Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Ko je rehabilitovao princa Aleksandra Karađorđevića zvanog Čečen?

Niske strasti među sudijama

Sudija Predrag Vasić u potpunosti personifikuje srpsko pravosuđe: ne poštuje zakon, pravilnike i moralne principe, laže, vara i falsifikuje dokumente iz spisa. Umesto da snosi nekakvu odgovornost, uživa zaštitu ostalih sudija, predsednika suda i tužilaca, koji potpuno neosnovano odbacuju prijave koje protiv njega podnose oštećeni građani. A kada ga prozovu, odmah iza njega stane predsednik suda Aleksandar Stepanović. Jedan drugom čuvaju, i okreću leđa

Predrag Popović

Koliko je sudija Predrag Vasić zaštićen, najbolje ilustruje tortura nad Radovanom Nenadićem, sudijskim pripravnikom koji stažira u Višem sudu u Beogradu. Nenadić je na društvenoj mreži Fejsbuk, kritikovao postupke sudije Vasića, zbog čega je ekspresno dobio otkaz.

- Predrag Vasić, sudija Višeg suda u Beogradu, na cirkusantskoj proslavi rođendana Aleksandra Karađorđevića, slavljeniku je poklonio uramljeno rešenje o rehabilitaciji koje je doneo Viši sud.

Sa aspekta uloge koju Vasić ima, ovakav čin je sraman i nedostojan sudijske funkcije. Zaposleni u sudu, bez odobrenja od strane predsednika suda, ne mogu ni na koji način da istupaju u ime suda, odnosno ne smeju da komentarišu tok postupka, niti da se slikaju sa strankama, predlagačima ili drugim učesnicima u sudskom postupku.

Da li se sudija Vasić prilikom odlučivanja u postupku rehabilitacije Karađorđevića, rukovodio isključivo činjeničnim navodima ili je odluku zasnovao na emocijama koje gaji prema licu koje je rehabilitovao?

Da li je predsednik Višeg suda u Beogradu, Aleksandar Stepanović, odobrio sudiji Vasiću, da sudsku odluku urami u svrhu rođendanskog poklona i da ličnim prisustvom ovom događaju, predstavlja Viši sud u Beogradu i njegove zaposlene?

Ako predsednik suda nije odobrio ovakav gest sudije, da li će se pokrenuti adekvatan disciplinski postupak protiv sudije Vasića, ili će predsednik suda naknadno konvalidirati, po meni, skandalozno ponašanje sudije Vasića?

Uloga sudije ne sme da bude samopromocija niti sudija sme da bude pristrasan po bilo kom osnovu, već nezavisan u donošenju odluka zasnovanih na poštovanju Ustava i zakona.

Časnih sudija je na žalost, jako malo, i zato građani neretko pravdu i ne dočekaju ili budu oštećeni nezakonitim sudskim odlukama.

U Srbiji pravda ne stanuje. Kao neko ko trenutno radi u Višem sudu u Beogradu, postupak sudije Vasića najoštrije osuđujem, posebno napominjući da me je sramota srpskog pravosuđa i nekih nosilaca sudijskih funkcija.

Onim malobrojnim izuzecima, iskazujem duboko poštovanje, jer sude po slovu zakona a ne po diktatu vlasti i moćnika - napisao je sudijski pripravnik Nenadić.

Neposredno po objavljivanju tog komentara na Fejsbuku, pozvala ga je sekretarica predsednika Višeg suda i rekla da Aleksandra Stepanovića zanima šta će dalje uraditi povodom Predraga Vasića, kako bi on "razmotrio određene mere".

Stepanović je istog dana preduzeo konkretne mere, doneo je rešenje o raskidu ugovora o pripravničkom stažu u Višem sudu u Beogradu. Nenadić je odbio da potpiše rešenje, ali predsedniku suda je uputio odgovor u kome navodi:

- Bez relevantnog obrazloženja, Vaša odluka nema težinu, a nije ni pravnički utemeljena, niti je odluka posledica neispunjenja ugovornih obaveza, već posledica teksta u kom sam izneo kritičko mišljenje o nečemu što narušava ugled i dostojanstvo suda.

Ono što želim da pohvalim kod Vas, jeste Vaša brzina u donošenju odluke u odnosu na mene, pa se nadam da ćete u mnogo značajnijim stvarima postupati ekspeditivno.

Vaša odluka za mene predstavlja veliki podstrek da istrajem u borbi koju sam započeo. Biće mi zadovoljstvo da i u budućnosti čitate moje tekstove, a biće ih, u to sam siguran.

Sudija Predrag Vasić je i u ovom slučaju pokazao da je jači od zakona i sudijskog pravilnika, ličnim primerom dokazujući potrebu za čišćenjem srpskog pravosuđa.

Vasić, Stepanović i sve ostale njihove kolege, koje ćutke gledaju ili sarađuju u proterivanju pravde iz sudova, zaslužili su svoje mesto u sudskim postupcima, samo s druge strane sudijskog stola, na optuženičkoj klupi.

Glavni urednik Magazina Tabloid, pokušao je da od portparola suda Tanje Koljenšić dobije odgovor povodom otkaza koji je uručen pripravniku Radovanu Nenadiću, ali mu je rečeno da je on na ''čekanju'', zbog zauzetosti Koljenšićeve!

Sudija Vasić je ugledni homoseksualac. Ordinira na Vračaru, oko Kalenićeve pijaca, a ''sabirni centar'' su mu pijačni toaleti. Prodavci sira i belog mrsa znaju ga kao Peđu pedera. Čim je imenovan za v.d. predsednika Višeg suda u Beogradu, Stepanović je Vasića imenovao za svog zamenika, ali je Vasić ubrzo premešten za presuđenje u drugostepenom veću. Premeštaj je objašnjen njegovom zauzetošću oko pomoći svojoj vremešnoj majci, prema kojoj se, svi koji ga znaju, odnosi sa posebnom pažnjom, i da zbog toga uživa poštovanje.

Upućeni tvrde da se predsednik suda preračunao imenujući Vasića za svog zamenika, otkrivajući i sopstvene strasti. Fotografije predsednika suda ''čekaju na red u Tabloidu''. Javljanje Koljenšićeve nismo dočekali, ali pojavljivanje fotografija u Tabloidu, hoćemo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane