Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Pobuni se, nešto se dešava, i naša se sudbina rešava

Ne dajmo se dati više drati

Pre 30 godina tadašnja Republička konferencija Saveza socijalističke omladine Srbije pokrenula je široku akciju borbe za veća prava mladih, za bolje uslove za učenje, studiranje, za zapošljavanje bez protekcije, zahtevajući oštru borbu protiv korupcije...Slogan je bio u borbenom duhu - Probudi se, nešto se dešava, i tvoja se sudbina rešava. Danas bi sa tim sloganom autori odmah završili pred sudijom za prethodni postupak, pod optužbom da ugrožavaju sigurnost predsednika Vlade Srbije! Pobunimo se, jer ćemo se udaviti u siromaštvu i beznađu

major Goran Mitrović

Pre četvrt veka ljudi su mogli otvoreno reći šta misle o prilikama u društvu. Na njihove primedbe odmah bi reagovali tužioci i policija, i oni koji su potkradali državnu imovinu, ili su se na drugi način ogrešili o zakon, zloupotrebom službenog položaja, bili su javno izloženi kritici i izvođeni pred sud.

Danas se nad Srbijom nadvio mrak, a jedan opasan ludak, u liku predsednika Vlade Srbije, svakodnevno preti svojim ministrima, po ceo dan je pred kamerama, a dok ga ne slikaju, sklapa ugovore sa arapskim šeicima i drugim belosvetskim tipovima kojima olakšava srpski budžet za stotine miliona evra. Čini to terajući penzionere i zaposlene da žive od penzija koja ne prelazi 200 evra, i sa platom koja je jedva 300 evra, od kojih sudski i privatni izvršitelji, od većine penzionera i zaposlenih, nezakonito otimaju dve trećine, naplaćujući iznose za komunalne usluge, za prelazak preko pešačkog prelaza, za neplaćen telefonski račun...

Priče o izborima, na kojima Vučić želi da osigura vlast, ista su prevara kao i projekat Beograd na vodi. Nema tih izbora koje Vučićeva kamarila može da izgubi, ako ih ona organizuje.

Velika propaganda laži, kojom Vučić vlada, ne ostavlja nimalo prostora za bilo kakva glas suprotstavljanja. Sa pauperizovanim (siromašnim) građanima lako se manipuliše. Evo, sada Vučić obećava povećanje penzija i plata, koje je skratio za dvadeset procenata. Za godinu dana troškovi života su skoro udvostručeni, i sada on namerava da im baci prašinu u oči - povećaće penzije za po 300 dinara, a plate za 2.000 dinara.

Svaka porodica u Srbiji je na udaru. Ili je izgubila člana porodice, ili je neko od njih izgubio posao. Stotine hiljada porodica nemaju nikakav prihod!

Svaki državnik, sa kojim se i telefonom čuje, zbog funkcije koju obavlja, odmah je, saopštava ovaj šizofrenik, njegov prijatelj ! Doskorašnji premijer Grčke Cipras odgovorio je na hvalospev Vučića da će grčki premijer posetiti uskoro Beograd, da ne želi da se sa njim sretne, jer Vučić još nije punoletan. Biranim rečima hteo je da kaže da je reč o ludom čoveku.

Koliko stranih državnika i isluženih političara savetuje srpskog premijera, i ko to plaća. Spisak je impresivan, i ko zaista dolazi u zgradu Vlade Srbije, ne može se pouzdano utvrdi. Samo da to građane debelo košta - košta. Vučić za tim ne mari. Smanjio je penzije i plate, ima se, može se. Iz budžeta Srbije plaćaju se razne lobističke kompanije koje za debele pare ''šire pozitivne vesti o srpskom premijeru''.

Sada je, čini se, ta kampanja utihnula, jer je on sve luđi i luđi. I sve je nepoželjniji, tamo gde bi on želeo da je poželjan. Kao dobar momak.

Ne treba se zavaravati. Vučić neće sam odstupiti, i biće teško, vrlo teško, oterati ga izborima sa vlasti.

On je sve luđi, i počeće da uvodi diktaturu. Počeće masovna hapšenja, premlaćivanja i ubistva. On je tome sklon, i to ga ispunjava. Na žalost, nemačke vlasti će ga u narednom periodu podržavati, sve dok ne pokupuju preostalu imovinu, za male pare. Oteće nam Telekom, EPS, teromelektrane, možda i hidrocentrale, a Arapi će dobiti Aerodrom.

Ovaj poslednji potez plaši Evropu, jer će Al Kaida imati otvoren put ka evropskim državama, Kanadi, Rusiji...Ulazak u avione kontrolisaće službenici iz Rijada, Emirata, Katara. Biće to težak izazov i za evropsku bezbednost.

