Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid u Vučićevim kandžama

Malenović promenio ćeliju

Vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu donelo je u petak (28. avgusta) u 15 sati, rešenje kojim je, odlučujući o žalbi na rešenje sudije za prethodni postupak Raše Jankovića o određivanju pritvora zameniku glavnog urednika Magazina Tabloid, Milanu Malenoviću, od 18. avgusta, preinačilo ovo rešenje i odredilo mu meru kućnog pritvora, uz zabranu napuštanja stana i obavezu nošenja ''nanogice'', kao i zabranu korišćenja Interneta.

Istog dana, Malenoviću je u Bolnici Okružnog zatvora u Beogradu usmeno saopšteno rešenje, i on je, uz policijsku pratnju, sproveden do svog stana gde ga je čekala policija, sa zahtevom da mu stave elektronsku napravu za praćenje kretanja, a po nalogu Aleksandre Stepanović iz Ministarstva pravde, inače supruge predsednika Višeg suda u Beogradu.

Rešenje vanpretresnog veća, kojim je predsedavao sudija Zoran Šešić, pola sata od donošenja objavili su mediji, ali to rešenje nije dostavljeno ni okrivljenom, ni njegovom braniocu Miloradu Konstatinoviću.

Branilac Milana Malenovića, žalbom je osporio rešenje o određivanju pritvora, jer je sudija Janković utvrdio da se isti određuje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, pretnjom preko Fejsbuka Vučiću.

Pritvor se, međutim, naveo je branilac, može odrediti samo ako postoji osnovana sumnja, kako to zakon izričito propisuje, da je izvršeno krivično delo od strane okrivljenog.

Deset dana bilo je potrebno sudiji Šešiću da odluči po žalbi, što predstavlja tešku zloupotrebu sudskog ovlašćenja. Sudija Šešić je tražio od zatvorske bolnice izveštaj o zdravstvenom stanju, i dr Vladimir Marković, sudski veštak, koji je lečio Malenovića, opisao je težinu njegovog narušenog zdravlja, i naveo da je njegovo lečenje u zatvorskim uslovima nemoguće.

Ipak, sudija Šešić je, pod očiglednim pritiskom predsednika suda Aleksandra Stepanovića, odlučio da ubije urednika Tabloida, određivanjem kućnog pritvora, bez prava napuštanja stana i mogućnosti lečenja. Naime, sva pritvorena lica imaju pravo na dvosatni boravak na svežem vazduhu, što je Malenoviću zabranjeno, i tako je njegov život postao još neizvesniji, jer je u Bolnici KPD dva puta u dužem periodu bio bez svesti, i samo napori lekara vratili su ga u život.

Donošenju ovog zločinačkog akta suda, prethodio je razgovor glavnog urednika Milovana Brkića sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i predsednikom Višeg suda u Beogradu sudijom Aleksandrom Stepanovićem, na njihov poziv, u skoro ilegalnoj atmosferi, u kojoj su ga obavestili da je premijer pokazao milost, i da će Malenović, ako je njemu stalo do njega (!) biti pušten za nekoliko dana.

A, tog dana, Malenović je bio bez svesti, i advokat nije mogao da ga poseti. U četvrtak, 27. avgusta, zamenik višeg tužioca Ratko Marković ponudio je advokatu Konstantinoviću džentlemenski sporazum, da Malenović prizna krivicu i prihvati nagodbu i da mu se izrekne kazna zatvora od šest meseci. Tu poruku je advokat preneo Malenoviću, koji tog dana bio pri svesti, ali je on ponudu odbio.

I usledila je akcija suda, kojom je premijerova namera da Malenovića ubiju, sprovedena u delo. Tu odluku potpisao je sudija Zoran Šešić.

U zatvorskoj bolnici, Malenović je imao pravo na polusatnu šetnju, uz pomoć štapa i stražara. Danas mu je to pravo oduzeto, ne može ni vrata na svom stanu otvoriti.

U sledećem broju opisaćemo hronologiju nasilja nad urednikom Magazina Tabloid

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane