkanog PD "Elektrokosmet" u čijoj pljački i rasturanju su aktivno učestvovali. Ovo nije urađeno bez razloga, i bez unapred osmišljene i dogovorene politike, a što potvrđuje i sve ono što se dalje dešavalo u poslednjih dve godine. Ovo se ne može nazvati drugačijim imenom nego neviđeni skandal i sramota.

Ovo je velika uvreda i poniženje i za Beogradski univerzitet, a pogotovu Elektrotehnički fakultet, čiji su kadrovi u najvećem broju zaposleni u JP Elektroprivreda Srbije, a pogotovu u PD Elektrodistribucija-Beograd.

Ovo je poniženje i uvreda za sve nas koji godinama časno i pošteno obavljamo svoje poslove i svoj trud i znanje ulažemo u izgradnju i održavanje elektrodistributivnog sistema, koji godinama besprekorno i efikasno funkcioniše. I kao nagradu za sve to dobivamo da nam na čelu preduzeća dođe osoba bez ikakvog stručnog i naučnog znanja, bez ikakvih rezultata rada i osoba sa sumnjivim moralom i sumnjivom biografijom. Radi se o osobi koja je unapred dobro pripremljena, obučena i školovana za neke druge prljave poslove, koji su uglavnom u interesu jedne dobro organizovane mafijaške skupine a ne u interesu preduzeća, potrošača i društva u celini. Da je to tako potvrđuje mnoštvo nečasnih i prljavih radnji učinjenih u vreme njegove vladavine, koja nažalost i dalje traje.

Od Vas, kao uvaženog i časnog profesora i predsednika Nadzornog odbora, očekujemo da sprečite: dalje omalovažavanje i skrnavljenje ugleda BU, čiji ste Rektor do skora bili, da zaustavite dalje srozavanje ugleda i renomea Elektrotehničkog fakulteta, čiji ste dekan, i konačno da sprečite naše poniženje i omalovažavanje, kao vaših bivših studenata, od jedne nakaradne, mafijaške, pogubne i naopake politike.

Dokle ide njegova drskost i osionost, govori i činjenica da je za svoje pomoćnike, na novom radnom mestu, ponovo imenovao dvojicu bivših radnika iz PD "Elektrokosmet"sa diplomama iz Prištine. Ne radi se to bez razloga. Sve je to unapred sračunato, kako bi prljavi poslovi mogli i dalje da se obavljaju, od kojih jedna organizovana i kriminalna družina ima i te kako velike koristi.

Najnoviji tekst u dnevnom listu "Blic" o malverzacijama u ovom Privrednom društvu, u kojemu su proneverene stotine miliona dinara, a što je sto posto tačno, samo su delić kriminalnih radnji koje su se odigrale u vreme vladavine pomenutog gospodina. Radi potpunijeg uvida u njegov dosadašnji prljavi rad, i boljeg uvida u sve ono što je rađeno, mislimo da je dovoljno navesti nekoliko drastičnih primera, čija istinitost lako može da se proveri i utvrdi, i otkloni bilo kakva sumnja u naše navode.

Iako je PD Elektrodistribucija-Beograd oduvek raspolagalo sa najjačom kadrovskom bazom, što je i razumljivo, gospodin Rajović je kompletnu rukovodeću garnituru doveo sa Kosova i to uglavnom iz PD "Elektrokosmet" mada su neki od njih ranije kažnjavani i smenjivani sa svojih radnih mesta zbog raznih mahinacija i protivu zakonitih radnji.

Odmah po postavljenju na mesto direktora, organizovao je prijem oko 200 radnika, ili kako to on kaže, zasluženih aktivista stranke, svih mogućih zanimanja, koji godinama ništa ne rade, sem što primaju debele plate. Većina od njih je već bila negde u radnom odnosu, i oni su bez ikakvih problema prebačeni na sigurnije radno mesto. U tom broju je i jedan deo bliže i dalje njegove rodbine i rodbine njegovih pajtosa, kojima je okružen, i čiji je zadatak da podržavaju i sakrivaju njegove prljave radnje.

Među zaposlenima na određeno vreme i na privremenim i povremenim poslovima angažovao je preko 150 penzionera, simpatizera stranke, i ako većina njih ima solidna novčana primanja i solidne penzije. Dok na jednoj strani imamo sirotinju koja ovo sve plaća, na drugoj strani imamo raskoš i jednu bahatost i osionost jedne mafijaške skupine koja očigledno smatra da njoj sve pripada i može da radi šta hoće.

Poštovani profesore, gde je ovde socijalna pravda i jednakost o kojoj toliko slušamo. I u kakvoj to mi državi zaista živimo?

Kako bi što bolje utvrdio svoju poziciju i prikrio svoje prljave radnje u radni odnos je primao i pojedince kojima je falilo par meseci do odlaska u penziju, raspoređivao ih na visoko plaćena radna mesta i tako im omogućavao da po odlasku u penziju prime veliku otpremninu koja se kretala oko 10 hiljada EUR- a. Sve to plaća sirotinja. Nama koji pošteno i savesno obavljamo svoj posao se smanjuju plate a ovde se deli kapom i šakom i za to nema nikakve odgovornosti. Za ovakva dela, mesto kazne, sledi nagrada i unapređenje. Kakve li anomalije.

Svojim najbližim saradnicima je odmah pokupovao nova kola marke Škoda "Rapid'' i džipove iste marke, od vlasnika firme Stojanović, i to pod sumnjivim okolnostima i nameštenim tenderom.

Poštovani profesore, dovoljno je pogledati gde i kako pomenuta družina živi, i sa kakvom imovinom raspolaže po Beogradu i Srbiji, čime bi se dobila jasna i potpuna slika o njihovom radu, njihovom poštenju i njihovom moralu. Pitanje je kako su i na koji način stekli toliku imovinu, a predstavljaju se kao izbeglice sa Kosova, koje su ostale bez ičega. Kad i na koji način stekoše toliku imovinu.

Suprotno Zakonu o javnim nabavkama, odmah po njegovom dolasku, izvršio je prebacivanje pojedinih depozita sa postojećih banaka na nove banke, koje sa Elektroprivredom do tada nisu imale skoro nikakve veze. Sve je to urađeno sa ciljem da bi se obaveze po uzetim kreditima, od strane njihovih privatnih firmi, koji nisu vraćani, donekle umanjile i kompenzovale. Za te svrhe se koriste sredstva Elektroprivrede.

Odmah po svom dolasku na mesto direktora, raskida Ugovor sa Elektrotehničkim fakultetom o održavanju programa za obračun električne energije, koji su uradili stručnjaci fakulteta, i koji je besprekorno funkcionisao više od 10 godina. Održavanje ustupa privatnoj firmi, kojoj će kasnije ustupiti izradu sasvim novog programa, u kojem je uloženo i bačeno 350 miliona dinara. Zbog nestručnog održavanja programa i grešaka u programu, više puta je ponavljana izrada obračuna zbog čega je uzrokovana šteta i stvoreni dodatni troškovi od više desetina miliona dinara.

Zbog kilometarskih redova ispred šaltera Distribucije, tadašnji vd. direktor gospodin Obradović, pokrenuo je postupak njegove smene i smene njegovih najbližih saradnika. Sve se svelo na to da generalni direktor JP EPS nema ovlašćenja za takav postupak! Taj zahtev je postavljen u više navrata. Sve se svelo na to da je smenjen kurir Jovica, a štetočine su ostale i dalje da vršljaju. Kako je moguće da posle svega toga taj isti gospodin Obradović predloži gospodina Rajovića na novo i više radno mesto? Ko personalno zaista stoji iza ovog predloga?

Odmah po svom dolasku na mesto direktora, za održavanje, a delom i za izgradnju elektrodistributivnog sistema, angažovao je PD Elektrokosmet, zapravo firme koje su podizvođači Elektrokosmet-a, a čiji su vlasnici on i njegova družina pristigli u izbegličkoj koloni sa Kosova.

PD Elektrokosmet se pojavljuje u funkciji posrednika, i služi za pranje novca i prelivanje istog iz Elektroirivrede, u privatne džepove. Dok zaposleni u Distribuciji sede, jer se materijal neophodan za održavanje i izgradnju distributivne mreže, svesno i namerno ne nabavlja, dotle njihove privatne firme rade punim kapacitetom, i to često uz angažovanje zaposlenih iz Distribucije.

Dok se drugima računi za isporučenu robu i izvršene usluge plaćaju sa znatnim zakašnjenjem ovde se računi izmiruju redovno i bez bilo kakvog kašnjenja. I ako faktički ne postoji, Elektrokosmet je postao najjača firma iz oblasti energetike, i ne samo energetike, na teritoriji republike Srbije. Kakvog li paradoksa, kakvih li prevara i kakvog li lopovluka!

Ali što je najgore, sve se to proglašava za moralno i časno i to slušamo svaki dan sa nivoa najviše državne distance.

I dok Elektroprivreda grca u dugovima i kreditno se zadužuje, gospodin Rajević Elektrokosmetu bez problema daje avanse i beskamatne kratkoročne pozajmice, a sve sa prvenstvenim ciljem da podizvođači na vreme budu finansijski obezbeđeni, jer su oni ti na kojima leži budućnost naše privrede i njena finansijska stabilnost, i od kojih zavisi naš dalji opstanak. Dobro bi bilo proveriti: kako i na koji način su osnovane te firme, kako su došle do potrebnog kapitala, ko su njihovi vlasnici, šta je njihova delatnost i šta i gde rade.

Vrhunac njihove drskosti i nemorala je posao na otklanjanju šteta izazvanih katastrovalnim poplavama u opštini Obrenovac. Sve je urađeno suprotno Zakonu o javnim nabanvkama: i nabavka opreme i izbor dobavljača opreme i izbor izvođača radova. Sve je ustupljeno njihovim pajtosima u direktnim pregovorima i po dosta sumnjivim cenama. Ono što posebno bode oči jeste činjenica da je veliki deo posla rađen bespotrebno, i na terenu koji u opšte nije bio zahvaćen poplavama i nije pretrpeo nikakvu štetu.

Sve je rađeno smišljeno i planski, kako bi se obezbedio što veći posao firmi čiji je vlasnik sa Kosova, inače njihov bliski ortak, i kako bi se obezbedila što veća dobit i profit, koja je pretpostavljamo, predmet zajedničke raspodele.

I danas imamo veliki broj opreme, brojila i ormana, koji su lagerovani u krugu magacina, koji su nabavljeni za otklanjanje posledica poplava u Obrenovcu, ali se od daljeg rada odustalo, verovatno od straha da sve ovo jednom ne ugleda svetlost dana. Mislimo da je ovo dovoljan pokazatelj o kakvoj se družini radi, o njihovom moralu i poštenju i na šta su sve spremni da urade za rad svojih ličnih ambicija i interesa.

Poštovani profesore, da li je zaista moguće da nas takvi vode i da je zavladao toliki strah da svi moramo da ćutimo? Ovo ne vodi ničemu. Elektrotehnički fakultet ove godine proslavlja jedan značajan jubilej i to 50 godina od svog osnivanja. Za to vreme školovao je mnoge značajne kadrove, rasute po celom svetu, i time stekao ugled jedne značajne naučne institucije u svetu.

U tome vidimo i značajni deo vaše uloge, kao uvaženog i poštovanog naučnog radnika.

I dok se značajan broj školovanih i stručnih ljudi otisnuo u svet, dotle se na ključna mesta u Elektroprivredi postavljaju kadrovi, koji sem partijske knjižice, nemaju nikakvog drugog valjanog sertifikata. Tako ključnu ulogu u Elektroprivredi Srbije zauzima genijalni i nadareni stručnjak, inače učitelj geografije, gospodin Aleksandar Jokić, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, a koji je do skora bio i član Upravnog odbora JP EPS. Sigurno je da ga na tu funkciju nije dovela stručnost i znanje. Njegova glavna dosadašnja aktivnost bila je kocka i šverc.

On je postao glavni distributer spiskova onih koje treba zaposliti u okviru Elektroprivrede Srbije. Radi se obično o osobama sa sumnjivim diplomama, sumnjivim biografijama i zanimanjima koja nemaju nikakve veze sa delatnošću kojom se Elektroprivreda bavi. U poslednje dve godine na ovakav način je izvršen prijem više hiljada radnika za kojim nije postajala nikakva potreba i koji faktički ništa ne rade, sem što primaju platu. Inače i gospodin Jokić je jedan iz izbegličke kolone prispele sa Kosova, a koji je i glavni vođa i organizator ove družine. Nema te cene električne energije koja može pokriti ovoliki javašluk i lopovluk. Što je najtužnije ovo sve plaća beda i sirotinja.

Da bi se što bolje zaštitili i sačuvali svoje pozicije i prikrili svoje nezakonite i prljave radnje, Centar za kontrolu i nadzor, čija je funkcija da kontroliše zakonitost rada cele Elektroprivrede, su uglavnom popunili kadrovima sa Kosova i to stručnjacima iz famoznog PD Elektrokosmet.

Što je još skandaloznije na njegovo čelo je postavljen stručnjak, takođe još jedan od bisera iz Elektrokosmeta i sa diplomom Pržigrnskog univerziteta, gospodin Jovan Koprivica.

Nije nam poznato gde mu je radno mesto ali je u poslednje vreme bio skoro svakodnevno gost gospodina Rajovića, od koga je izlazio mortus pijan i često nije bio u stanju da pogodi vrata na koja je ušao, kako bi izašao. Ko stoji iza ove družine. Radi se o jednoj dobro organizovanoj družini koja je iz Elektrokosmeta ili je blisko povezana sa Elektrokosmetom. Gospodin Rajović pre godinu dana je pod dosta sumnjivim okolnostima pretučen ispred svoga stana, zbog čega je u gipsu proveo skoro pola godine i za koje vreme je imao stalno obezbeđenje. Napadači još nisu pronađeni, a izgleda nisu ni traženi. Zašto! Da se ne bi otkrila prava istina.

Demonstrirajući svoju snagu i moć u zgradi Elektrodistribucije Beograd otvorio je pravo gradilište u kojoj sebi, i timu koji je oko sebe već okupio, pravi kabinete na koje bi im zamerio i Ban Ki Mun. Radove izvodi, ko bi drugi nego Elektrokosmet sa svojim podizvođačima tj. firmama koje su u vlasništvu družine iz izbegličke kolone sa Kosova. Radnici koji su godinama sedeli u svojim kancelarijama i korektno obavljali svoje poslove raspoređeni su po pomoćnim i podrumskim prostorijama, gde ne postoje adekvatni uslovi rada.

Zakon o javnim nabavkama obično ne važi, kada je u pitanju Elektrokosmet. Mafijaši iz izbegličke kolone, koji sebe predstavljaju beskućnicima, odsedaju u komfornim stanovima i vilama u Beogradu i drugim gradovima Srbije, zaposedaju najznačajnija radna mesta u javnim preduzećima i javnim ustanovama i voze najluksuznije automobile, a mi i naša dece moramo da se ispred njih sklanjamo i selimo iz grada u kome smo se školovali, u kome smo odrasli... Ovde se ne radi o beskućnicima, oni su ostali na Kosovo i žive u uslovima nedostojnih čoveka. Ovde se radi o onima koji su svojim nečasnim radnjama stekli toliko bogatstvo, da mogu kupiti sve.

Poštovani profesore! Nama je svima donekle jasno: ko su ove osobe, kako su prispele sa Kosova, gde su sve odsele, kako su i na koji način došle do ovolike imovine... Samo da napomenemo da su: direktor, zamenik direktora, pomoćnik direktora za tehnička pitanja, pomoćnik direktora za ekonomska pitanja, direktor Direkcije za pravne poslove i ljudske resurse i rukovodilac sektora za unapređenje tehnologije poslovanja, svi sa Kosova, sa diplomom Prištinskog univerziteta i uglavnom su iz Elektrokosmeta.

Da bi ponameštao ovu družinu, gospodin Rajović je prvo izvršio smenu izvršilaca koji su godinama korektno i savesno obavljali svoje poslove i na njihova mesta postavio neznalice i neradnike o čijim kvalitetima je i suvišno govoriti.

U PD Elektrodistribucija-Beograd, što je pretpostavljamo i Vama poznato, zaposleno je više od 250 fakultetski obrazovanih kadrova, među kojima ima i više magistara i doktora nauka, čiji su kvaliteti daleko iznad kvaliteta gospodina Rajovića i njegove družine.

Možete pretpostaviti kako su se oni osećali i kakvo su poniženje i uvredu, ovim činom, doživeli. I slepcu je jasno da je ovo sve unapred smišljeno urađeno, jer kako bi bilo drugačije moguće da se kompletna rukovodeća garnitura iz jedne propale i unakažene firme, koja je godinama predstavljala nerešivu enigmu za sve rukovodeće strukture JP EPS-a, postavi na čelo Elektrodistribucije - Beograd. Taj klan neko podržava i iza njega stoji.

S poštovanjem,

Grupa radnika zaposlenih u PD EDB

podeli ovaj članak:

Natrag