Građani Srbije danas imaju opasnog protivnika. Više od 70 agenata BND operiše u Srbiji. Rade na institucionalnom odvajanju Kosova, a nastoje da destabilizuju Vojvodinu. Imaju neograničene fondove za podmićivanje. U tom poslu im pomaže i oko 150 agenta ove obaveštajne službe - koji su državljani Srbije. Magazin Tabloid je došao u posed ovih spiskova, ali nam je savetovano da ih ne objavljujemo, osim spiska saradnika - srpskih državljana.

U knjizi ''Umeće ratovanja'' Sun Cu tvrdi da "...onoliko koliko dobro poznajemo svog neprijatelja, dobili smo pola bitke''.

Za ove tri godine, i prethodnog četvrt veka, koliko je na političkoj sceni, Vučić je pokazao svoje surovo lice i ostavio krvave tragove. Spreman je da vlada dok poslednji Srbin bude u Srbiji, a potom bi mu, verujem, novi građani - arapi, koje namerava da useli, zatvorili vrata, u duhu šerijata.

Iako su potpuno deklasirane, srpske službe bezbednosti uspevaju da u najvećoj meri identifikuju agente BND-a. Moguće je da uskoro dođe do otvorenog obračuna između agenata BND-a i drugih stranih službi, prema kojima je BND amatersko društvo. Agenti BND-a uz Vučićevu pomoć dobijaju svu fizičku zaštitu, i špijuniraju državljane i poslovne ljude Rusije, Kine, Indije...

Kako onda preživeti zlo koje se zove Aleksandar Vučić?

Oko 90 odsto građana više nema osnovnih uslova za golo preživljavanje.

Šizofreni premijer nam javno poručuje da njegova Vlada tako dobro radi, da su puni budžeti, sve je krenulo, da ga je sramota da to kaže! Poređenja radi, to je isto kada na sahrani sina jedinca, govornik poruči ocu, da će mu sin uskoro ustati iz groba i da će još više biti srećan.

Nasilje koje sprovodi Vučićeva mafija je više neizdržljivo. Posla ima samo za one koji imaju člansku knjižicu SNS-a i Tadićeve partije. Svi ostali nemaju čemu da se nadaju.

Srbija ćuti i stenje.

Predsednik Srbije ćuti i zaklinje se na vernost bolesnom Vučiću! A, mogao bi da se obrati naciji, da javno saopšti da je tužna, ali je istinita činjenica, da je Vučićeva vlada među deset najneuspešnijih na svetu.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nema opoziciju. Bivša opozicija je od klovna Vučića stvorila Vođu. Neke razlike između njih nema.

Ima li nam spasa? Imamo li snage da oteramo s vlasti, u bolnice i zatvore Vučića i njegovu surovu lopovsku bandu, koja je zadužila Srbiju, za mandate ove Vlade, za još deset milijardi evra, da osim rasprodate, rasproda i preostalu imovinu - zemljište, Telekom, Aerodrom, EPS...I da onda pobegnu koliko ih noge nose.

Otvoreno poručujem da bez potpune pobune, nema nam spasa! Prirodno je pravo građana da pobunom, ustankom, oteraju diktatore s vlasti. U Vučićevom slučaju, osim i Berlina, niko mu ne bi pružio podršku. Njegovom odlasku s vlasti, radovali bi se svi oni sa kojima se u životu sreo, i koji su upoznali tog šizofrenika.

Ako bi roditelji zamolili decu da prestanu da idu u škole dok se Vučić ne povuče s vlasti, ako bi nastavnici stupili u štrajk, ako lekari na pretnje Zlatibora Lončara odgovore odlučno, ako vozači gradskog saobraćajnog ne dođu na posao, ako radnici Kolubare kolektivno odu na bolovanje... Vučićeva vlast bi se urušila. On bi izveo policiju na ulice, a to bi već bo njegov kraj. Prisetimo se kako je pao Milošević. Ponovimo isti scenario.

Pobunimo se, jer ćemo biti udavljeni u siromaštvu i beznađu. Ne plašimo se suda, ni zatvora kojim nam se preti.

Sude

Izet Sarajlić

Sude.

Kroz čitavu istoriju

sude.

Sude

naučniku koji je dokazivao

da se zemlja okreće oko sunca

i onom

koji nije dokazivao

da se zemlja okreće oko sunca.

Sude

pilotu koji je obleteo

Severni pol

i onom koji nije obleteo

Severni pol.

Sude

vojniku koji je odbio

da strelja svog protivnika

i onom

koji nije odbio

da strelja svog protivnika.

Sude

pesniku koji je napisao pesmu

o divu sa plavim očima

i onom

koji nije napisao pesmu

o divu sa plavim očima.

Ovlašćeni od istorije

ili nasilno prigrabivši

njena prava

sude

onom koji je previše

ispoljavao svoje ja

i onom

koji uopšte nije

ispoljavao svoje ja.

Sude.

Kroz čitavu istoriju

sude.

Mila,

kako da pobegnemo iz istorije?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane